Nu har hösten verkligen kommit och det börjar bli kyligt både ute och inne. Tyvärr hade veden tagit slut vilket gjorde att vi inte kunde elda i braskaminen när kylan satte in. Så i helgen var vi och hälsade på mina föräldrar i Dalarna och med oss hem hade vi en släpkärra full med ved. Nu har det eldats varenda kväll sedan dess, det är så härligt att känna värmen sprida sig i huset. När vi kom hem på söndagkvällen var klockan ganska mycket och då gjorde jag de här sconesen. De är goda till te och känns lite mindre feta än de som man vanligtvis har en massa smör i.
DINKELSCONES
8 st
2 dl dinkelmjöl (eller vetemjöl)
1,5 dl fullkornsdinkel (eller grahamsmjöl)
2 msk vetekli
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 dl kesella (1%)
1,5 dl mjölk
1-2 msk smält smör
1 ägg
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser. Rör ihop kesella, mjölk, smör och ägg. Tillsätt kesellablandningen i mjölblandningen. Klicka ut smeten i en smord muffinsplåt. Grädda 8-10 minuter i 225 grader i mitten av ugnen.
Receptet hämtat från Ica
DINKELSCONES
8 st
2 dl dinkelmjöl (eller vetemjöl)
1,5 dl fullkornsdinkel (eller grahamsmjöl)
2 msk vetekli
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 dl kesella (1%)
1,5 dl mjölk
1-2 msk smält smör
1 ägg
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser. Rör ihop kesella, mjölk, smör och ägg. Tillsätt kesellablandningen i mjölblandningen. Klicka ut smeten i en smord muffinsplåt. Grädda 8-10 minuter i 225 grader i mitten av ugnen.
Receptet hämtat från Ica