måndag 1 november 2010

Bakglädje i oktober

Även oktober månad har inneburit en hel del bakning. Det har blivit flera "steg för steg"-beskrivningar den här månaden. Jag har inställningen att om man vet något så kan man lika gärna dela med sig av det. Jag förstår inte riktigt vitsen med att hålla det hemligt om någon annan kan ha nytta och glädje av informationen. Jag delar gärna med mig av både recept och tips och jag hoppas att det uppskattas av er läsare. Om det är något ni undrar över så får ni väldigt gärna höra av er. Här kommer det jag tycker har varit bäst på bloggen under oktober månad.


"ISTÄLLET FÖR KALAS"-CUPCAKE
Ja, som ni vet så skulle vi ha haft kalas med släkten i början av oktober för att fira att Magnus fyllt 40 år. Två gånger fick vi ställa in det och för att inte behöva slänga tårtfyllningen som jag hunnit göra så gjorde jag några cupcakes. Du kan läsa mer om dessa cupcakes här.




BLOMMIGA COOKIE-POPS
Jag har upptäckt en ny favorit under oktober och det är dekorerade kakor. Jag tycker om att dekorera men det är ju inte alltid jag har en tårta eller cupcake som jag behöver dekorera och då är dessa kakor perfekta. Dessa blommiga cookie-pops fick följa med Magnus till jobbet en dag. Hur man gör cookie-pops kan du läsa om här. Hur du dekorerar kakor kan du läsa om här. Du kan läsa mer om dessa blommiga cookie-pops här.




BISCOTTI MED APELSINSMAK
Jag tror att det är fler än jag som gillar biscotti. De är dessutom perfekta att ge bort i present när man är bortbjuden. Mina biscotti fick lite smak av apelsin. Du kan läsa mer om dessa biscotti här.




KALLJÄSTA FRUKOSTFRALLOR MED LIN- OCH SOLROSFRÖN
Finns det något härligare än att få nybakat bröd till frukost och dessutom med minimal arbetsinsats? Dessa frallor görs iordning på kvällen och det enda du behöver göra på morgonen är att grädda dem. Du kan läsa mer om dessa frallor här.




HAVREBRÖD
Här har ni ett gott och saftigt bröd. Enkelt att baka och med smak av havre. Jag kan verkligen rekommendera detta bröd, det är jättegott. Du kan läsa mer om detta bröd här.

8 kommentarer:

  1. Min absoluta favorit under denna månad blev dina supersöta dekorerade kakor som du dessutom gjort en finfin beskrivning till! Tycker att du har en generös och fin inställning till att dela med dig, det kan ju bli så mycket roligare för många fler på det sättet! Tummen upp för dina beskrivningar helt enkelt ;-)

    SvaraRadera
  2. Dina cupcakes ser ju så goda ut att jag nästan slickar på datorskärmen. :-)

    SvaraRadera
  3. Min favorit är oxå kak-klubborna =) Tycker att de blev så fina! Vilket iofs stämmer in på allt du gör =)

    SvaraRadera
  4. Jeg er så takknemlig for at du deler dine oppskrifter og din kunnskap. Du gir meg inspirasjon og jeg har flere ganger brukt dine oppskrifter. Synes det er kjedelig med matblogger som ikke deler oppskrifter. De velger jeg ikke å følge.

    Kari :-)

    SvaraRadera
  5. Tror nog cookie-popsen var min favorit också. :-) Och jag tycker det är fint att du gjort så många beskrivningar, jag är själv jättedålig på sånt. Föreställer mig dessutom att det tar en massa tid... Men jag brukar glatt hänvisa till er andra bloggare som har fina beskrivningar om någon frågar mig. ;-)

    SvaraRadera
  6. Dina beskrivningar är superbra! :)

    Glasyren på dina CupCakes är så proffsig. Jag måste öva på det.

    SvaraRadera
  7. Hanna - Bakglädje: Tack så mycket, vad glad jag blir över din kommentar. Det är kul när det man gör blir uppskattat.

    Erka Perka: De blev riktigt goda också, ibland är det faktiskt synd att man inte kan skicka ut smakprov via datorn. :-)

    Sockerrus: Tack så mycket! Kakklubborna är mina favoriter också. :-)

    Kari: Tack! Vad glad jag blir. Det är alltid svårt att veta vad alla läsare vill se och läsa så det är kul att få feedback. :-)

    Tove: Tack! Jo, det tar ju alltid lite extra tid att fota och lägga upp allt på ett bra sätt när man gör instruktioner men samtidigt är det väldigt roligt, åtminstonne om tiden finns. :-)

    Annette: Tack så mycket!

    Tina N: Tack så mycket! Just dessa cupcakes blev riktigt bra när jag spritsade så den här gången är jag riktigt nöjd. :-)

    SvaraRadera