De här minimuffinsen blir fluffiga och goda. Receptet går givetvis bra att använda till vanliga muffinsformar också men då behöver de stå inne i ugnen lite längre, 12-15 minuter.
MINIMUFFINS
26 st
1 ägg
0,75 dl strösocker
0,5 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
50 g flytande margarin
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
en liten nypa salt
Gör så här:
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker tills det är riktigt vitt och fluffigt. Rör ner mjölk och margarin försiktigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och saltet i en bunke, rör ner i äggsmeten. Häll upp i formar och grädda ca 10 minuter i 210 grader. Låt muffinsen svalna på galler under en bakduk.
MINIMUFFINS
26 st
1 ägg
0,75 dl strösocker
0,5 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
50 g flytande margarin
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
en liten nypa salt
Gör så här:
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker tills det är riktigt vitt och fluffigt. Rör ner mjölk och margarin försiktigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och saltet i en bunke, rör ner i äggsmeten. Häll upp i formar och grädda ca 10 minuter i 210 grader. Låt muffinsen svalna på galler under en bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar