Om det är något ni ska göra med sommarens bär så är det den här pajen. Den är gudomligt god. Pajen är fylld med mazarinfyllning och valfria bär och toppad med smulor. Förra året bakade jag den med nyplockade blåbär och i år testade jag att göra den med hallon. Båda varianterna helt otroligt goda. Kan tänka mig att kombinationen blåbär och hallon skulle bli en vinnare. När man ser receptet kan man lätt skrämmas att det är så många delar som ska göras, men den är enklare än vad man först kan tro. Och den är värd att lägga ner lite tid på. Servera pajen med vaniljsås.
BÄRPAJ MED MAZARINFYLLNING
1 st
Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk mjölk
1 msk socker
1 krm salt
Mazarinfyllning:
50 g smör
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
200 g mandelmassa
2 ägg
1 msk vetemjöl
Bärblandning:
1 msk strösocker
1 msk maizena
4 dl valfria bär
Smulor:
0,25 dl strösocker
0,5 tsk vaniljsocker
0,75 dl vetemjöl
35 g smör
Gör så här:
Pajdegen: Arbeta snabbt ihop alla ingredienser till pajdegen. Låt degen vila i kylskåpet en timme. Kavla ut degen och lägg i en pajform med diameter 24 cm. Nagga botten med en gaffel. Ställ pajformen i frysen ca 1 timme innan du fortsätter. Grädda pajskalet ca 10 minuter i 200 grader.
Mazarinfyllning: Rör ihop smör, socker och vaniljsocker. Riv mandelmassan och blanda ner. Tillsätt ett ägg i taget. Vänd ner mjölet. Häll mazarinfyllningen i pajskalet.
Bärblandning: Blanda bären med socker och maizena. Fördela bärblandningen över mazarinfyllningen.
Smulor: Rör snabbt ihop ingredienserna till smulorna till en grynig massa. Fördela smulorna övest på pajen.
Sänk ugnsvärmen till 175 grader. Grädda 25-30 minuter i mitten av ugnen.
BÄRPAJ MED MAZARINFYLLNING
1 st
Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk mjölk
1 msk socker
1 krm salt
Mazarinfyllning:
50 g smör
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
200 g mandelmassa
2 ägg
1 msk vetemjöl
Bärblandning:
1 msk strösocker
1 msk maizena
4 dl valfria bär
Smulor:
0,25 dl strösocker
0,5 tsk vaniljsocker
0,75 dl vetemjöl
35 g smör
Gör så här:
Pajdegen: Arbeta snabbt ihop alla ingredienser till pajdegen. Låt degen vila i kylskåpet en timme. Kavla ut degen och lägg i en pajform med diameter 24 cm. Nagga botten med en gaffel. Ställ pajformen i frysen ca 1 timme innan du fortsätter. Grädda pajskalet ca 10 minuter i 200 grader.
Mazarinfyllning: Rör ihop smör, socker och vaniljsocker. Riv mandelmassan och blanda ner. Tillsätt ett ägg i taget. Vänd ner mjölet. Häll mazarinfyllningen i pajskalet.
Bärblandning: Blanda bären med socker och maizena. Fördela bärblandningen över mazarinfyllningen.
Smulor: Rör snabbt ihop ingredienserna till smulorna till en grynig massa. Fördela smulorna övest på pajen.
Sänk ugnsvärmen till 175 grader. Grädda 25-30 minuter i mitten av ugnen.
Men den här pajen såg ju sjukt god ut! Jag älskar allt med mandelmassa, så den här måste jag prova!
SvaraRaderaDet låter som nånting vettigt att göra med röda vinbär ju :D
SvaraRaderaJag älskar bär paj!!
SvaraRaderaså jag tycker att jag kan inte missa detta recept ;d
Låter väldigt gott, får testas nästa gång vi gör paj här hemma
SvaraRaderaÅh vad gott det låter =) Bakar "tyvärr" så mkt cupcakes och tårtor här hemma att jag inte har tid till att baka annat :-P Men som sagt, mandelmassa och bär är en vinnande kombination =)
SvaraRadera/Lisa - Sockerrus
Den ser helt underbart god ut! namnam :)
SvaraRaderaAlltså, allt du gör ser så himla gott ut!
SvaraRaderaVilken jätte fin paj! Den här måste jag testa göra någon gång! Tack för tipset och receptet! Kram Daniella - BakeCake
SvaraRaderaMmm den verkar verkligen god! Jag brukar göra en mazarinkaka med bär och sen tosca av nötter och frön. Många steg där med, men helt klart värt det!
SvaraRaderaIda - Chokladsockerkaka: Jag har inte bakat så mycket med mandelmassa tidigare, men eftersom jag gillar det här receptet så borde jag gilla andra kakor med mandelmassa i också.
SvaraRaderaSabina: Röda vinbär fungerar säkert alldeles utmärkt. :-)
Sana: Om du gillar paj, så kommer du att älska den här. :-)
Cupcakesfluffan: Ja, prova. Jag lovar den är jättegod.
Sockerrus: Tårtor och cupcakes är inte helt fel det heller. :-)
Annica - annicake: Den var väldigt god. Försvann väldigt fort. :-)
Lena - Tårtan: Tack så mycket!
Daniella - BakeCake: Prova den gärna. Det är är mitt favoritrecept på paj och har jag tid gör jag efter det här receptet.
Johanna - Bland muffins och pelagoner: Mazarinkaka med bär låter jättesmarrigt.
Den där pajen ser verkligen fin ut!
SvaraRaderaHej!
SvaraRaderaOj vad du är duktig och så gott det ser ut! Jag har precis börjat mina försök i att göra cupcakes och tårtor! Det är ju sååå kul!
Om du vill så får du gärn vara med och länka till min tävling där man just nu t ex kan vinna ett Cupcake-dekoreringsset m.m.
Åh jösses, det där ser livsfarligt gott ut! Mazarinfyllning, mums!
SvaraRaderaHelena: Ja, pajen blir faktiskt inte bara god utan fin också.
SvaraRaderaMadicken: Tack så mycket! Ska kolla in din tävling.
Helena Ljunggren: Jo, den kan nog vara livsfarlig. Jag skulle kunna äta för mycket av dem. :-)
Mmm den pajen ser helt underbar ut! Älskar också kombinationen mandelmassa och bär så det receptet hamnar i måste testa högen ;) Tack!
SvaraRaderaKaksmulan: Hoppas du också gillar den om du provar.
SvaraRaderaOjj vad det vattnades i munnen nu. Det där såg riktigt gott ut. Älskar mandelmassa i bakverk. :)
SvaraRaderaYasemin: Prova gärna, den passar med flera olika bär. Bara att välja sin favorit. :-)
SvaraRaderaLåter osm något för min pojkvän, han älskar mazarin :)
SvaraRaderaMikaela: Du får överaska honom med en paj :-)
SvaraRaderaÅh så gott det ser ut :)
SvaraRaderaVaniljskorpan: Det var den också, den gick åt snabbt. :-)
SvaraRaderaDen här pajen ser så himla god ut och jag har tänkt göra den länge. Nu kanske det blir av till helgen men jag kommer inte ha så mycket tid så tänkte höra om den är godast nygjord eller smakar lika bra dagen efter?
SvaraRaderaCarro: Den går jättebra att göra i förväg, de gånger jag bakat den har jag gjort den minst dagen innan den ätits och det har gått jättebra. Blir det något över så går den utmärkt att frysa in också.
SvaraRaderaHej hade tänkt att baka den här pajen och undrar om det går bra med frysta bär?
SvaraRadera