tisdag 10 maj 2011

Chokladfrosting

En jättegod frosting som passar både till att spackla tårtor med och att spritsa på cupcakes. Frostingen smakar mycket choklad. Om frostingen ska spacklas på en tårta kan man minska mängden florsocker för att få en mer mjuk och följsam frosting.


CHOKLADFROSTING

180 g rumstempererat smör
9 dl florsocker (jag använde knappt 500 g)
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl kakao
1,25 dl rumstempererad mjölk

Gör så här:
Vispa smöret mjukt. Blanda hälften av florsockret med vaniljsocker och kakao och vispa ner i smöret tillsammans med mjölken. Tillsätt övrigt florsocker tills du fått önskad konsistens. Vispa tills frostingen är fluffig.


Receptet är hämtat från boken Festliga tårtor

4 kommentarer:

  1. Mmm, chokladfrosting är nog ändå det godaste man kan toppa en cupcake eller tårta med! Låter jättegott =D

    SvaraRadera
  2. Jo, den där är jättegod! Använder den ofta när jag vill ha någon frosting som smakar riktigt mycket choklad. :)

    SvaraRadera
  3. Alexandra - kärlek på tallrik: Ja, choklad kan man nog aldrig få för mycket av. :-)

    Tove: Jag kommer absolut använda den igen, jag tyckte att den här var jättegod och ett extra plus var att den faktiskt smakade riktigt mycket choklad. :-)

    SvaraRadera
  4. Hur många normalstora cupcakes räcker detta frosstingreceptet till??

    :) mvh anna

    SvaraRadera