onsdagen den 8:e september 2010

Vit chokladsmörkräm

Till de flesta av mina tårtor har jag använt vit chokladsmörkräm att spackla tårtorna med innan de täcks med sugarpaste. Krämen är framförallt god men också väldigt lättarbetad. Den går att förvara i kylskåp några dagar och den fungerar även utmärkt att frysa. Kom ihåg att ta fram krämen ur frysen eller kylskåpet i tid innan du spacklar tårtan så att den inte är för hård. Jag spacklar ganska tunnt därför räcker krämen till två tårtor men vill du ha tjocka lager får du räkna med att den räcker till en tårta.

Tillsätter du lite florsocker kan du använda krämen som frosting och spritsa på cupcakes.


VIT CHOKLADSMÖRKRÄM
1-2 tårtor

100 g osaltat smör
100 g philadelphilaost
100 g vit choklad
ev smak

Gör så här:
Ta fram smöret så att det blir rumsvarmt. Smält chokladen och låt den svalna något. Vispa ihop alla ingredienserna med elvisp.


Receptet hämtat från Familjeliv

16 kommentarer:

  1. Vad gott det lät med Philadelphiaost i.

    SvaraRadera
  2. Låter väldigt god. Tycker det blir lite mastigt att spackla med smörkräm, så jag ska definitivt testa denna på nästa tårta!

    SvaraRadera
  3. Den hade jag på tårtan sist, himla gott blev det

    SvaraRadera
  4. Erka Perka: Ja, den blir riktigt god, kan rekommenderas.

    Sanne - Mina baktankar: Jag tycker den här är mycket godare än vanlig smörkräm.

    Cupcakesfluffan: Jag tror många från FL-tårttråden har den som favorit. :-)

    SvaraRadera
  5. Det där känns lite överkurs men din rabarbersockerkaka gjorde jag igår och bjöd brorsan och hans svåger på. De blev mycket nöjda.
    Jag har bloggat om det på Aftonbladet och länkat till ditt recept.
    Nu har de själva tagit ut recepten för att göra egna kakor att bjuda på.

    SvaraRadera
  6. Vad gott det lät! Alltid på jakt efter nya recept och tips. Funderar på vad som är en bra fyllning till tårtan, om den täcks med smörkrämen. Kan du rekommendera något? :)

    SvaraRadera
  7. matpolisen: Varsågod!

    BeBest: Vad roligt att du testat rabarbersockerkakan. Kul att den uppskattades. :-)

    Johanna - Bland muffins och pelagoner: Jag har haft den till allt: choklad, bär, glasskräm, limemousse... Jag tycker att den har passat bra till alla fyllningar.

    SvaraRadera
  8. Vad smart att spackla tårtor med det.. Jag har mestadels spacklat med grädde, men då är jag ockås beroende av att använda mig av Ballinas sugarpaste för att den inte ska svettas, men nu kan man ju köpa vilken som..=)
    Detta receptet ska jag absolut skriva ner.:)

    SvaraRadera
  9. Frida - a piece of cake: Jag är jättenöd med det här receptet och kan verkligen rekommendera det.

    SvaraRadera
  10. går det bra med normal saltat smör?

    SvaraRadera
  11. Anonym: Jag har själv bara testat med osaltat smör så jag vet tyvärr inte hur resultatet blir med normalsaltat smör.

    SvaraRadera
  12. Hej !

    Hur mycket spacklar man ? Kan man först lägga lite grädde och köra lite smörkräm på täcket innan man lägger på ?

    Bästa Hälsningar från en nybörjare inom tårtbak ;)

    SvaraRadera
  13. Tack för alla BRA tips du ger! Jag har precis börjat och igår fick mannen en fina "vi älskar dig"-tårta. Det är så himla roligt så jag bara letar och planerar inför nästa gång jag kan baka en tårta. Kanske till vårt instruktösmöte imorgon... Jag har alltid gillat att baka men det har inte gått så bra alla gånger, men nu blir det bra varje gång! Tack så mycket för hjälpen!

    SvaraRadera
  14. Är den bra att spritsa med? Ska täcka en tårta med spritsade rosor och letar efter en bra och god frosting/smörkräm.

    SvaraRadera
  15. Hej! Kan man göra en mörk chokladsmörkräm genom att byta ut den vita chokladen mot mörk?

    Hälsningar Kristine

    SvaraRadera