onsdag 24 november 2010

Glutenfri tårta till Magnus 40-årsfest

En av gästerna på Magnus 40-årsfest är glutenallergiker och det vore ju synd om han skulle ha blivit utan tårta. Jag gjorde därför en liten glutenfri tårta till honom med samma fyllning som i den stora tårtan.


Tårtan bestod av:
Glutenfri ljus tårtbotten (15 cm) fylld med päronmousse och glasskräm. Spacklad med vit chokladsmörkräm och täckt med hemmagjord sugarpaste. Dekorationer i sugarpaste och mörk chokladsugarpaste.

15 kommentarer:

 1. Underbar tårta!
  Blomman är hur fin som helst!

  SvaraRadera
 2. Jätte fint.
  Tycker inte att det är så super gott med ischoklad så jag känner ingen skillnad på om man använder smör eller kokosfett.. men mamma gillar det (: hihi

  SvaraRadera
 3. Riktigt fint tårta! din blommor är så vackert ;)
  kan jag får recept på gluten free tårta för att jag ska baka till min kompis flicka, när hon komma hem till mig hon får aldrik smaka min tårta eller cupcake efterson hon är gluten free flicka ;)

  SvaraRadera
 4. Guldstjärna till dig för att du tänker på allergiker :)

  SvaraRadera
 5. Jättefin tårta! Jag har också bakat glutenfritt en gång, tyckte det funkade över förväntan faktiskt.

  SvaraRadera
 6. Jättefin tårta, kan tänka mig att han blev glad över att också få tårta

  SvaraRadera
 7. Lika fin som den stora :)

  Bakar du sockerfira botten själv eller har du köpt den, brukar också behöva fixa glutenfri fika.

  SvaraRadera
 8. Superfin :) Jag har fått min första beställning på en liten glutenfri tårta, och skulle tacksamt ta emot ett gott recept då jag aldrig bakat glutenfritt innan!

  SvaraRadera
 9. Tycker du är modog som vågar baka glutenfritt! Jag är nog alldeles för feg xD Fast det beror nog lite på hur känslig allergikern är -en del kan ju inte ens vara i samma rum typ...

  Jag skulle vara så rädd att det dalat ner en liten mjölsmula, usch o fy...! Eftersom mitt kök inte direkt är glutenfritt ;-) en är man noga så ska det ju inte vara nån fara, men jag vågar som sagt inte xD Men tur att det finns dom som gör det -är ju inte kul att alltid behöva bli bjuden på dom färdigköpta sakerna från affären jämt :)

  Förbereder du nåt speciellt innan du börjar baka? Typ dammsuger o dammar, haha xD Ja du hör, jag är nojjig xD

  VÄLDIGT fina tårtor iaf, gillar färgerna o blommorna jättemkt!

  SvaraRadera
 10. Annica - annicake: Tack, jag gillar blomman också. :-)

  Jen: Tack!

  Sana: Tack! Självklart får du receptet.

  Therése: Självklart ska alla få tårta. :-)

  Maria: Tack! Jag tycker tårtbotten och tårtan blev jättegod (smakade den). Tror ingen skulle tänka på att den var glutenfri om man inte nämnt det.

  Cupcakesfluffan: Tack! Ja, han blev glad att han fick äta tårta. :-)

  Anna: Tack så mycket! Menar du glutenfri botten, sockerfri har jag aldrig testat att baka. Jag bakade den glutenfria själv. Bytte ut allt vetemjöl mot potatismjöl, funkade kanonbra.

  Linda - Bengtssons Baksida: Tack så mycket!

  Lotte: Nej, jag dammsög och dammade inte precis innan. Bara alla mått och skålar är ordentligt diskade så borde det inte vara någon fara och att man inte bakar med gluten samtidigt.

  Helena: Tack!

  SvaraRadera
 11. en vän fråga om jag kunde göra en glutenfri tårta..
  har du nåt bra recept på glutenfri tårtbottnar?

  SvaraRadera
 12. Chanette: Jag använder receptet 3-lika och ersätter allt mjöl med potatismjöl. Se till att frysa tårtan innan du delar den för den blir mycket smuligare än en vanlig tårtbotten.

  SvaraRadera