Har ni några rabarber kvar? Då tycker jag att ni ska testa den här rabarberkladdkakan. Vi har ätit den idag och den var härligt kladdig. Den serveras gärna med lite vispgrädde eller kanske lite vaniljglass.
Här är lite andra tips på vad man kan baka med rabarber:
Knäckig rabarberpaj
Kaka med jordgubbar, rabarber och vit choklad
Lyxig rabarberpaj
Rabarbersockerkaka i långpanna
Algot har varit ute och plockat blommor och naturligtvis fick de hamna i en vas på bordet. ♥
RABARBERKLADDKAKA
100 g rabarber
0,5 dl vatten
0,5 dl + 3 dl strösocker
100 g smör
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
Gör så här:
Skiva rabarbern och koka den tillsammans med vattnet och 0,5 dl av sockret. När vattnet nästan kokat bort klickas smöret ner och kastrullen tas av värmen.
Rör samman ägg och 3 dl socker och tillsätt vetemjölet. Rör ner rabarbersmeten. Häll smeten i en smord form, ca 22 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Grädda i 25-30 minuter i 200 grader i mitten av ugnen. Låt kakan svalna. Servera med vispgrädde.
Här är lite andra tips på vad man kan baka med rabarber:
Knäckig rabarberpaj
Kaka med jordgubbar, rabarber och vit choklad
Lyxig rabarberpaj
Rabarbersockerkaka i långpanna
Algot har varit ute och plockat blommor och naturligtvis fick de hamna i en vas på bordet. ♥
RABARBERKLADDKAKA
100 g rabarber
0,5 dl vatten
0,5 dl + 3 dl strösocker
100 g smör
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
Gör så här:
Skiva rabarbern och koka den tillsammans med vattnet och 0,5 dl av sockret. När vattnet nästan kokat bort klickas smöret ner och kastrullen tas av värmen.
Rör samman ägg och 3 dl socker och tillsätt vetemjölet. Rör ner rabarbersmeten. Häll smeten i en smord form, ca 22 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Grädda i 25-30 minuter i 200 grader i mitten av ugnen. Låt kakan svalna. Servera med vispgrädde.
Nej, det här måste jag ju prova! Rabarber och kladdig kaka - MUMS!
SvaraRaderaLåter supergott!
SvaraRaderaTyvärr finns inga rabarber kvar i kylen längre och trädgården de som fanns kom ifrån har också slut på sina... Men det kommer en ny vår:)
SvaraRaderaDaedal: Den var riktigt god, så den kan jag rekommendera.
SvaraRaderaHovkonditorn: Mycket. :-)
Mårtenssons kök: Vad synd, men det kommer ju alltid en ny säsong. :-)
Mums så gott det ser ut. Vi har rabarber kvar här hemma men i morfon blir det skörd för att baka efter ditt recept :0)
SvaraRaderaHoppas allt är bra meddig och att ni har et bra i värmen!
Kram
Den såg god ut =) Har massvis med rabarber i frysen som jag inte vet vad jag ska göra med så de är bra med såna här tips =)
SvaraRaderaDet låter ju jättegott med rabarberkladdkaka! Och vad fint att få självplockade blommor. :)
SvaraRaderasmarrigt! jag såg att min pojkväns mamma minsann har lite rabarber kvar på deras lantställe. får nog åka dit och norpa :=)
SvaraRaderaMen shit så gott det låter! :-) Älskar rabarber! Denna bara måste jag testa i sommar :-)
SvaraRaderaMatilda Bakar | Fotograferar: Hoppas kakan smakar. Allt är bra med mig. :-)
SvaraRaderaMilli: Rabarber är perfekta att stoppa i frysen.
Tove: Ja, jättegott.
Charlotta: Se till att norpa lite rabarber, det finns så mycket gott man kan göra med det.
Lisa - Sockerrus: Den blev mycket god så jag rekommenderar den verkligen. :-)
Kladdkaka är ju alltid gott och vad smart att använda rabarber i. :-)
SvaraRaderaDet här skulle jag gilla skarpt, det vet jag!
SvaraRaderaSka precis testa detta! Min sista sötsakdag innan jag drar igång med viktväktarna! Såg så grymt mumsigt ut! :D
SvaraRaderaJag har frysen full och det växer fortfarande i Pappas trädgård. Bra med olika recept! Det här lät gott! :)
SvaraRaderaSå gott det låter, kul med en ny variant på kladdkaka
SvaraRaderaMmm så smarrigt, det måste jag prova!
SvaraRaderaDen var SUPERGOD!
SvaraRaderaCarro: Ja, kladdkaka är jättegott och det funkade jättebra med rabarber i.
SvaraRaderaTina: Ja, det är en god kombination. :-)
Simone - Tårt paradiset: Kul att du vill testa, lycka till med Viktväktarna!
Tina N: Man kan aldrig få för många recept. :-)
Cupcakesfluffan: Ja, det behöver ju inte alltid vara choklad (även om choklad är vääääldigt gott!). :-)
Maria: Ja, gör det.
Hanna: Vad kul att du gillade den. Jag och min familj tyckte också mycket om den. :-)
Vilken kanonidé med rabarberkladdis! Låter jättegott.
SvaraRaderaCecilia: Jag lovar, den var supergod. :-)
SvaraRaderaBlivit några rabarberkakor iår...
SvaraRaderaSofie: Gott!
SvaraRaderaprovade denna här om dagen! väldigt god! :)
SvaraRaderaLinnea: Vad kul att du gillade den. :-)
SvaraRadera