söndag 1 maj 2011

Monnies tårtbotten

Det här tårtbottenreceptet har jag använt när jag bakat i min form med diameter 24 cm. Tårtbotten blir hög och fin. Om jag bakar i mindre formar använder jag receptet Tre-lika.


MONNIES TÅRTBOTTEN
Till en form på 24 cm

5 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl potatis mjöl
2,5 tsk bakpulver

Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en bunke och blanda ordentligt. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Häll smeten i en smord form på 24 cm. Grädde i 40-45 minuter i 175 grader i nedre delen av ugnen. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.


Receptet hämtat från Familjeliv

12 kommentarer:

  1. "Tre lika" är mitt favoritrecept, funkar till alla storlekar!
    Jag blir jätteglad om du "gillar" min tårta!
    http://fototavling.mixr.se/baktavling/?sort=hogsta

    Kram Karin

    SvaraRadera
  2. Vilken hög och fin tårtbotten! Jag har testat något liknande recept, blir himla bra!

    SvaraRadera
  3. Sparar genast receptet så att jag kan testa det

    SvaraRadera
  4. Oj, så där höga brukar inte mina bli, får nog testa det här och se om jag också lyckas!

    SvaraRadera
  5. Hej,
    jag bakade vanliga bottnar och fyllde sedan tårtan i en skål.

    Mvh Linda Runn

    SvaraRadera
  6. Karin: Ja, tre lika är min favorit.

    Sannas Goda: Ja, den här tårtbotten blir hög och fin.

    Cupcakesfluffan: Gör det. :-)

    Alexandra - kärlek på tallrik: Till en stor form är det här receptet jättebra.

    Linda Runn: Tack, det låter ju smidigt.

    SvaraRadera
  7. Jag gör också bottnarna enligt detta recept och de blir verkligen jätte bra :)

    SvaraRadera
  8. Åh, så mycket fint och gott! Jag ska spara det tårtbottenreceptet! verkar ju toppen!

    SvaraRadera
  9. Johanna: Ja, visst är det ett bra recept!

    Sandra: Testa gärna. :-)

    SvaraRadera
  10. Åh äntligen ett recept på en hög botten!
    Skall testa till helgens doptårta!

    SvaraRadera
  11. Kan man göra den här till en chokladbotten genom att tillsätta ca ½dl kakao tror du, eller genom 100 gr smält mörk choklad? jag ska ha dop om några veckor och tänkte ha två tårtor, en med "vanlig" botten enligt detta recept, och en med choklad. Vad passar som fyllning till chokladbotten? Tänkte ha glasscreme och hallonmousse, vad tror du om det?
    Älskar din blogg, super! :)

    SvaraRadera