Vill du göra en lyxig variant av rabarberpaj så är det här recept perfekt. En riktigt smarrig paj som gärna avnjuts tillsammans med en kula vaniljglass eller vispad grädde.
LYXIG RABARBERPAJ
1 st
Pajdeg:
150 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk vatten
Fyllning:
2 ägg
1,5 dl strösocker
3 msk smält smör
1 msk vetemjöl
3 dl rabarber i små bitar
Gör så här:
Hacka ihop pajdegen och låt den vila kallt någon timme. Kavla ut och lägg i en form diameter 25 cm. Spara lite av degen till rutmönster ovanpå. Förgrädda pajskalet 8-10 minuter i 200 grader.
Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt smör, mjöl och rabarber. Häll smeten i en pajformen och lägg på några remsor av deg så att det bildas ett rutmönster. Grädda ca 25 minuter i 200 grader i mitten av ugnen. Servera rabarberpajen något ljummen.
Månadens bloggtema på Matfeed är sommar och det här är mitt bidrag.
LYXIG RABARBERPAJ
1 st
Pajdeg:
150 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk vatten
Fyllning:
2 ägg
1,5 dl strösocker
3 msk smält smör
1 msk vetemjöl
3 dl rabarber i små bitar
Gör så här:
Hacka ihop pajdegen och låt den vila kallt någon timme. Kavla ut och lägg i en form diameter 25 cm. Spara lite av degen till rutmönster ovanpå. Förgrädda pajskalet 8-10 minuter i 200 grader.
Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt smör, mjöl och rabarber. Häll smeten i en pajformen och lägg på några remsor av deg så att det bildas ett rutmönster. Grädda ca 25 minuter i 200 grader i mitten av ugnen. Servera rabarberpajen något ljummen.
Månadens bloggtema på Matfeed är sommar och det här är mitt bidrag.
Mmmm rabarber är ju så gott! Hoppas min nysatta rabarberplanta hinner producera i år. Pajen ser ljuvligt god ut!
SvaraRaderaDen här såg god ut!
SvaraRaderaTack för tipsen om statistikräknare, dock får jag inte till det, lyckas inte få allt på egna rader...får försöka lite mer sen!
Maria: Hoppas din planta tar sig, det är ju så gott med rabarber.
SvaraRaderaSarah: Skriv
mellan koderna du får på susnets hemsida, så blir det som du vill.
Sarah: Det gick visst inte att skriva ut tecknen jag ville (blev ny rad av det). Skriv så här men utan mellanslag:
SvaraRadera< br >
Jag ska göra rabarbercurd idag. I morgon gör jag en mandelbotten att ha den på.
SvaraRadera:O)
Mmmm! Ser väldigt gottigt ut! Får nog ta till vara en omgång rabarber innan de börjar ge sig för säsongen!
SvaraRaderaRabarberpaj kan man aldrig få för mycket av! Den ser saftig och god ut!
SvaraRaderaBeBest: Åh, rabarbercurd låter jättegott. Hur gör du det?
SvaraRaderaAnnica - annicakd: Ja, se till att utnyttja rabarberna. Om du inte hinner baka nu så frys in dem i små bitar. Perfekt till paj i vinter. :-)
Ida - Chokladsockerkaka: Håller med, rabarberpaj kan man äta mycket av. :-)
Åh vad gott det ser ut. Vattnas i munnen på mig =) Är så himla mkt jag vill baka men hinner inte riktigt med allt. Hm.. hur löser man det tro? ;-)
SvaraRaderaLisa - Sockerrus: Hihi, det problemet har jag med. Det är tur jag har semester nu. :-)
SvaraRaderarabarberpaj är gott men då vi inte har egna rabarber på tomten så är det många år sedan jag gjord det sist
SvaraRaderaCupcakesfluffan: Hade du bott nära så hade du kunnat få av mig. :-)
SvaraRaderaälskar rabarber :D
SvaraRaderaHalloj. Tack för kommentaren, fin blogg du har med. :) KIkar in bättre när jag har tid! Kram
SvaraRaderaViktkamp: Ja, rabarber är riktigt gott.
SvaraRaderaJenny Remes: Kul om du tittar in igen. :-)