onsdag 1 september 2010

Bakglädje i augusti

Augusti månad började med att Algot fyllde 5 år och det har vi naturligtvis firat på alla tänkbara sätt vilket resulterat i en hel del bakning. Algot har även hjälpt till att baka en hel del den sista tiden. Han har bakat bondbröd, chokladbollar och chokladbollsigenkottar. Det är extra kul att baka när jag får sällskap av sonen i köket. Augusti var lite svalare än juli vilket gjorde att det var betydligt behagligare att stå i köket och pyssla. Här kommer det jag tycker har varit bäst på bloggen under augusti månad.


BRANDBILSTÅRTA
När vi firade Algots 5-årsdag med släkten hade Algot önskat sig en brandbilstårta. Jag hade aldrig gjort något liknande tidigare, men det hindrade mig inte från att försöka. Jag är mycket nöjd med resultatet. Du kan se fler bilder och läsa mer om tårtan här.



CAKE BALLS
De här kakorna var för mig helt okända för en månad sen. När jag upptäckte kakorna var jag ju bara tvungen att testa. De blev väldigt goda och det är inte sista gången jag gör dem. Du kan läsa mer om dessa cake balls här.



BÄRPAJ MED MAZARINFYLLNING
Den här pajen är bara ett måste att göra om man har bär hemma. Blåbär, hallon, vinbär, jordgubbar m.m. Det funkar säkert med vad som helt. Hur god som helst. Du kan läsa mer om pajen här.



SIRAPSRUTOR
Ett jättegott, saftigt och luftigt bröd som är enkelt att baka. Frys ner i portionsbitar och ta upp vid behov. Du kan läsa mer om sirapsrutorna här.



CHOKLADBOLLSIGELKOTTAR
Ett roligt sätt att piffa till vanliga chokladbollar är att göra chokladbollsigelkottar. Uppskattas garanterat av alla barn... och vuxna med för den delen. Du kan läsa mer om igelkottarna här.


4 kommentarer:

  1. Min son fyller 3 år om en vecka och har önskat sig en "paket-tårta". Känns som ett lagom projekt för mig, eftersom jag inte har så mycker erfarenhet av att göra fina tårtor.

    Men jag visade honom bilden på din brandbilstårta, så nu är det en sån han vill ha ;-) Han (liksom jag) tycker den är jättefin.

    SvaraRadera
  2. Vilken härlig månad det har varit hos dig! =)

    SvaraRadera
  3. Vilket bra inlägg att se allt samlat :) Blev verkligen sugen på pajen och sirapsrutorna. Kanske kan jag testa de framöver om jag får? Och igelkottarna var ju jättesöta =)

    SvaraRadera
  4. Hanna: Tack, vad roligt att ni gillade brandbilstårtan. Hoppas att det går bra med pakettårtan.

    Sockerrus: Jag tycker att jag hunnit med en hel del på en månad. :-)

    Milli: Pajen måste du testa, den är underbart god. Prova sirapsrutorna också, de går åt snabbt här hemma. :-)

    SvaraRadera