Jag hade lite filmjölk över som jag använde till det här filmjölksbrödet. Filmjölksbröd är så enkla att göra och man kan variera dem på så många sätt. Den här gången rev jag ner ett äpple i smeten. Äpplet gav inte någon äppelsmak till brödet men bidrog ändå till att brödet blev väldigt saftigt och gott. Helst ska man låta brödet svalna helt innan man skär upp det men det jag hade inte riktigt tålamod till... jag ville smaka direkt.
SNABBT ÄPPELBRÖD
1 st
3 dl filmjölk
1 dl brödsirap (140 g)
5 dl rågsikt
1 dl vetemjöl
1 tsk bilkarbonat
0,5 tsk salt
1 grovt rivet äpple
Gör så här:
Rör ihop alla ingredienser i en skål. Häll i en smörad avlång form, ca 1,5 liter. Grädda ca 45-55 minuter i nedre delen av ugnen. Lägg på aluminiumfolie om du tycker att brödet blir för mörkt. Stjälp upp brödet och låt det svalna under bakduk. Låt det svalna ordentligt innan det skärs upp.
SNABBT ÄPPELBRÖD
1 st
3 dl filmjölk
1 dl brödsirap (140 g)
5 dl rågsikt
1 dl vetemjöl
1 tsk bilkarbonat
0,5 tsk salt
1 grovt rivet äpple
Gör så här:
Rör ihop alla ingredienser i en skål. Häll i en smörad avlång form, ca 1,5 liter. Grädda ca 45-55 minuter i nedre delen av ugnen. Lägg på aluminiumfolie om du tycker att brödet blir för mörkt. Stjälp upp brödet och låt det svalna under bakduk. Låt det svalna ordentligt innan det skärs upp.
Så bra med recept som dessa, man slipper vänta på att det ska jäsas och det gillar vi! Extragott med äpple i:)
SvaraRaderaHa en trevlig helg,
Anki o Håkan
Hej!
SvaraRaderaTack för en helt underbar bakblogg! Länkade till dig med ett recept, hoppas att det är ok :)
Kram Amanda
Sådana här bröd tycker jag är kanon efter som de inte behöver jäsa, och de är lätta att variera genom att tillsätta lite nötter eller frukt. Mums!
SvaraRaderaMårtenssons kök: Precis, perfekt med snabba bröd ibland.
SvaraRaderaAmandahornfeldt: Tack! :-)
Sannas Goda: Ja, de går ju att variera i det oändliga. :-)
så gott med äpple i!
SvaraRaderaFilmjölksbröd är kanon då det går fort att göra och got också, det enda tråkiga är att de blir torra fort, fast i vårt hus går brödet åt fort :-)
SvaraRaderaMen du!
SvaraRaderaDet där receptet snor jag rakt av! Du är väldigt bra på att hitta recept som vanliga amatörer utan köksmaskiner klarar att följa.
Jag tror därför att även jag klarar att baka det och gott bröd får man aldrig för mycket av!
:O)
Karin: Ja, det blev väldigt saftigt med äpple i.
SvaraRaderaCupcakesfluffan: Jag har nog aldrig upplevt att de blir torra fort. Fast jag fryser in halva och sen går den andra halvan åt rätt fort. :-)
BeBest: Hoppas du gillar det. :-)