torsdag 27 januari 2011

Chokladtårta med gul ros

Den här chokladkakan har jag skrivit om tidigare och den är en stor favorit här hemma. Choklad, körsbär och madeira... helt enkelt en god kombination. Den här gången använde jag florsocker istället för råsocker i chokladglasyren och det funkade jättebra. Sätter man på en liten ros blir det lite piffigare.

Det här är mitt bidrag till Månadens sötsak. I januari är temat "efterrätt" och den här kakan passar utmärkt till efterrätt och gärna med ett glas madeira till.



Tårtan bestod av:
Chokladkaka med körsbär och madeira. Dekorerad med en ros i sugarpaste.

18 kommentarer:

  1. :-o gissade ju på att det var en "riktig" ros :) Ser så gott ut!!!

    SvaraRadera
  2. Vilken smarrig tårta det ser ut att vara

    SvaraRadera
  3. Läckert! Effektfullt med det lilla gula mot det bruna.

    SvaraRadera
  4. Det här verkar vara en riktigt "vuxen" tårta, inget för mig som har lite barnsligare smak :-) men min man skulle nog älska den! he he

    SvaraRadera
  5. Den här har ju jag bakat, toppengod!

    SvaraRadera
  6. Tror faktiskt aldrig jag smakat Madeira, men den ser ju väldigt god ut i söla fall :-)

    SvaraRadera
  7. Vad fint med den gula rosen, den bryter av så bra mot det mörka! Smakkombinationen låter alldeles gudomlig...

    SvaraRadera
  8. Vilken smarrig tårta, jag skulle kunna tänka mig en bit framför datorn just nu! :-) Jättefint med den gula rosen också.

    SvaraRadera
  9. Vacker ros. Kakan ser hur god ut som hellst

    SvaraRadera
  10. Skulle passa perfekt just nu! Låter läckert!

    SvaraRadera
  11. Therése: Nej, rosen var inte riktig. Kul att det såg så ut. :-)

    Bakverk och Fikastunder: Ja, chokladig är rätt ord för den här kakan.

    Cupcakesfluffan: Mycket smarrig. :-)

    Mårtenssons kök: Precis! :-)

    Cecilia: Ja, jag tyckte att det blev snyggt med en liten ros på.

    Maria: Ja, lite vuxensmak på den är det allt. Fast min son, 5 år, gillade den. Fast han gillar ju allt bakat. :-)

    Tina: Ja, det har du ju. :-)

    Linda - Bengtssons Baksida: Madeira är riktigt gott. Hade inte heller smakat det innan jag gjorde den här kakan men kommer absolut att köpa det fler gånger, inte bara till det här.

    Kaksmulan: Precis!

    Annica - annicake: Det är den också!

    Rebeka: Tack! Smaken är väldigt god.

    Helena S: Synd att jag inte kan skicka en bit. :-)

    Jen: Tack!

    MMCakeDesign: Den är mycket god. :-)

    SvaraRadera
  12. Sannas Goda: Tack! Den är jättegod också. :-)

    SvaraRadera