Det finns oändligt många varianter av filmjölksbröd. Det här brödet är min favorit när det ska gå snabbt att baka och jag inte har tid att vänta på några jästider. En skiva av det här brödet tillsammans med smör och och en skiva ost är riktigt gott.
FILMJÖLKSBRÖD
1 st
2 dl fiberberikade havregryn
3 dl dinkelmjöl fullkorn
2 dl dinkelmjöl
1 dl hela linfrön
1 dl torkade aprikoser, hackade
1 dl valnötter, grovhackade
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl filmjölk
1/2 dl flytande honung
1/2 dl lingonsylt
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser. Blanda samman med övriga ingredienser till en kletig smet. Häll ner i en smord bakform, ca 1,5 liter. Grädda 50-55 minuter i 200 grader i nedre delen av ugnen. Låt brödet svalna på ett galler under bakduk.
Det där brödet såg riktigt gott ut!! Måste prövas någon gång...
SvaraRaderaOch gisses, det var en rejäl kamera du använder (googlat lite)
Kram Karin
Skulle nog ha varit lite mer rabarber i, smakade inte så mycket.
SvaraRaderaMen ditt bröd måste jag prova, ser jättegott ut. =)
Hej! trevlig blogg! Ser smarrigt ut med filmjölksbröd, måste testas
SvaraRaderaMmm, det här brödet både ser jättegott ut och låter jättegott! Sugen jag blir på att baka :)
SvaraRaderaFin blogg. Gillar generellt inte bikarbonat. Jag tycker det har någon bismak. Har du något tips på vad man skulle kunna byta ut det mot? Jäst, bakpulver?
SvaraRaderaApan: Tack! Bikarbonaten kan du byta ut mot hjorthornssalt eller bakpulver. Jag har använt bakpulver ibland när jag inte haft bikarbonat hemma. Så här ersätter du bikarbonaten:
SvaraRadera2 tsk bikarbonat = 4 tsk bakpulver = 2 tsk hjorthornssalt.