Jag har sett dessa woopie pie överallt och länge tänkt att jag ska testa. Nu blev det äntligen av. Jag trodde att woopie pie var små hårda kakor med fyllning men där hade jag fel för kakan är mjuk. De var otroligt goda och man kan fylla dem med i stort sett vilken fyllning man vill. Jag testade med chokladmyntakräm.
CHOKLADWOOPIE PIE
15 st
100 g smör
1,25 dl strösocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 dl kakao
1 tsk salt
1,5 dl mjölk
Gör så här:
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägget. Rör ner vetemjöl, bakpulver, kakao, salt och tillsist mjölken (jag blandade i matberedaren). Klicka ut eller fyll en sprits och spritsa ut 30 kakor på tre plåtar, max tio kakor per plåt eftersom de flyter ut innan de reser sig. Grädda ca 10 minuter i 175 grader i mitten av ugnen. Låt kakorna svalna innan de fylls med valfri fyllning.
Kakorna på bilden är fyllda med chokladmyntakräm.
Receptet hämtat från tidningen Hembakat
CHOKLADWOOPIE PIE
15 st
100 g smör
1,25 dl strösocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 dl kakao
1 tsk salt
1,5 dl mjölk
Gör så här:
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägget. Rör ner vetemjöl, bakpulver, kakao, salt och tillsist mjölken (jag blandade i matberedaren). Klicka ut eller fyll en sprits och spritsa ut 30 kakor på tre plåtar, max tio kakor per plåt eftersom de flyter ut innan de reser sig. Grädda ca 10 minuter i 175 grader i mitten av ugnen. Låt kakorna svalna innan de fylls med valfri fyllning.
Kakorna på bilden är fyllda med chokladmyntakräm.
Receptet hämtat från tidningen Hembakat