lördag 7 maj 2011

Grundrecept på smörkräm

Räcker till att spackla två normalstora tårtor.

GRUNDRECEPT PÅ SMÖRKRÄM

115 g mjukt smör
250 g florsocker
2 tsk kokande vatten

Gör så här:
Vispa smöret fluffigt. Tillsätt lite florsocker i taget under omrörning. Tillsätt vattnet och valfri smaksättning.

Smaksättning:
Vanilj: 1 tsk vaniljessens
Citrus: 2 tsk finrivet citron-, apelsin- eller limeskal
Kaffe: 4 tsk pulverkaffe upplöst i 2 tsk kokande vatten (d.v.s. samma vatten som i grundreceptet)
Mandel: 1 tsk mandelessens
Choklad: 30 g kakao eller 50 g smält och avsvalnad mörk choklad
Likör: 3 tsk valfri likör


Receptet hämtat från Baka baka liten kaka

2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Kan man göra denna på mjölkfritt margarin också?

    SvaraRadera