fredag 7 januari 2011

Ros i pajdeg

Igår när jag lagade mat så fick jag lite pajdeg över. Min nyfikenhet tog överhanden och jag ville prova om det gick att modellera en ros även i matpajsdeg... och det gjorde det. Efter att ha modellerat rosen så ställde jag den i frysen medans jag fixade resten av pajen. Pajdegsrosen höll faktiskt formen riktigt bra i ugnen.

Man ska ju inte leka med maten men ibland måste man få göra ett undantag.



Rosen består av:
Matpajdeg

35 kommentarer:

  1. Vilken rolig ide å vad fin den blev :)

    SvaraRadera
  2. Kul idé! Måste prova det någon gång!

    SvaraRadera
  3. Finfint - det ska jag komma ihåg!

    SvaraRadera
  4. Ja, varför inte föra över lite av bakkonsten till vardagsmaten? Tjusigt!

    SvaraRadera
  5. Wow vad fin! och jag tycker visst att man ska få leka med maten, så det så ;D!

    SvaraRadera
  6. Men så häftigt! Perfekt för både matpaj och dessertpaj :)

    Jo letade upp receptet på marängsmörkräm: 2 äggvitor, 125 g socker, 125 g rumstemp. osaltat smör, en knivsudd salt, vaniljpulver eller citron/lime. Blanda äggvita och socker i en skål över sjudande vatten. Rör tills sockret smält. Tag från värmen och vispa till svalnat. Klicka i smöret under vispningen och till slut smaksättning. Arb in smöret ordentligt. Håller sin fin i rumstemp upp till 2 dagar, annars kylskåp två veckor (rumstemp innan användning). Räcker gott till en tårta.

    Hängde du med ;)

    SvaraRadera
  7. Vad fint det blev med en ros på pajen!

    SvaraRadera
  8. Tjusigt :) Tänk att den höll så bra i ugnen också!

    SvaraRadera
  9. Hej Erika!

    Jag hittade dig via Cupcakefluffan!

    Vilka fantastiskt fina tårtor du gör, du är verkligen superduktig!

    mvh Angela

    SvaraRadera
  10. Man får leka med maten.

    Om man är vuxen.

    Och inte berättar det för sina barn.

    Eller hur!

    Var det nån som åt upp den där rosen också?

    /Martin
    martinbakar.se

    SvaraRadera
  11. Kreativt! Jättefin blev den. =)

    SvaraRadera
  12. Så fin! God fortsättning på det nya året!

    SvaraRadera
  13. Va läckert, har mest gjort rutmönster och stansat ut figurer med pepparkaksmått, men nästa gång får jag nog testa rosor också!

    SvaraRadera
  14. Vad fin!! Vilke rolig idé, måste absolut testas!

    SvaraRadera
  15. Klart man måste kunna leka lite med maten. I alla fall om det blir ett så fint resultat.

    SvaraRadera
  16. Vad fin pajen blev så här! Lite får man nog leka med maten, för allt som går att dekorera måste man få dekorera. ;-)

    SvaraRadera
  17. Milli: Ja, den blev riktigt bra. :-)

    Monica: Tack!

    Sara: Tack!

    Anna: Jag hade inte trott att den skulle hålla formen i ugnen, men nu när det gjorde det så kommer nog pajerna här hemma dekoreras oftare. :-) Testa gärna.

    Helena: Ja, visst blev det bra. :-)

    Sabina: Jag tyckte det var kul att det funkade.

    Mamma Mimmi: Ja, prova det!

    Lisa: Ja, det var en kul idé. Blev glad när den höll formen så bra.

    Cecilia: Precis, det ska jag komma ihåg flera gånger.

    Kaksmulan: Tack! Ja, ibland är det tillåtet att leka med maten. :-)

    Johanna - Balnd muffins och pelagoner: Tack för receptet! Jag tror jag hängde med. :-)

    Sana: Tack!

    Ulrika - Milleröra: Tack!

    Therésa: Tack! Ja, jag blev förvånad att den inte bara smälte ihop.

    Angela hos Mormor och Magda: Hej! Kul att du hittade hit. Tack så mycket för din kommentar, den gjorde mig glad. :-)

    Martin: Hihi... ja, man får väl leka lite med maten. Min man åt upp rosen, han verkade nöjd med den. :-)

    Carro: Tack!

    Erka Perka: Tack! God fortsättning!

    Cupcakesfluffan: Ja, jag tyckte det var en rolig idé.

    Sanne - Mina baktankar: Ja, gör det!

    Linda - Bengtssons Baksida: Tack! Det tycker jag att du ska testa.

    Remsan: Ja, det är klart! :-)

    Tove: Klart man ska dekorera när man kan. Nu när jag vet att den höll bra i ugnen så blir det nog fler gånger.

    Sandra: Tack!

    SvaraRadera
  18. Det var en cool o enkel idé på hur man piffar till pajen =D


    Du har fått en Award av mig ;)

    Du kan hämta den här:
    http://sockertussen.blogspot.com/2011/01/blog-award.html

    Kram

    SvaraRadera
  19. Hihi, så piffigt! Tråkig paj blir rolig :)

    SvaraRadera
  20. Nellie - Sockertussen: Tack så mycket!

    Emilia: Precis, kul att kunna piffa till matpajen. :-)

    SvaraRadera
  21. Ha ha det var ju lite roligt att du kom på den idén :) blir lite finare paj, rosen var jättefin!

    SvaraRadera
  22. Hej!
    Har nyss hittat till din blogg och efter att jag kikat runt lite i den måste jag säga att jag verkligen är imponerad över hur fina tårtor du lagar :)
    Mvh Johanna

    SvaraRadera
  23. Pernilla - Bli min jäst: Tack!

    Hanna: Kul att du tittat in hos mig, jag ska besöka dig och titta på din blogg. :-)

    Johanna: Tack så mycket, jag tycker att det är jättekul att göra tårtpr! Vad kul att du hittat hit. :-)

    SvaraRadera
  24. Sv: Så kul att du vill komma tillbaka, du är mer än välkommen! :)

    SvaraRadera
  25. Måretenssons kök: Tack!

    charlotta: Tack!

    SvaraRadera