Igår när jag lagade mat så fick jag lite pajdeg över. Min nyfikenhet tog överhanden och jag ville prova om det gick att modellera en ros även i matpajsdeg... och det gjorde det. Efter att ha modellerat rosen så ställde jag den i frysen medans jag fixade resten av pajen. Pajdegsrosen höll faktiskt formen riktigt bra i ugnen.
Man ska ju inte leka med maten men ibland måste man få göra ett undantag.
Rosen består av:
Matpajdeg
Man ska ju inte leka med maten men ibland måste man få göra ett undantag.
Rosen består av:
Matpajdeg
Vilken rolig ide å vad fin den blev :)
SvaraRaderaSå fin!
SvaraRaderaM:)
Fin :)
SvaraRaderaKul idé! Måste prova det någon gång!
SvaraRaderaVa gulligt!
SvaraRaderaHäftigt :D
SvaraRaderaFinfint - det ska jag komma ihåg!
SvaraRaderahihi fint och rolig ide!
SvaraRaderaJa, varför inte föra över lite av bakkonsten till vardagsmaten? Tjusigt!
SvaraRaderaWow vad fin! och jag tycker visst att man ska få leka med maten, så det så ;D!
SvaraRaderaMen så häftigt! Perfekt för både matpaj och dessertpaj :)
SvaraRaderaJo letade upp receptet på marängsmörkräm: 2 äggvitor, 125 g socker, 125 g rumstemp. osaltat smör, en knivsudd salt, vaniljpulver eller citron/lime. Blanda äggvita och socker i en skål över sjudande vatten. Rör tills sockret smält. Tag från värmen och vispa till svalnat. Klicka i smöret under vispningen och till slut smaksättning. Arb in smöret ordentligt. Håller sin fin i rumstemp upp till 2 dagar, annars kylskåp två veckor (rumstemp innan användning). Räcker gott till en tårta.
Hängde du med ;)
Så vackert!
SvaraRaderaVad fint det blev med en ros på pajen!
SvaraRaderaTjusigt :) Tänk att den höll så bra i ugnen också!
SvaraRaderaHej Erika!
SvaraRaderaJag hittade dig via Cupcakefluffan!
Vilka fantastiskt fina tårtor du gör, du är verkligen superduktig!
mvh Angela
Man får leka med maten.
SvaraRaderaOm man är vuxen.
Och inte berättar det för sina barn.
Eller hur!
Var det nån som åt upp den där rosen också?
/Martin
martinbakar.se
Kreativt! Jättefin blev den. =)
SvaraRaderaSå fin! God fortsättning på det nya året!
SvaraRaderaHimla kul ide
SvaraRaderaVa läckert, har mest gjort rutmönster och stansat ut figurer med pepparkaksmått, men nästa gång får jag nog testa rosor också!
SvaraRaderaVad fin!! Vilke rolig idé, måste absolut testas!
SvaraRaderaKlart man måste kunna leka lite med maten. I alla fall om det blir ett så fint resultat.
SvaraRaderaVad fin pajen blev så här! Lite får man nog leka med maten, för allt som går att dekorera måste man få dekorera. ;-)
SvaraRaderaFint! Mycket bra idé!
SvaraRaderaMilli: Ja, den blev riktigt bra. :-)
SvaraRaderaMonica: Tack!
Sara: Tack!
Anna: Jag hade inte trott att den skulle hålla formen i ugnen, men nu när det gjorde det så kommer nog pajerna här hemma dekoreras oftare. :-) Testa gärna.
Helena: Ja, visst blev det bra. :-)
Sabina: Jag tyckte det var kul att det funkade.
Mamma Mimmi: Ja, prova det!
Lisa: Ja, det var en kul idé. Blev glad när den höll formen så bra.
Cecilia: Precis, det ska jag komma ihåg flera gånger.
Kaksmulan: Tack! Ja, ibland är det tillåtet att leka med maten. :-)
Johanna - Balnd muffins och pelagoner: Tack för receptet! Jag tror jag hängde med. :-)
Sana: Tack!
Ulrika - Milleröra: Tack!
Therésa: Tack! Ja, jag blev förvånad att den inte bara smälte ihop.
Angela hos Mormor och Magda: Hej! Kul att du hittade hit. Tack så mycket för din kommentar, den gjorde mig glad. :-)
Martin: Hihi... ja, man får väl leka lite med maten. Min man åt upp rosen, han verkade nöjd med den. :-)
Carro: Tack!
Erka Perka: Tack! God fortsättning!
Cupcakesfluffan: Ja, jag tyckte det var en rolig idé.
Sanne - Mina baktankar: Ja, gör det!
Linda - Bengtssons Baksida: Tack! Det tycker jag att du ska testa.
Remsan: Ja, det är klart! :-)
Tove: Klart man ska dekorera när man kan. Nu när jag vet att den höll bra i ugnen så blir det nog fler gånger.
Sandra: Tack!
Det var en cool o enkel idé på hur man piffar till pajen =D
SvaraRaderaDu har fått en Award av mig ;)
Du kan hämta den här:
http://sockertussen.blogspot.com/2011/01/blog-award.html
Kram
Hihi, så piffigt! Tråkig paj blir rolig :)
SvaraRaderaNellie - Sockertussen: Tack så mycket!
SvaraRaderaEmilia: Precis, kul att kunna piffa till matpajen. :-)
Ha ha det var ju lite roligt att du kom på den idén :) blir lite finare paj, rosen var jättefin!
SvaraRaderaHej!
SvaraRaderaHar nyss hittat till din blogg och efter att jag kikat runt lite i den måste jag säga att jag verkligen är imponerad över hur fina tårtor du lagar :)
Mvh Johanna
Pernilla - Bli min jäst: Tack!
SvaraRaderaHanna: Kul att du tittat in hos mig, jag ska besöka dig och titta på din blogg. :-)
Johanna: Tack så mycket, jag tycker att det är jättekul att göra tårtpr! Vad kul att du hittat hit. :-)
Sv: Så kul att du vill komma tillbaka, du är mer än välkommen! :)
SvaraRaderaHåller med alla andra!
SvaraRaderavad fin den är!
SvaraRaderaMåretenssons kök: Tack!
SvaraRaderacharlotta: Tack!