torsdagen den 2:e juni 2011

Jordgubbskompott

Den här kompotten är god att äta som den är, kanske med lite vispad grädde eller en kula vaniljglass. Den är också god som fyllning i cupcakes, då bör man sila av vätskan innan kompotten används.


JORDGUBBSKOMPOTT

jordgubbar
limejuice
florsocker

Gör så här:
Skiva jordgubbarna och lägg i ens kål. Häll över lite limejuice, bara så mycket att jordgubbarna blir lite fuktiga. Strö över lite florsocker efter smak. Låt blandningen stå och dra ett tag så att den saftar till sig.

Om jordgubbskompotten ska användas som fyllning i cupcakes bör man sila av vätskan som bildas innan man använder kompotten.

3 kommentarer:

  1. Så gott, perfekt nu när det snart är jordgubbssäsong

    SvaraRadera
  2. Åå så gott lime och jordgubbar är mina två sommarfavoriter detta måste jag prova!

    SvaraRadera
  3. Cupcakesfluffan: Ja, härligt att jordgubbarna snart kommer: :-)

    Sofie D: Ja, det är en kombination som passar väldigt bra ihop.

    SvaraRadera