tisdag 21 september 2010

Chokladmuffins med olika fyllningar

Sist jag bakade chokladmuffins passade jag på att testa lite olika fyllningar. Muffinsen ovan är vanliga chokladmuffins utan fyllning, receptet hittar du här.

Marabou har en mjölkchokladkaka med polkabitskross i och jag blev sugen att testa den som fyllning i några av chokladmuffinsen. Jag fyllde muffinsformarna med lite smet på botten, la i hackad polkagrischoklad och fyllde på med mer muffinssmet. De blev väldigt goda. De hann inte ens svalna ordentligt innan de blev uppätna. Innan vi åt upp dem hann jag i alla fall ta kort, se ovan.


Jag gillar After eight och gjorde samma sak som med polkamuffinsen och stoppade en after eight i varje muffins. Väldigt smarrigt. Det var de här som jag använde som grund när jag gjorde våra förlovningscupcakes.

22 kommentarer:

  1. Ooo, de där ser farliga ut. Man kan ju föräta sig, haha.

    SvaraRadera
  2. vilka fina muffinsformar! vad kommer de ifrån?

    SvaraRadera
  3. Låter gott! Tack för inspirationen.

    Nån gång i livet ska jag också baka muffins med after-eight!

    ;)

    /Martin
    martinbakar.blogspot.com

    SvaraRadera
  4. Chokladmuffins är aldrig fel!!!

    SvaraRadera
  5. Aldrig testat polachokladen, men jag testade att göra med after-eight när jag såg det på din blogg! Jag tyckte de blev goda, men min son undrade varför jag hade tandkräm i kakorna?!?! Smaken är som baken........

    SvaraRadera
  6. hihi !! jag är inte svårmutad och med en påse godis kommer man långt :) de där muffinsen såg inte helt fel ut ! här hemma bakas det biskvier idag :)

    SvaraRadera
  7. De ser supersmarriga ut. Jag har en Marabou polka kvar i skafferiet så det får bli dessa eller mina kladdkakemuffins mmmm marabou ;)

    SvaraRadera
  8. Mint och choklad och apelsin och choklad har ännu inte övertygat mig om att det kan bli gott men russin, mandel eller nötter och möjligen kokos tillsammans med chokladen går bra. Allt under förutsättning att det inte blir så hiskeligt sött som Center, Japp, Mars eller Snickers.
    Så jag är lite tveksam nu men principen som sådan gillar jag och med en annan kombination skulle jag inte lämna något kvar till övriga!
    Glufs!

    SvaraRadera
  9. Alltid mumsigt med fyllda muffins och Marabou Polka är himla god, After Eigth har jag inte ätit sedan i julas, vi brukar köpa hem det till jul då det är sambons favoritchoklad

    SvaraRadera
  10. Alltid gott med choklad muffins ;d jag vill har en muffins med caramel fyllning hihi

    SvaraRadera
  11. Brukar också göra som dig med att göra grundreceptet och sen stoppa i diversesaker :) De med polkachoklad har jag velat testa länge. Älskar den chokladen :) Funderar på att ha den fyllningen i min födelsedagstårta men vad passar till den tro? Har du några förslag? :)

    SvaraRadera
  12. Jag gjorde faktiskt det ! frös in dem innan jag hade choklad på :) Funkade fin fint ! ( betydligt bättre än sist när det var kladd och smält fyllning överallt !?)

    SvaraRadera
  13. Det låter riktigt gott med after eight :D

    SvaraRadera
  14. Matpolisen: Ja, jag skulle nog lätt kunna föräta mig på dessa. Des makar ju godis. :-)

    Charlotta: Formarna kommer från Siluett. Jag tycker också att de är fina.

    Lena-Tårtan: Ja, väldigt smarrigt blev det.

    Martin bakar: Det tycker jag att du ska testa. :-)

    Mor-Mia: Håller med! :-)

    Sanne - Mina baktankar: Hihi... ja, det är klart att man som barn kan undra varför kakorna smakar tandkräm. Det var gulligt sagt av din son. :-)

    Bakverk och Fikastunden: Det blev jättegott.

    Fröken M: Biskvier är ju supergott. :-)

    BeBest: ALla kan inte gilla samma sak och det är väl tur det. :-)

    Cupcakesfluffan: Det är sällan vi har after eight hemma, men ibland gör jag tårtfyllning med after eightkräm och nu fanns det kvar sen dess. Bäst att passa på att baka med dem innan det äts upp. :-)

    Sana: Choklad är himla gott i muffins. :-)

    Milli: Päronmousse kanske kan passa till? Annars tror jag att vanlig glasskräm är gott till också. Eller varör inte jordgubbsmousse. Usch vad svårt det var att välja något. :-) Eller om man vill göra det riktigt chokladigt kanske mörk chokladfluff till?

    Fröken M: Hoppas att de blev goda!

    SvaraRadera
  15. Sabina: Ja, after eight kan jag verkligen rekommendera. :-)

    SvaraRadera
  16. Usch vad svårt de var att välja nu då hehe :) Var många bra förslag. Jag tänkte kanske på vit choklad men de du skrev borde ju också funka. Får nog fundera lite till :) Tack iaf!! =)

    SvaraRadera
  17. MUMMS:D


    Tänkte passa på att tipsa om en tävling där du bla kan vinna cupcakes wrappers

    http://maddesmumms.blogg.se/2010/september/tavling-i-sammarbete-med-yrnu.html

    SvaraRadera
  18. Oj vad sugan jag blev på chokladmuffins nu =) Du får dina så fina tycker jag. Måste testa ditt recept helt enkelt =)

    SvaraRadera
  19. Du fick visst insperation av polka-kross-snacket. =) Du får berätta hur du får den fina chokladsnurren på bollarna. Ses! *kram*

    SvaraRadera
  20. Milli: Vit choklad låter också jättegott. Det finns så många goda saker så det är svårt att välja. :-)

    Madde: Ska kolla in den. :-)

    Sockerrus: Chokladmuffins är aldrig fel. De med godis i blev inte lika toppiga som de utan fyllning, men goda blev de. :-)

    Erika Sjöding: Jag använde en dekorationssprits. Väldigt smidigt! Beroende på när du ska ha dina cake balls så kanske du kan låna min om du vill.

    SvaraRadera