Mandlarna som maldes igår skulle användas till dessa ljuvliga kakor. Det är inte bara jag som tycker om dem, min svärfar är fötjust i chokladbiskvier vilket ger mig en bra anledning att baka just de här kakorna till honom. Många kanske tror att det är svårt att göra chokladbiskvier men det är faktiskt väldigt enkelt. Jag fick receptet från en kollega på jobbet som övertalade mig att testa och nu har jag bakat efter det här receptet vid flera tillfällen.
Har du inte tid att göra alla moment på samma dag så gör mandelbottnarna en dag och frys in dem som de är. Bre på smörkrämen en annan dag och stoppa tillbaka kakorna i frysen. Ha på chokladtoppingen vid ett tredje tillfälle.
Har du inte tid att göra alla moment på samma dag så gör mandelbottnarna en dag och frys in dem som de är. Bre på smörkrämen en annan dag och stoppa tillbaka kakorna i frysen. Ha på chokladtoppingen vid ett tredje tillfälle.
CHOKLADBISKVIER
20 st
Mandelbotten:
200 g sötmandel
200 g florsocker
2 äggvitor
Smörkräm:
100 g osaltat smör
90 g florsocker
1 äggula
2 msk kakao
Garnering:
100 g mörk choklad
0,5 tsk olja
Gör så här:
Börja med att skålla och mal mandeln. Blanda i florsocker. Vispa äggvitorna tills de är vita och fluffiga och vänd ner dem i mandeln och florsockret försiktigt. Klicka ut smeten på en bakplåtsklädd ugnsplåt. Fukta fingrarna med lite vatten och jämna till kakorna så att de inte blir så toppiga. Grädda mitt i ugnen 9-10 minuter i 200 grader. Lossa kakorna försiktigt och låt dem svalna på ett galler.
Rör ihop ingredienserna till smörkrämen. Vänd mandelbottnarna och bre på smörkräm på varje kaka. Se till att smörkrämen blir lite toppig. Ställ in kakorna i frysen och låt dem bli rejält kalla innan du fortsätter.
Smält chokladen och blanda i olja. Låt chokladblandningen svalna något. Ta fram kakorna ur frysen och doppa smörkrämsidan i chokladen. Lägg dem kallt att stelna.
Dessa kakor kan med fördel frysas. Styckfrys dem på en bricka och lägg sedan i en burk eller i en påse.
Jag trodde också -precis som de flesta andra- att du sklle göra macarons.
SvaraRaderaMen chokladbisvkier låter som ett ypperligt val, det är ju så gott!! Å dina ser verkligen smarriga ut!
haha, där lyckades du lura oss ;) Biskvier är ju så himla gott, man kan liksom inte sluta äta dem när man väl börjat!
SvaraRaderaDe ser riktig fin och gott ;d
SvaraRaderajag aldrig göra denna kakor förut man måste prova eller hur!
Mums!
SvaraRaderaFörra gången misslyckades jag med bottnen på mina. :/ Kanske för att jag använde mandelmassa?
Var köper man en såndär som man kan mala ner mandlarna med?
När jag var gravid hade jag dille på biskvier ett tag, men dock bara botten. Så jag köpte massor och åt bara botten och slängde resten :-P What a waste nu i efterhand ;-)
SvaraRaderaDina ser jättegoda ut =) Blir sugen på att baka dem men vet inte riktigt hur jag ska hitta tiden...
/Lisa - Sockerrus
Vad fina de blev! Har tänkt länge att jag skulle prova jag med. Är ju laktosallergiker, så kan ju inte bara köpa på konditori, utan får snällt göra allt själv. Men det gör ju egentligen inte så mycket för det är så himla kul att baka :)
SvaraRaderaVet du hur länge de håller sig fina?
Kul att kakbaket inte var självklart. :-)
SvaraRaderaSabina: Mandelkvarnar har jag sett på Coop och Cervera. De finns säkert på andra ställen också.
Johanna: Vet inte exakt hur länge de håller (mina är redan slut!). Men i frysen borde de hålla några månader i alla fall skulle jag gissa.
Biskiver har jag aldrig bakat, men det är så gott, måste verkligen prova att göra egna biskiver
SvaraRaderaMandelbiskvier kan mycket väl bli mitt fördärv!
SvaraRaderaKnycker receptet på stört men säg det inte till någon! ;-)
Jag har faktiskt aldrig bakat dessa. Men de ligger på min att-göra lista. Sötast är dem när de är små och man kan äta dem när man känner godissuget. :)
SvaraRaderaÅååh biskvier! Godast med smörkräm inuti, blir lite väl mycket choklad annars tycker jag. Och då älskar jag ändå choklad ;)
SvaraRaderaDe ser jättefina ut! Har gjort såna för ett bra tag sen, som du säger inte så svårt. Men det blir ett imponerande resultat ;-)
SvaraRaderaBeBest: Din hemlighet är säker hos mig. ;-)
SvaraRaderaMalin: Man kan ha både vanlig smörkräm eller med chokladsmak. Jag föredrar med chokladsmak (och svärfar också), även om de blir söta. Man får göra små biskvier så får man inte någon sockerchock. :-)
Åhh, jag älskar biskvier men har aldrig provat på att baka mina egna...måste nog göra det nu!
SvaraRaderaMmmm, ser gott ut!
SvaraRaderaJag vill jättegärna vara med på din blogglista om det går bra?
SvaraRaderaKolla tävlingen på min blogg som pågår just nu i bara en vecka! Massa bakformar och strössel!
Bakpassion.blogg.se
Men vilka fina biskviner, mina såg verkligen inte ut så där ;D
SvaraRaderaja, men "bakdagar" måste man ju ha ibland, det är ju superroligt! :D
ja, receptet på marängfrosting kommer senare idag! =)
kram Linnéa
Ååå chokladbiskvier som är så gott!! Var flera ÅR sen jag åt det :o
SvaraRaderaJaa, blåbärsbullarna rekommenderas :) Tyvärr var mina blåbär inte så mkt smak i... Är nog bäst med färska =) Har man bara frysta köpta är nog blåbärssylt bättre -ska jag testa nästa gång =)
Såhär fina trodde jag inte att hemmabakade biskvier kunde bli! :-D
SvaraRaderaTina: Tack! :-)
SvaraRadera