lördag 21 maj 2011

Trevlig helg!

Jag hade tänkt lägga upp lite bilder på bakverk jag gjort i veckan men tyvärr får jag inte över bilderna från kameran till datorn just nu så ni får vänta lite på de bilderna. Men den som väntar på något gott...

Kanske kan ni hjälpa mig! Jag har köpt hem för mycket vispgrädde, har ni något tips på vad jag kan göra för gott av den?

Jag passar på att påminna er om att alla Bakglädjes läsare har 20% rabatt under hela maj månad hos Formina, en webbutik där man kan klicka hem fina kakformar. När ni beställer uppger ni rabattkoden: bakgladje.

Glöm inte heller tävlingen där ni kan vinna fina kakformar från Formina. Ni hittar tävlingen här.

Trevlig helg alla härliga bloggläsare!

16 kommentarer:

  1. Varför inte hemmagjord glass? Passar perfekt nu till det fina sommarvädret :)

    SvaraRadera
  2. För mycket vispgrädde kan man aldrig ha :-) Gör en god gräddig sås eller en gratäng och så rårörd vaniljkräm till en god paj

    SvaraRadera
  3. ...eller så kan du göra pannacotta. Snart får du åka och köpa ännu mera vispgrädde. :)

    SvaraRadera
  4. Glass är alltid gott! :)

    SvaraRadera
  5. Chokladtryffel!!! Mums! Det kan man göra med grädde!!!

    SvaraRadera
  6. För att vara sådär lagom svensk - en hederlig gräddtårta :)

    Hade gjort samma sak för ett tag sedan, skulle göra 2 laktosfria tårtor men köpte vanlig grädde sådär 1 liter och fick alltså den över, trodde den skulle hinna bli gammal, men icke! Alltid bra att ha ;)

    SvaraRadera
  7. Tack. =) Ja jag har sett flera som gjort och ville prova också.

    Gör glass! Är ju så gott med hemmagjord.

    SvaraRadera
  8. jag brukar göra pannacotta när jag har mycket grädde över :)

    SvaraRadera
  9. jag brukar också göra pannacotta när jag har för mycket grädde :) eller våfflor och bjuda in många så att du kan ha vispgrädde till!
    Ska bli kul att se bilderna på vad du gjort sen.
    Hoppas du hade en bra helg :)

    SvaraRadera
  10. Gör chokladmousse. Smält favorit chokladen. Vispa grädden och blanda. Enklare kan det knappast bli och inte godare heller! :)

    SvaraRadera
  11. Marsipan Freak: Egen glass har jag aldrig gjort. Men det hade passat fint i det varma vädret.

    Remsan: Det blev lite extra grädde i maten. :-)

    Tove: Pannacotta var evigheter sen jag åt... så gott.

    Matilda: :-)

    Sandra: Chokladtryffel låter väldigt smarrigt. :-)

    Simone - Tårtparadiset: Gräddtårta är ju väldigt gott. :-)

    Johanna: Har aldrig gjort hemmagjord glass.

    Karin: Pannacotta är väldigt gott.

    Pernilla - Bli min jäst: Våfflor... mums!

    Jen: Tack! Trevlig vecka! :-)

    Tina N: Chokladmousse är ju gott. :-)

    SvaraRadera
  12. Har du för brådis för att baka - frys in hela gräddpaketet. Går alldeles utmärkt. Jag vet inte hur bra den är till frosting etc efter nerfrysning, men grädde som ska vara i bakverk eller mat funkar utmärkt efter frysning.
    Lite tråkigt tips kanske men bra om man inte har tid.
    Annars kanske du kan satsa på att göra en massa frosting baserat på bara grädde och cream cheese och lite mindre florsocker, den där enkla, inte så söta? Borde inte den gå att frysa ner och ha som bas senare?
    Nåväl, lycka till!

    SvaraRadera
  13. Carina var det som skickade frystipset ovan.

    SvaraRadera
  14. Anonym: Tack för tipset! Har aldrig tänkt på att man skulle kunna frysa in grädde. Blir det lite över så hamnar den i frysen. :-)
    Färdiga frostingar brukar gå alldeles utmärkt att frysa in också. Tack!

    SvaraRadera