måndagen den 19:e juli 2010

Lyxig rabarberpaj

Vill du göra en lyxig variant av rabarberpaj så är det här recept perfekt. En riktigt smarrig paj som gärna avnjuts tillsammans med en kula vaniljglass eller vispad grädde.




LYXIG RABARBERPAJ
1 st

Pajdeg:
150 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk vatten

Fyllning:
2 ägg
1,5 dl strösocker
3 msk smält smör
1 msk vetemjöl
3 dl rabarber i små bitar

Gör så här:
Hacka ihop pajdegen och låt den vila kallt någon timme. Kavla ut och lägg i en form diameter 25 cm. Spara lite av degen till rutmönster ovanpå. Förgrädda pajskalet 8-10 minuter i 200 grader.

Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt smör, mjöl och rabarber. Häll smeten i en pajformen och lägg på några remsor av deg så att det bildas ett rutmönster. Grädda ca 25 minuter i 200 grader i mitten av ugnen. Servera rabarberpajen något ljummen.


Månadens bloggtema på Matfeed är sommar och det här är mitt bidrag.


15 kommentarer:

  1. Mmmm rabarber är ju så gott! Hoppas min nysatta rabarberplanta hinner producera i år. Pajen ser ljuvligt god ut!

    SvaraRadera
  2. Den här såg god ut!
    Tack för tipsen om statistikräknare, dock får jag inte till det, lyckas inte få allt på egna rader...får försöka lite mer sen!

    SvaraRadera
  3. Maria: Hoppas din planta tar sig, det är ju så gott med rabarber.

    Sarah: Skriv
    mellan koderna du får på susnets hemsida, så blir det som du vill.

    SvaraRadera
  4. Sarah: Det gick visst inte att skriva ut tecknen jag ville (blev ny rad av det). Skriv så här men utan mellanslag:
    < br >

    SvaraRadera
  5. Jag ska göra rabarbercurd idag. I morgon gör jag en mandelbotten att ha den på.
    :O)

    SvaraRadera
  6. Mmmm! Ser väldigt gottigt ut! Får nog ta till vara en omgång rabarber innan de börjar ge sig för säsongen!

    SvaraRadera
  7. Rabarberpaj kan man aldrig få för mycket av! Den ser saftig och god ut!

    SvaraRadera
  8. BeBest: Åh, rabarbercurd låter jättegott. Hur gör du det?

    Annica - annicakd: Ja, se till att utnyttja rabarberna. Om du inte hinner baka nu så frys in dem i små bitar. Perfekt till paj i vinter. :-)

    Ida - Chokladsockerkaka: Håller med, rabarberpaj kan man äta mycket av. :-)

    SvaraRadera
  9. Åh vad gott det ser ut. Vattnas i munnen på mig =) Är så himla mkt jag vill baka men hinner inte riktigt med allt. Hm.. hur löser man det tro? ;-)

    SvaraRadera
  10. Lisa - Sockerrus: Hihi, det problemet har jag med. Det är tur jag har semester nu. :-)

    SvaraRadera
  11. rabarberpaj är gott men då vi inte har egna rabarber på tomten så är det många år sedan jag gjord det sist

    SvaraRadera
  12. Cupcakesfluffan: Hade du bott nära så hade du kunnat få av mig. :-)

    SvaraRadera
  13. Halloj. Tack för kommentaren, fin blogg du har med. :) KIkar in bättre när jag har tid! Kram

    SvaraRadera
  14. Viktkamp: Ja, rabarber är riktigt gott.

    Jenny Remes: Kul om du tittar in igen. :-)

    SvaraRadera