måndag 12 juli 2010

Rabarbersockerkaka i långpanna

Min man, Magnus, bjöd hem sitt arbetsteam tillsammans med deras respektive på en grillkväll. Det var första gången jag träffade flera av dem och det var trevligt att få se personerna bakom namnen jag hör Magnus prata om på kvällarna. Självklart såg jag till att få baka en kaka till efterrätt. Jag plockade lite rabarber från trädgården och gjorde en rabarbersockerkaka. Kakan serverades med vaniljsås.



RABARBERSOCKERKAKA
1 st långpanna

1,5 sats av Mammas sockerkaka
3 dl rabarber (det var alldeles för lite, nästa gång ska jag ta minst det dubbla)
kanel
pärlsocker

Gör så här:
Skölj, skala och skär rabarberna i slantar. Rör ihop smeten till Mammas sockerkaka (OBS! 1,5 sats) och häll i en smörad och bröad långpanna. Fördela rabarbern över kakan. Pudra över massor med kanel och toppa med pärlsocker. Grädda i 20-25 minuter i 175 grader i mitten av ugnen. Låt kakan svalna någon innan den skärs i fyrkanter.

9 kommentarer:

  1. Rabarber i bakverk kan aldrig bli fel, det ser smarrigt ut!

    SvaraRadera
  2. Åh, vilken härlig blogg!

    Jag gillar också att baka, det är så kul. Men tyvärr blir det inte så ofta, då jag själv inte är så förtjust i att äta. Haha. :)

    SvaraRadera
  3. Vilken interesting recept!!
    om man servera med lite vaniljglass jag tror att en bitar recker det inte för mig hihi

    SvaraRadera
  4. ser verkligen gott ut, har tyvärr inga rabarber ivår trädgård, får nopg ta och plantera det nästa år så att jag kan få baka en massa gott med rabarber utan att behöva köpa domm i affären

    SvaraRadera
  5. Har just nu en rolig tävling i bloggen där jag tävlar ut olika formar från kalasform.

    Var gärna med :)

    SvaraRadera
  6. kika du in på min blogg så får du se något du kan hämta där ;) Ha en skön dag!

    SvaraRadera
  7. Jag gillar pillerjobb :-P

    Vilken smaskig kaka. Kanske borde testa själv. Har ju en massa rabarber hemma jag inte riktigt bestämt vad jag ska göra av =)

    SvaraRadera
  8. Ida - Chokladsockerkaka: Har faktiskt inte använt rabarbers å ofta i bakverk förr, men det funkade ju utmäkt. :-)

    BeBest: Gör det. Fota den gärna. :-)

    Elena: Hmmm... det är ju ett problem om man inte äter av det själv. Själv försöker jag hitta tillfällen att bjuda mycket så jag slipper äta upp allt själv, det kaan bli förödande för figuren. ;-)

    Sana: Vaniljglass till passar aldeles utmärkt. :-)
    Och tack för awarden!

    Cupcakesfluffan: Förstår om det känns trådigt att behöva köka rabarber. Se till att plantera lite.

    Josefin: Ska kolla in tävlingen. Formar kan man ju aldrig få för mycket av.

    Sockerrus: Se till att baka något med rabarbern, eller frys in och baka i vinter... det funkar ju faktiskt lika bra. :-)

    SvaraRadera