Idag bjuder jag på ett härligt bröd som heter toronto. Brödet fylls med en matig fyllning och det passar perfekt till lunch eller varför inte picknick. Fyllningen kan varieras efter önskemål.
TORTANO
1 st
Bröd:
15 g jäst
3 dl vatten
2 msk olivolja
1 msk honung
1 msk flingsalt
2,5 dl durumvetemjöl
4 dl vetemjöl
Valfri fyllning
Gör så här:
Blanda alla ingredienser till brödet utom saltet och knåda degen ca 10 minuter i maskin. Tillsätt saltet och knåda ytterligare 5 minuter. Låt degen jäsa under bakduk ca 30 minuter.
Häll upp degen på ett mjölat bakbord och tryck ut degen till en rektangel ca 1 cm tjock. Kavla inte, för du trycks luften ut. Lägg på valfri fylling och rulla ihop till en rulle, "limma" kanten med lite vatten. Lägg i hop ändrana på rullen så att det blir en krans. Lägg kransen på en plåt, mjöla brödet och låt det jäsa under en bakduk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
Sätt in brödet i mitten av ugnen och sänk temperaturen till 200 grader. Grädda i 20-25 minuter. Låt brödet svalna på ett galler.
Receptet hämtat från A piece of cake av Leila Lindholm
Så här har jag gjort mina fyllningar:
FYLLNING 1:
100 g skinka
100 g riven ost
60 g svarta oliver
färsk basilika
FYLLNING 2:
100 g skinka
100 g ost
30 g soltorkade tomater
oregano
TORTANO
1 st
Bröd:
15 g jäst
3 dl vatten
2 msk olivolja
1 msk honung
1 msk flingsalt
2,5 dl durumvetemjöl
4 dl vetemjöl
Valfri fyllning
Gör så här:
Blanda alla ingredienser till brödet utom saltet och knåda degen ca 10 minuter i maskin. Tillsätt saltet och knåda ytterligare 5 minuter. Låt degen jäsa under bakduk ca 30 minuter.
Häll upp degen på ett mjölat bakbord och tryck ut degen till en rektangel ca 1 cm tjock. Kavla inte, för du trycks luften ut. Lägg på valfri fylling och rulla ihop till en rulle, "limma" kanten med lite vatten. Lägg i hop ändrana på rullen så att det blir en krans. Lägg kransen på en plåt, mjöla brödet och låt det jäsa under en bakduk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
Sätt in brödet i mitten av ugnen och sänk temperaturen till 200 grader. Grädda i 20-25 minuter. Låt brödet svalna på ett galler.
Receptet hämtat från A piece of cake av Leila Lindholm
Så här har jag gjort mina fyllningar:
FYLLNING 1:
100 g skinka
100 g riven ost
60 g svarta oliver
färsk basilika
FYLLNING 2:
100 g skinka
100 g ost
30 g soltorkade tomater
oregano
Jamie Oliver gjorde sin variant med bland annat kokta ägg i! Ditt bröd ser väldigt gott ut.
SvaraRaderaDet ser så gott ut!
SvaraRaderaser jättegott ut och perfekt nu när de börjar närma sig vår och så kan man gå ut på många picknick.längtar
SvaraRaderaFyllt bröd har jag inte gjort någon gång. Det låter spännande
SvaraRaderaSå gott, har aldrig testat det men det får det bli ändring på tycker jag allt!
SvaraRaderaVad gott det se ut och lite matigt. Perfekt för en dag i skidbacken!
SvaraRaderaÅhh detta recept snor jag ;-)
SvaraRaderaKramkram
Perfekt utflyktsbröd när det är fyllt med lite mera åt det matigare hållet som dessa!
SvaraRaderaÅh, men det låter makalöst gott du; en hel macka i ett - bara att ta sig en bit och man har en hel måltid i handen <3
SvaraRaderaDet låter verkligen supergott, detta ska jag garanterat prova... Älskar bröd och fyllt med massa godsaker måste det ju bli en hit :)... Hittade förövrigt precis till din finfina blogg, kommer garanterat att återkomma :)!
SvaraRaderaHej Erika. massa gott i din blogg!
SvaraRaderaJag och min vän Lo planerar att göra en "cookieaction" nu i Alla hjärtans dag tider.
Skulle vara kul om du ville hänga på!
Kika in på vår blogg så får du veta mer.
Allt gott!
Nina: Tack för erbjudandet om "cookieaction", tyvärr hade jag inte möjlighet att vara med.
SvaraRaderaVad gott det brödet ser ut att vara =) Det måste jag testa någon gång. Tack för beskrivningen hur du gör dina tårtor med spackel mm. Jag har alltid undrat hur man får till tårtorna så där jämnt och snyggt =) Får ta och testa på det sen när det är dags för födelsedagar =)
SvaraRaderaNågot sådant måste jag prova någon gång!
SvaraRaderaVad duktigt :)..detta får mig att börja vilja baka :)
SvaraRaderaDet här måste jag prova, ser supergott ut! Perfekt utflyktsbröd!
SvaraRadera