De här små kakorna känns riktigt lyxiga. Det är lite roligt att göra en kaka som inte ser ut som alla andra kakor. Hur ofta äter man föresten en kaka på pinne?
Jag använde vanlig sockerkaka, men du kan använda valfri mjuk kaka. Pinnarna som jag använt är grillpinnar som är delade på mitten. De går att dekorera på flera sätt. Jag ringlade smält choklad runt kakorna, men du kan doppa dem i strössel eller sätta på en blomma i sugarpaste eller marsipan om du vill. Valmöjligheterna är oändliga.
CAKE BALLS
24 st
Kakor:
240 g kaksmulor av sockerkaka (ca 1/3 av en hel sats sockerkaka)
1 msk kakao
40 g philadelphiaost
Dekoration:
100 g mörk choklad
Gör så här:
Smula sockerkakan och blanda i kakaon. Rör i philadelphiaosten. Tillsätt mer philadelphia om massan känns för torr, den ska fastna ihop när man trycker ihop den. Ställ in massan i kylskåpet en stund innan du fortsätter.
Rulla massan till 24 små bollar. Trä bollarna på pinnar. Ställ in i kylskåpet ytterligare en stund innan du fortsätter.
Hacka chokladen och smält den över vattenbad. Doppa pinnarna i chokladen och låt dem stelna. Ett bra sätt att förvara dem är i ett glas fyllt med socker eller salt. Dekorera efter önskemål.
Jag använde vanlig sockerkaka, men du kan använda valfri mjuk kaka. Pinnarna som jag använt är grillpinnar som är delade på mitten. De går att dekorera på flera sätt. Jag ringlade smält choklad runt kakorna, men du kan doppa dem i strössel eller sätta på en blomma i sugarpaste eller marsipan om du vill. Valmöjligheterna är oändliga.
CAKE BALLS
24 st
Kakor:
240 g kaksmulor av sockerkaka (ca 1/3 av en hel sats sockerkaka)
1 msk kakao
40 g philadelphiaost
Dekoration:
100 g mörk choklad
Gör så här:
Smula sockerkakan och blanda i kakaon. Rör i philadelphiaosten. Tillsätt mer philadelphia om massan känns för torr, den ska fastna ihop när man trycker ihop den. Ställ in massan i kylskåpet en stund innan du fortsätter.
Rulla massan till 24 små bollar. Trä bollarna på pinnar. Ställ in i kylskåpet ytterligare en stund innan du fortsätter.
Hacka chokladen och smält den över vattenbad. Doppa pinnarna i chokladen och låt dem stelna. Ett bra sätt att förvara dem är i ett glas fyllt med socker eller salt. Dekorera efter önskemål.
Vilka fräcka kakor. Har nåt liknande recept på bananbollar, men jag har aldrig trätt upp dem på pinne, ska nog testa det nästa gång!
SvaraRaderaVilka fina cake pops du har gjort!!
SvaraRaderaJättefina! Gillar chokladmönstret du fått till.
SvaraRaderaJag har gjort med oreo-kakor, också jättegott ;-)
vad fint med chokladmönstret på!
SvaraRaderariktigt fina partykakor!
ytterligare en sak att lägga till på vill/ska-baka-listan :)
Jätteläckra! Gillar speciellt snurreffekten du fått till med dekorationen :)
SvaraRaderaJättefina. Gillar också chokladen som du snurrat runt!
SvaraRaderaSå fina! Riktigt härliga bilder också =)
SvaraRaderaVilken fina ;=) ljuvligt bilder också :=)
SvaraRaderaJa..jag hålla på att det lite roligt att göra de hihi
Söta cake balls, jag har ännu inte testat att baka cakesballs med mjuk kaka, bara oreokex och citronkex, så nästa gång får det bli med någon slags mjuk kaka istället.
SvaraRaderaÅh så gott! Detta måste jag testa nästa gång det blir en sockerkaka här hemma! Jätte fina bilder också!!
SvaraRaderaSanne - Mina baktankar: Bananbollar lät spännande.
SvaraRaderaLena - Tårtan: Tack så mycket!
Maria: Tack, jag tycker själv att jag lyckades riktigt bra mönstret.
Annica - annicake: Tack! Håller med, de passar utmärkt som party kakor.
Cecilia: Tack!
Jennie: Tack så mycket!
Hanna - Bakfnatt: Tack! Kul att du gillar bilderna.
Sana: Tack! Det är kul att göra annorlunda kakor. :-)
Cupcakesfluffan: Och jag har inte testat med kex, så det får väl bli på min att-göra-lista.
Daniella-BakeCake: Ja, de blev jättegoda. Att de dessutom är enkla att göra är ju bara bra.
Vilka gulliga små kakor. Rolig ide
SvaraRaderaTyckte mig läsa nånstans att du ska flytta till Göteborg? :)
SvaraRaderaMillas Hälsoblogg: Ja, visst är de gulliga!
SvaraRaderaMalin: Nej, jag ska inte flytta. Tycker om Göteborg, men trivs väldigt bra i Linköping så jag blir kvar här. Har det löst sig med boende för dig?
Dom ser super goda ut!
SvaraRaderaJag får se om jag kommer på nått kul att ha på ett pojkkalas också (:
Jag har alltid känt på mig att jag kommer få massa söner så det är väl bara att börja fundera nu. Haha (:
Det ser jättegott ut! :) Måste jag prova på.
SvaraRaderaJättesöta, detta måste testas någon dag. Verkade bra och lätt att göra... bra till barnkalas.
SvaraRaderaJen: Tack!
SvaraRaderaDarkness: Det tycker jag att du ska göra.
Thumman: Testa, de är jättegoda. Min son har beställt cake balls tills sitt kalas.
Superfina är dom! Å jättefina bilder =)
SvaraRaderacoola och fina :)
SvaraRaderaVilka jättesöta kakor!! Passar ju perfekt till kalas/fest. Det måste jag testa nån dag snart!!
SvaraRaderaMums! de ser riktigt goda ut! =) Dessa måste jag prova
SvaraRaderaJättefina måste absolut testas !!
SvaraRaderaVad duktig du är :)
Jättfina! Jag måste också testa att göra cake balls någon dag, de ser otroligt goda ut =)
SvaraRaderaSockerrus: Tack!
SvaraRaderaViktkamp: Visst blir de lite collare när man sätter kakan på pinnen. :-)
Hanna (Cupcakes & chokolate): Precis, de passar till fest.
Hanna (Hannas a piece of cake): Test, du blir inte besviken!
Ewelina: Tack! Kan rekommenderas!
iemmaskök: De är lika goda som de ser ut. :-)
Jättefint att ha kakorna på pinne, det ser festligt ut!
SvaraRaderaNu så har jag svarat på din fråga.. dock på bloggen. Jag svarar här med =)
SvaraRaderaJag använder mina vanliga vispar faktiskt och inte degkrokarna. Hur gör du själv?
Helena S: Ja, det blir lite festligare. En rolig idé tycker jag.
SvaraRaderaSockerrus: Jag använde en stor plastgaffel och sen tryckte jag ihop det sista med händerna.
de här tycker jag var riktigt läckra och fiffiga. Ska nog bli ett gäng till nästa barnkalas.
SvaraRaderaErka Perka: Det tycker jag du ska göra. Min son har beställt cake balls, eller "kakor på pinne" som han kallar dem, till sitt barnkalas. Lätta att göra och väldigt goda.
SvaraRaderaKan man göra cake balls någon/några dagar i förväg? och hur förvarar man dom? Jätteintressant och bra blogg :)
SvaraRaderaMadelene: Det går jättebra att göra cake balls i förväg. De klarar sig minst en vecka i kylskåp. Jag har även testat att frysa in några och det fungerade också jättebra, tog fram dem och tinade i kylskåpet. Jag förvarar dem i en låda med smörpapper emellan lagren. Roligt att du gillar min blogg!
SvaraRadera