fredag 26 november 2010

VAB:ar och förbereder julens bak

Algot klagade på ont öra i natt och vaknade med feber, stackarn. Så idag är jag hemma och VAB:ar.

Medans vi lyssnar på Algots julskiva med julmusik och julberättelser passar jag på att förbereda julens bak. Frukten till fruktkakan ligger och drar i konjak och pepparkaksdegen är hopknådad och instoppad i kylskåpet i väntan på att Algot ska känner sig piggare och vara sugen på att vara med och göra pepparkakor.

Algot föreslog att vi skulle dricka lite glögg senare idag och det tror jag absolut att vi ska göra. Trots en lite febrig kille så har vi det riktigt mysigt här hemma och julstämningen börjar infinna sig.15 kommentarer:

 1. Vad härligt det låter att julpyssla lite. Fick faktiskt lite julkänsla nu när jag läste detta inlägg :) Annars brukar jag vara väldigt sen med att få julkänslor, kanske för att vi börjar beställa julsaker på jobbet redan i juli och i agusti står dom i hyllorna. Ser julen så mycket så därför är de väl svårt att förstå när julen verkligen är. Har inte ens fattat att de är november än så de blir stressigt med att hinna klart med julklapparna. Kram

  SvaraRadera
 2. Hoppas han kryar på sig snart, men att ni ändå fått en mysig dag tillsammans hemma !! Trevlig helg :)
  Kramar

  SvaraRadera
 3. Tråkigt med sjuk son, men härligt med julbak! Själv har jag sett till att jag är ledig i fyra dagar nu för att julbaka och sånt :) Hoppas att den lille blir frisk snabbt!

  SvaraRadera
 4. Härligt med julbak! Ska nog börja med det här hemma snart också :) hoppas sonen blir bättre snart!

  SvaraRadera
 5. Julbak är väl bara så mysigt! Det är den tid på året då man verkligen har en bra ursäkt för att baka ;) Hoppas Algot kryar på sig snart så ni kan baka pepparkakor!

  SvaraRadera
 6. Hoppas lillkillen kryar på sig snart och att ni har kul med pepparkaksdegen!

  SvaraRadera
 7. Jag fick ett recept på pepparkaksdeg i födelsedagspresent. Ser extra mycket fram emot pepparkaksbaket i år, men det dröjer nog lite till än. :-)

  SvaraRadera
 8. Tråkigt att va sjuk men vad mysigt och gå hemma och julstöka!! Man borde ta semester en vecka så man hinner med allt man vill stöka med!!

  SvaraRadera
 9. Hoppas Algot är på bättringsvägen!

  Är imponerad av alla som gör egen pepparkaksdeg måste jag ju säga, själv tillhör jag tyvärr den bekväma sorten som köper färdig deg..

  SvaraRadera
 10. Här är det också lite julbak ^^ jag har förberett inför morgondagen pepparkakshusbygge.

  SvaraRadera
 11. Jen: Jag med! Jag älskar allt med julen. :-)

  Milli: Jag har tänkt få julbaket gjort så snabbt som möjligt så att jag kan ägna mig åt lite annat julstök framöver. Julklapparna har jag inte ens funderat på ännu (panik!!!)

  Fröken M: Trevlig helg! Algot är piggare idag.

  Ida - Chokladsockerkaka: Åh, vad härligt att vara ledig och bara baka. :-)

  Jenny: Ja, visst är det härligt med julbak.

  Linda - Bengtssons Baksida: Ja, julen är en bra ursäkt till att baka en massa.

  Helena: Ja, det blir nog pepparkakor snart. :-)

  Tina: Åh, vad kul att få recept i födelsedagspresent! Jag fick mycket pepparkaksdeg så vi kan nog baka i omgångar ända fram till jul.

  Sofie: Ja, en semestervecka för att julstöka vore inte helt fel.

  Annica - annicake: Jag har inte gjort egen pepparkaksdeg på flera år, men var så sugen på att göra det nu. Å andra sidan har jag inte köpt färdig heller under de åren. Det har blivit köpta pepparkakor.

  Sabina: Vad mysigt med julbak. Pepparkakshus har jag aldrig gjort själv, men varje år drömmer jag om att få göra ett. Kanske nästa år...

  SvaraRadera
 12. Julbak! Åh, finns inget mysigare! Vill bara ha tiiid!

  SvaraRadera
 13. Hoppas han mår bättre idag. Men julbak piggar så klart upp. Hoppas ni har en mysig adventshelg.

  SvaraRadera
 14. Sandra: Ja, lite mer tid till julbak och julpyssel vore inte fel. :-)

  Remsan: Tack, vi har haft en mysig helg hittills. Detsamma till dig!

  SvaraRadera