Det här är samma recept på som vit chokladsmörkräm men med mörk choklad istället. Jag använder krämen till att spackla tårtor med innan de täcks med sugarpaste eller marsipan. Krämen är framförallt god men också väldigt lättarbetad. Den går att förvara i kylskåp några dagar och den fungerar även utmärkt att frysa. Kom ihåg att ta fram krämen ur frysen eller kylskåpet i tid innan du spacklar tårtan så att den inte är för hård. Jag spacklar ganska tunnt därför räcker krämen till två tårtor men vill du ha tjocka lager får du räkna med att den räcker till en tårta.
Tillsätter du lite florsocker kan du använda krämen som frosting och spritsa på cupcakes.
MÖRK CHOKLADSMÖRKRÄM
1-2 tårtor
100 g osaltat smör
100 g philadelphilaost
100 g mörk choklad
ev smak
Gör så här:
Ta fram smöret så att det blir rumsvarmt. Smält chokladen och låt den svalna något. Vispa ihop alla ingredienserna med elvisp.
Tillsätter du lite florsocker kan du använda krämen som frosting och spritsa på cupcakes.
MÖRK CHOKLADSMÖRKRÄM
1-2 tårtor
100 g osaltat smör
100 g philadelphilaost
100 g mörk choklad
ev smak
Gör så här:
Ta fram smöret så att det blir rumsvarmt. Smält chokladen och låt den svalna något. Vispa ihop alla ingredienserna med elvisp.
Har en liten fråga som jag hoppas du vill besvara.
SvaraRaderaVad andvänder du för recept när du gör cookie-pops? Jag har ett med smör och florsocker som jag brkar använda mig av men blir lite nyfiken på om du kanske har ett mer "fast" så inte pinnarna trillar av. Använder du förresten grillpinnar? Ser så ut.
/Matilda
*notere*
SvaraRaderaJeg liker ikke vanlig smørkrem (smør, kakao og melis (florsocker)noe særlig, så jeg pleier å bruke ganache under lokket. Men denne smørkremen høres god ut - og ikke for søt. Skal prøve den neste gang!
M:)
yikes, låter farligt gott! smörkräm och choklad, det kan ju liksom bara inte gå fel. mm.
SvaraRaderahoppas du har en fin helg!
Denna låter jättegod. Mycket godare än smörkräm!
SvaraRaderaVill du vara med?
SvaraRaderahttp://sockerpasta.blogspot.com/2010/11/madeleine-mccann.html
Mmm det låter jättegott! Ser framför mig en riktigt mastig chokladtårta.... Mmm....
SvaraRaderaGrattis!
SvaraRaderaDu har vunnit i min rosa tävling!
Skicka din adress till mig på anna.h.wolf snabela hotmail.com så kommer tavlorna på posten!
//Anna
PS. Chokladsmörkräm är MUMMA! När jag ids brukar jag göra marängchokladsmörkräm. Det är så gott så man storknar...
Låter gott, jag brukar spackla med den vita smörkrämen men det låter himla gott med mörk också
SvaraRaderaMatilda Bakar | Fotograferar: Jag använder Vaniljkakor utan bakpulver (länk). Jag använder trägrillpinnar som jag klipper på mitten, smidigt och billigt. Jag har inte haft problem med att pinnen trillat av. Vad som skulle kunnat orsaka att pinnen ramlat om skulle kunna vara för tunn deg (jag använder ca 5 mm) eller att man lyfter i pinnen innan kakan svalnat ordentligt. Det receptet jag använt har fungerat jättebra i alla fall.
SvaraRaderaMonica: Jag kan verkligen rekommendera den här med mörk choklad eller den med vit choklad, de är goda och lätta att arbeta med båda två.
Charlotta: Ja, den är jättegod. Choklad är ju aldrig fel. :-)
Bakverk och Fikastunder: Ja, jag tycker den är mycket godare än smörkräm.
Disa: Ska kolla in länken. :-)
Johanna - Bland muffins och pelagoner: Ja, för den som gillar choklad är den här krämen helt rätt. :-)
Anna Wolf: Yippie! Jag brukar ju aldrig vinna något. :-) Marängchokladsmörkräm låter väldigtgott, ska genast kolla in hos dig och se om du har receptet där. :-)
Cupcakesfluffan: Jag har oftast använt vit choklad men ville prova med mörk och det funkar jättebra. Passar framför allt om man har chokladfyllning i tårtan.
Slurp!!! :-)
SvaraRaderaErka Perka: Precis! :-)
SvaraRadera