Här är en smarrig chokladkaka som passar lika bra att äta precis som den är eller att använda som tårtbotten. Används den till tårtbotten får man en väldigt mastig men otroligt god tårta. Man bör inte använda en form som är större än 22 cm i diameter, då blir kakan lite väl liten.
Den som läser receptet noga ser att det är samma recept som till Leilas chokladmuffins. Jag tycker de muffinsen är så goda och jag ville testa om det fungerade att göra en större kaka av samma smet och det gick utmärkt.
CHOKLADKAKA
1 st
3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100 g mörk choklad 70%
Gör så här:
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker tills det är vitt och fluffigt. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd ner i smeten. Smält chokladen och blanda ner den i smeten. Fyll en form på 20-22 cm med smet och grädda 35-40 minuter i 175 grader (varmluft) i nedre delen av ugnen.
Den som läser receptet noga ser att det är samma recept som till Leilas chokladmuffins. Jag tycker de muffinsen är så goda och jag ville testa om det fungerade att göra en större kaka av samma smet och det gick utmärkt.
CHOKLADKAKA
1 st
3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100 g mörk choklad 70%
Gör så här:
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker tills det är vitt och fluffigt. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd ner i smeten. Smält chokladen och blanda ner den i smeten. Fyll en form på 20-22 cm med smet och grädda 35-40 minuter i 175 grader (varmluft) i nedre delen av ugnen.
Super, jag skulle ha testat samma sak i flera veckor då jag tycker chokladtårtbottnar är så klena i smaken.Ett av mina favoritrecept på muffins:)
SvaraRaderaSåå gott! Måste bli underbart god i en tårta!
SvaraRaderaohh, denna måste jag spara och testa!
SvaraRaderaSer jättegott ut =)
SvaraRaderasmart! ska jag testa någon gång, låter supergott :)
SvaraRaderaMmm de muffinsen är verkligen goda så en kaka måste ju bli toppen.
SvaraRaderaJag har letat efter ett bra recept på choladtårtbotten. Kanske jag skulle kunna fylla med hallon och täcka med chokladglasyr. Eller vad tror du?
SvaraRaderaPehrnilla: Jag gillar också de muffinsen och blev väldigt glad att det funkade att göra en tårtbotten av samma recept. :-)
SvaraRaderaBakverk och Fikastunder: Ja, det blir väldigt gott med den som tårtbotten.
Cathrine's blogg: Gör det. :-)
Alexandra - kärlek på tallrik: Det är det också.
Pernilla - Bli min jäst: Gör det.
Kaksmulan: Ja, den blev jättegod.
Remsan: Hallon och choklad är ju en vinnande kombination och så chokladglacyr på det blir perfekt. :-)
Åh, så god den ser ut. Fick genast ideér om vad man skulle kunna göra med den :-)
SvaraRaderaHar märkt att jag ofta gör saker med choklad, hmm :-) Men det är ju så gott!
Jag använder jämnt detta recept på mina choklad cupcakes,då det blir så vansinnigt gott och även cake pops då blir det alltid lyckat.
SvaraRaderaÅh vad bra att veta att detta funkar som botten med! Det är ett av mina favoritmuffins recept!
SvaraRaderaÅh va gott det ser ut!! Det måste jag testa :)
SvaraRaderaChokladkaka är aldrig fel :-)
SvaraRaderaMums, mycket choklad i, då kan det inte bli annat än gott:)
SvaraRaderaLinda - molledotta: Choklad är väldigt gott, det kan man aldrig få för mycket av. :-)
SvaraRaderaSmulans bakblogg: Ja, det är ett otroligt bra recept.
Linda - Bengtssons Baksida: Jag blev inte besviken på den här som tårtbotten, mycket god.
Veronica: Gör det. :-)
Cupcakesfluffan: Precis, choklad är aldrig fel. :-)
Mårtenssons kök: Absolut! :-)
vilken smart idé!
SvaraRaderaCharlotta: Den blir jättegod, så jag kan verkligen rekommendera den. :-)
SvaraRadera