torsdag 2 december 2010

Bakglädje i november

November gick så fort att jag höll på att missa återblicken här på bloggen. Att vi redan är inne i december, julmånaden, har jag inte riktigt förstått. För min del var november full av kalas, vilket har inneburit en massa bakning och planering. I slutet av november började jag med baket inför julen men är långt ifrån klar ännu. Jag hoppas att ni har haft en trevlig novembermånad här hos Bakglädje. Här kommer det jag tycker har varit bäst på bloggen under november månad.


STJÄRNSKÅDNINGSTÅRTA
Magnus fyllde 40 år under hösten och när vi hade släktkalas så gjorde jag en tårta som visar Magnus stora intresse för rymden. Tårtan föreställer Magnus som sitter på jorden och tittar ut över stjärnhimlen. Vår son Algot är också väldigt rymdintresserad och han såg direkt vilken stjärnbild som stjärnkartan visade. Du kan läsa mer om stjärnskådningstårtan här.
DEKORERADE KAKOR I ORANGE OCH BRUNT
Till Magnus 40-årsfest med vänner och bekanta gjorde jag dessa dekorerade kakor som matchade de tårtor jag gjort till festen. Det tog lång tid att göra alla kakor men jag är väldigt nöjd med resultatet. Du kan läsa mer om dessa dekorerade kakor här.
A CUP OF CAKE
Jag gillar de här muffinsformarna. Det blir liksom en riktig cup cake. Du kan läsa mer om dessa cupcakes här.
CHOKLADKAKA MED KÖRSBÄR OCH MADEIRA
En härligt chokladig kaka. Serveras lämpligtvis med en klick vispad grädde och ett glas madeira. Du kan läsa mer om den här mumsiga chokladkakan här.
LUSSEKATTER
Och så till sist en lite försmak av julen. Lussekatter hör till en av självklarheterna vid julbaket. Jag har aldrig behövt leta efter något annat recept eftersom de här blir precis så som jag vill ha dem. Du kan läsa mer om lussekatterna här.7 kommentarer:

 1. Ja jag har haft det trevligt här på bloggen, jag älskar din blogg och läser den i stort sett varje dag! Du gör så fina grejer :) Stjärnåskådningstårtan var min favorit i november!

  SvaraRadera
 2. mmmm så gott och var kan man köpa de där fina muffinsformarna som ser ut som en kopp? (Svara i min blogg om du vill.) kram!

  SvaraRadera
 3. den översta tårtan med stjärnbilden är verkligen otroligt fin. älskar den!

  trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Pernilla: Tack så mycket för dina fina ord, det gör mig glad!

  Lisa: Muffinsformarna är köpta hos Klara färdiga.

  Charlotta: Tack så mycket. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 5. Ja jag tycker också jättemycket om din blogg och även om jag är lite dålig på att kommentera så läser jag varje inlägg. Hoppas på ett lika trevligt december här inne. =)

  SvaraRadera
 6. Lussekatter som är så gott!! Ska baka det i morgon.

  SvaraRadera
 7. Carro: Tack så mycket, vad roligt att du tycker om bloggen. :-)

  Anna: Ja, lussekatter är goda. De hör till julen. Hoppas baket går bra!

  SvaraRadera