Räcker till att spackla två normalstora tårtor.
GRUNDRECEPT PÅ SMÖRKRÄM
115 g mjukt smör
250 g florsocker
2 tsk kokande vatten
Gör så här:
Vispa smöret fluffigt. Tillsätt lite florsocker i taget under omrörning. Tillsätt vattnet och valfri smaksättning.
Smaksättning:
Vanilj: 1 tsk vaniljessens
Citrus: 2 tsk finrivet citron-, apelsin- eller limeskal
Kaffe: 4 tsk pulverkaffe upplöst i 2 tsk kokande vatten (d.v.s. samma vatten som i grundreceptet)
Mandel: 1 tsk mandelessens
Choklad: 30 g kakao eller 50 g smält och avsvalnad mörk choklad
Likör: 3 tsk valfri likör
Receptet hämtat från Baka baka liten kaka
GRUNDRECEPT PÅ SMÖRKRÄM
115 g mjukt smör
250 g florsocker
2 tsk kokande vatten
Gör så här:
Vispa smöret fluffigt. Tillsätt lite florsocker i taget under omrörning. Tillsätt vattnet och valfri smaksättning.
Smaksättning:
Vanilj: 1 tsk vaniljessens
Citrus: 2 tsk finrivet citron-, apelsin- eller limeskal
Kaffe: 4 tsk pulverkaffe upplöst i 2 tsk kokande vatten (d.v.s. samma vatten som i grundreceptet)
Mandel: 1 tsk mandelessens
Choklad: 30 g kakao eller 50 g smält och avsvalnad mörk choklad
Likör: 3 tsk valfri likör
Receptet hämtat från Baka baka liten kaka
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRaderaKan man göra denna på mjölkfritt margarin också?
SvaraRadera