Nu är det nästan bara en vecka kvar till första advent. För mig hör saffran ihop med julen och jag planerar att baka lussekatter så att familjen kan få varsin till adventsfikat nästa söndag. Nedan ser ni två bakverk med saffran i: lussekatter och saffransbicotti. Har ni någon kaka med saffran i som ni kan tipsa om?
LUSSEKATTER
Jag har bakat lussekatter efter det här receptet i flera år och innan dess har jag fått de bakade av mamma enligt samma recept. Supergoda och fluffiga. Välj själv om du vill ha russin eller pärlsocker på (eller inget av det). Receptet på lussekatterna hittar du här.
SAFFRANSBICOTTI
De här saffransskorporna är så goda till ett glas glögg. De ser inte så färggranna ut på bilden men de är gulare i verkligheten. Baka några extra och ge bort till vänner och bekanta, det kommer garanterat att bli uppskattat. Receptet hittar du här.
LUSSEKATTER
Jag har bakat lussekatter efter det här receptet i flera år och innan dess har jag fått de bakade av mamma enligt samma recept. Supergoda och fluffiga. Välj själv om du vill ha russin eller pärlsocker på (eller inget av det). Receptet på lussekatterna hittar du här.
SAFFRANSBICOTTI
De här saffransskorporna är så goda till ett glas glögg. De ser inte så färggranna ut på bilden men de är gulare i verkligheten. Baka några extra och ge bort till vänner och bekanta, det kommer garanterat att bli uppskattat. Receptet hittar du här.
Fin blogg du har:-)
SvaraRaderaJag brukar göra saffransdrömmar eller saffranssnittar (jag tillsätter helt enkelt finmortlad saffran till ett vanligt recept på drömmar eller kolasnittar).
/e
Jag älskar saffran. Ska minsann testa att baka i år. De ser jättegoda ut - fin färg! :)
SvaraRaderaÅhhh jag älskar saffran så gott kram och tack för recepten Sofia
SvaraRaderaMums vad det ser gott ut!
SvaraRaderaFår lite panik när man tänker på att det bara är 5 veckor kvar till jul..
Anonym e: Saffransdrömmar och saffranssnittar låter ju jättegott. Tack för tipset!
SvaraRaderaTina N: Ja, saffran är riktigt gott.
Sofia: Ja, visst är det gott.
Annica - annicake: Visst går tiden fort... alldeles för fort ibland. :-)
NY BLOGG PÅ MARKNADEN!
SvaraRaderaJag heter Cissela Larsson, är 16 år och bor i Ystad. Min blogg är ett sätt att ge utlopp för mina fotografier, tankar och funderingar, ett ställe där allt sker på mina villkor. Välkommen till mitt liv.
www.cisselas.myshowroom.se
har precis saffransbiscotti i ugnen och inne på den sista timmen i avstängd ugn...ska bli spännande att smaka...hela huset luktar iallafall ljuvligt...hade tänkt ge bort några i morgon...men den sista cellofan påsen var visst slut hemma :( så jag vet inte vad man kan tänkas ge i då?
SvaraRaderaHärligt det ser ut! Lussekatter kan ju aldrig bli fel =)
SvaraRaderaMitt juliga mål i år är att hitta ett recept på en riktigt bra saffranskaka. När det är bråttom brukar det bli saffranskaka med mix från Kungsörnen, som faktiskt blir riktigt bra, men att göra den själv är ju snäppet bättre (och roligare!).
Missa inte tävlingen på min blogg - vinn 500 kr i presentkort från Whiteaway.
Saffransbicotti är ju underbart gott
SvaraRaderaJag kan tipsa om Chokladkaka med vit choklad och saffranstryffel, Saffranssemla med mandelfyllning, Saffranskola med kokos och Saffransknutor
SvaraRaderaUNDERBARA tips!! Tusen tack!!
SvaraRaderahur funkar det att frysa in dessa biscotti, respektive hur länge håller de i en tätförsluten burk?
SvaraRaderaCissela: :-)
SvaraRaderaAnonym: Hoppas du gillar dem. Saffransbiscotti hör till julen. Man kan ta en julservett och slå in dem i om man saknar cellofanpåsar eller en söt liten burk. :-)
iemmaskök: Jag brukar göra en saffranskaka ibland som blir väldigt god... få se om jag bakar den i år. :-)
Millas Hälsoblogg: Ja, de är väldigt goda.
Carola - Mycakes: Tack för tipset, det låter jättegott. :-)
Vardagslyx: Varsågod!
Anonym: Jag vet faktiskt inte hur det funkar att frysa in biscotti, det har jag aldrig testat de har liksom gått åt ändå). :-) Men jag brukar alltid baka dem stax innan första advent och sen förvara i en plåtburk och det klarar sig lugnt fram till julafton och även någon vecka till. De är ju helt torra.
Vi båda verkar gilla våra lusseatter utan russin..hehe
SvaraRaderaHeja saffran!
SvaraRaderaJag tänkte själv ge mig på´t. Idag. Testar med en fördeg. Får se om det blir nå...
Tjipp!
/Martin
martinbakar.se
Sugar Mania: Precis, jag har aldrig förstått varför man ska ha russin i lussebullarna. :-)
SvaraRaderaMartin: Hoppas att det blev bra!