Idag bjuder jag på ett härligt bröd som heter toronto. Brödet fylls med en matig fyllning och det passar perfekt till lunch eller varför inte picknick. Fyllningen kan varieras efter önskemål.
TORTANO
1 st
Bröd:
15 g jäst
3 dl vatten
2 msk olivolja
1 msk honung
1 msk flingsalt
2,5 dl durumvetemjöl
4 dl vetemjöl
Valfri fyllning
Gör så här:
Blanda alla ingredienser till brödet utom saltet och knåda degen ca 10 minuter i maskin. Tillsätt saltet och knåda ytterligare 5 minuter. Låt degen jäsa under bakduk ca 30 minuter.
Häll upp degen på ett mjölat bakbord och tryck ut degen till en rektangel ca 1 cm tjock. Kavla inte, för du trycks luften ut. Lägg på valfri fylling och rulla ihop till en rulle, "limma" kanten med lite vatten. Lägg i hop ändrana på rullen så att det blir en krans. Lägg kransen på en plåt, mjöla brödet och låt det jäsa under en bakduk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
Sätt in brödet i mitten av ugnen och sänk temperaturen till 200 grader. Grädda i 20-25 minuter. Låt brödet svalna på ett galler.
Receptet hämtat från A piece of cake av Leila Lindholm
Så här har jag gjort mina fyllningar:
FYLLNING 1:
100 g skinka
100 g riven ost
60 g svarta oliver
färsk basilika
FYLLNING 2:
100 g skinka
100 g ost
30 g soltorkade tomater
oregano
TORTANO
1 st
Bröd:
15 g jäst
3 dl vatten
2 msk olivolja
1 msk honung
1 msk flingsalt
2,5 dl durumvetemjöl
4 dl vetemjöl
Valfri fyllning
Gör så här:
Blanda alla ingredienser till brödet utom saltet och knåda degen ca 10 minuter i maskin. Tillsätt saltet och knåda ytterligare 5 minuter. Låt degen jäsa under bakduk ca 30 minuter.
Häll upp degen på ett mjölat bakbord och tryck ut degen till en rektangel ca 1 cm tjock. Kavla inte, för du trycks luften ut. Lägg på valfri fylling och rulla ihop till en rulle, "limma" kanten med lite vatten. Lägg i hop ändrana på rullen så att det blir en krans. Lägg kransen på en plåt, mjöla brödet och låt det jäsa under en bakduk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
Sätt in brödet i mitten av ugnen och sänk temperaturen till 200 grader. Grädda i 20-25 minuter. Låt brödet svalna på ett galler.
Receptet hämtat från A piece of cake av Leila Lindholm
Så här har jag gjort mina fyllningar:
FYLLNING 1:
100 g skinka
100 g riven ost
60 g svarta oliver
färsk basilika
FYLLNING 2:
100 g skinka
100 g ost
30 g soltorkade tomater
oregano