Det nya året firade vi in tillsammans med goda vänner. Vi har firat tillsammans i flera år och vi börjar redan tidigt på eftermiddagen med fika för att sedan tillsammans förbereda all mat. Vi hade en mycket trevlig nyårsafton och jag var mycket mätt och belåten när vi kom hem sent på natten. Jag hade bakat en nyårstårta som jag hade med mig.
Jag passade på att prova lite nya recept som jag blev mycket nöjd med. En ny fyllning jag provade var passionsfruktmousse och den kommer jag absolut att göra igen, den var mycket frisk och god. Dessutom provade jag att göra vit marängkräm som jag spacklade tårtan med innan jag täckte med marsipan.
Tårtan bestod av:
Ljus tårtbotten (22 sm) fylld med mörk chokladkräm och passionsfruktmousse. Spacklad med vit marängkräm och täckt med marsipan. Dekorationer i sugarpaste och flowerpaste, målade med guldpulver utblandat i citronsaft.
Jag passade på att prova lite nya recept som jag blev mycket nöjd med. En ny fyllning jag provade var passionsfruktmousse och den kommer jag absolut att göra igen, den var mycket frisk och god. Dessutom provade jag att göra vit marängkräm som jag spacklade tårtan med innan jag täckte med marsipan.
Tårtan bestod av:
Ljus tårtbotten (22 sm) fylld med mörk chokladkräm och passionsfruktmousse. Spacklad med vit marängkräm och täckt med marsipan. Dekorationer i sugarpaste och flowerpaste, målade med guldpulver utblandat i citronsaft.
Vilken fin tårta, snyggt med alla blommorna
SvaraRaderaVacker :)
SvaraRaderaOj vad fin. Gillade denna. Så stilren och snygg! Hoppas det nya året börjat bra!
SvaraRaderaSuperfin tårta!
SvaraRaderaUndrar vem som vågade skära och ta den första biten?:)
Önskar dig ett nytt härligt år!
Ingrid
Hej du har väl inte missat min Nyårstävling där man kan vinna fina vinster från Grays? Jag har förlängt tävlingen till fredag så än har du chans att delta! Mer info här:
SvaraRaderahttp://www.bagerskan.se/2010/12/sista-luckan-i-bagerskans-julkalender.html
Kram Karin
En sån vacker tårta är det snudd på tragiskt att den äts upp även om den är avsedd att njutas i goda vänners lag!
SvaraRaderaJättefin! Gillar de guldiga kanterna på blommorna väldigt mycket!
SvaraRaderaSuper fin!
SvaraRaderaVilken stilig tårta! Snyggt med gulddetaljerna!
SvaraRaderavacker!
SvaraRaderaHej!
SvaraRaderaHittade hit via Familjeliv. Har precis fått min första assistent och är nu sugen på att börja baka bröd på riktigt. Har kollat in alla dina bröd och fått massa inspiration, ville bara tacka för det! Gott Nytt!
Maria
Wow den är väldigt tjusig och elegant. Perfekt nyårstårta. Jag gillar hur du har penslat blommorna!
SvaraRaderaCupcakesfluffan: Tack!
SvaraRaderaSara: Tack!
Jennie: Tack så mycket!
Lill-Ingrid: Tack! Vi vågade skära i den. Vännerna vi var hos är vana vid mina tårtor så de högg in direkt. :-)
Karin: Ska kolla in den!
BeBest: Vore synd att inte äta upp den när man laddat den med god fyllning. :-)
Linda - Bengtssons Baksida: Tack! Ja, det var först ett test men jag tycker det blev bra.
Jen: Tack!
Ida - Chokladsockerkaka: Tack så mycket!
Lisa: Tack!
Förskoleburken: Hoppas att du hittade några inspirerande recept. Lycka till med bakandet. :-)
Johanna - Bland muffins och pelagoner: Tack så mycket!
Vilken fin nyårstårta! Får passa på att önska dig ett riktigt Gott Nytt 2011!! tack för all härlig bakinspiration du bjuder oss på! Kram Gun / Kaksmulan
SvaraRaderaGud så fin, så tjusig och vacker! Du skrev aldrig vad du tyckte om marängsmörkräm, var det gott?
SvaraRaderaKaksmulan: Tack så mycket! Gott nytt år själv!
SvaraRaderaPernilla - Bli min jäst: Tack! Jag tyckte om marängsmörkrämen, så den kommer jag säkert använda flera gånger även om den är lite mer tidskrämvande att göra än vit chokladsmörkräm som jag brukar använda.
Fantastiskt fint med guldet på blommorna!
SvaraRaderaWow, tårtan är jättevacker! Så fint med små gulddetaljer på dekorationerna, det gör mycket till!
SvaraRaderamen kära nån vilken otroligt vacker tårta!
SvaraRaderaÅh vad fin din tårta blev.God fortsättning önskar jag på smulansbakblogg
SvaraRaderaHoppas detta året blir ännu mer bakning :D
Så vackert tårta!!
SvaraRaderaGott Nytt år önskar jag även dig!
SvaraRaderaJättefin tårta
Lika fin som alltid ! Du är GRYM !
SvaraRaderaÅh, vilken läcker nyårstårta! Superfin med det guldiga på!
SvaraRaderaLåter helt otroligt god med!
God fortsättning!
Alltså, helt otroligt tjusig. Hade helt klart gjort sej som bröllopstårta på vilket flott bröllop som helst.
SvaraRaderaMen guuuuuud så vacker tårta!!!
SvaraRaderaSuperfin som vanligt! Älskar blommorna! =)
SvaraRaderaVilken jättevacker tårta! älskar de smakfulla gulddekorationerna. Väldigt fin blandning av blommor också, superfin helt enkelt!
SvaraRaderaSå fin den är!
SvaraRaderaGott nytt år ^^
Jag testade göra dina twixkakor igår, det blev verkligen supergott!
Vilken superfin tårta, tycker väldigt mycket om gulddekorationerna!
SvaraRaderaVilken lyxig nyårstårta! Med en så fin tårta som start kan inte 2011 bli annat än toppen!
SvaraRaderaVilken superfin och stilren tårta Erika.
SvaraRaderaTycker snart vi ska dra ihop en tårtdag igen,
ska bara få ut bullen ur ugnen först :)
så jag har lite mer ork.
Lena-Tårtan: Tack så mycket!
SvaraRaderaTove: Tack! Ja, jag tycker gulddetaljerna blev bra. :-)
Helena Ljunggren: Tack! :-)
Smulansbakblogg: Tack! God fortsättning! År 2011 kommer säkerligen innehålla en massa bakning. :-)
Sana: Tack!
Design A Cake: Tack! Gott nytt år!
Fröken M: Tack så mycket!
Annica - annicake: Tack! Den var mycket god. :-)
Mårtenssons kök: Tack!
Angelica: Tack så mycket!
Carro: Tack!
Maria: Tack!
Sabina: Tack! Gott nytt år! Kul att du provade twixkakorna, jag tycker att de blir väldigt goda. :-)
Tårtdesignfunas: Tack!
Helena S: Tack! Jag hoppas på ett bra 2011. :-)
Caroline: Tack så mycket! Jag tycker absolut vi ska sätta ihop en tårtträff igen, jag lärde mig massor förra gången. :-)
Fiberhusk är skalet av psyliumfrön.
SvaraRaderaDet är glutenfritt men har lite samma effekt som gluten (gelébildande) vid bakning och matlagning.
Det gör pannkakorna mer pannkakslikna :D
Jättefin!!!!!!!!
SvaraRaderaMonika: Tack, nu vet jag. :-)
SvaraRaderaDiana: Tack så mycket!
Vilken vacker tårta! Du är grym!
SvaraRaderaJag ska absolut testa passionsfruktmoussen i en cupcake. Tårtbakning är inte min starka sida...
Den kaken var NYDELIG!!! Du er så flink!
SvaraRaderaRemsan: Tack! Passionsfruktmoussen blev riktigt god. :-)
SvaraRaderaCaroline: Tack så mycket!
Superfint! =)
SvaraRaderasvar; Tackar så mkt!
kram linnéa
Frukostfrallorna var underbara, så de kan jag varmt rekommendera...och lättbakade.
SvaraRaderaSuperfin tårta!!
SvaraRaderaojojoj det var en av de snyggaste tårtorna som jag sett!!
SvaraRaderaLinnéa: Tack!
SvaraRaderaMamma Mimmi: Ja, jag tyckte de såg smarriga ut.
Thumman: Tack!
Musqot: Tack så mycket! :-)
Vilken vacker tårta! Jag är inte riktigt så avancerad. Men imorgon är det min mans födelsedag och mina döttrar har beställt en tårta i tre våningar ... Det blir en choklad tårta i botten och en prinsesstårta i två våningar uppepå. Undrar hur jag ska få ihop det.
SvaraRaderaMen, jag har gjort din chokladkräm, den står nu i kylen och passionsfruktsmoussen tänkte jag fylla chokladtårtan med.
En fråga, när jag browsade runt på din site idag så hittade jag inget recept på själva tårtbotten. Inte någon med choklad heller. Finns det och jag har letat dåligt? Jag hittade sen i en bok jag har och det blev väldigt bra, men tänkte att du har säkert nåt superrecept.
Teresa: Tack! Vad spännande med en våningstårta, det har jag aldrig gjort. Kul att du provar chokladkrämen och passionsfruktmoussen. Framför allt passionsfruktmoussen tyckte jag blev otroligt god.
SvaraRaderaJag har inte lagt ut något recept på tårtbotten än, så du har inte missat något. Det kommer snart. :-)
Hoppas tårtan blir bra!
Tårtat ser fin ut, om ett par timmar vet vi hur den smakade. Moussen ch chokladkrämen smakade jätte bra. Jag frös in det som blev över av passionsfruktsmoussen, tror du att det blir en god glass? Det visar sig också snart :)
SvaraRaderaTeresa: Hoppas tårtan smakar bra. Passionsfruktmoussen kanske blir bra som glass, jag har aldrig gjort egen glass. :-)
SvaraRaderaVilken fin tårta du har gjort! =)
SvaraRaderaHoppas du får en härlig helg!
Lisa
Sockerrus: Tack! Helgen har börjat bra. Trevlig helg själv!
SvaraRaderaÄlskar denna tårta! Så gudomligt fin den var.
SvaraRaderaEmma: Tack så mycket!
SvaraRadera