Nu är jag tillbaka i vardagen igen efter en veckas höstlov tillsammans med familjen. Konstigt hur fort man kommer in i gamla rutiner igen, det känns knapps som jag varit ledig alls. Idag tänkte jag bjuda er på några småkakor som jag bakade för ett tag sedan.
Jag gillar cheesecake och blev sugen på att göra småkakor med cheesecakesmak. Resultatet blev dessa kakor med havrebotten och små hål fyllda med cheesecakefyllning. De blev väldigt goda. Tyvärr minns jag inte hur många kakor receptet gav.
CHEESECAKEKAKOR
Kakor:
125 g osaltat smör
90 g strösocker (1 dl)
50 g muskovadosocker (1 dl)
1 ägg
0,25 tsk äkta vaniljpulver (eller 0,5 tsk vaniljsocker)
150 g vetemjöl (2,5 dl)
0,5 tsk salt
70 g havregryn (2 dl)
rivet skal av en citron
Fyllning:
25 g philadelphiaost
2u5 g osaltat smör
45 g strösocker (0,5 dl)
1 äggula
en nypa salt
0,5 krm äkta vaniljpulver (eller 1 krm vaniljsocker)
30 g vetemjöl (0,5 dl vetemjöl)
0,5 msk citronsaft
Blanda alla torra ingredienser till kakorna. Tillsätt smör och ägg och blanda till en deg. Klicka ut deg på en bakplåt och gör små gropar i degen. Blanda alla ingredienser till fyllningen och fyll groparna i degen med lite av fyllningen. Grädda i ca 15 minuter i 175 grader i mitten av ugnen.
Jag gillar cheesecake och blev sugen på att göra småkakor med cheesecakesmak. Resultatet blev dessa kakor med havrebotten och små hål fyllda med cheesecakefyllning. De blev väldigt goda. Tyvärr minns jag inte hur många kakor receptet gav.
CHEESECAKEKAKOR
Kakor:
125 g osaltat smör
90 g strösocker (1 dl)
50 g muskovadosocker (1 dl)
1 ägg
0,25 tsk äkta vaniljpulver (eller 0,5 tsk vaniljsocker)
150 g vetemjöl (2,5 dl)
0,5 tsk salt
70 g havregryn (2 dl)
rivet skal av en citron
Fyllning:
25 g philadelphiaost
2u5 g osaltat smör
45 g strösocker (0,5 dl)
1 äggula
en nypa salt
0,5 krm äkta vaniljpulver (eller 1 krm vaniljsocker)
30 g vetemjöl (0,5 dl vetemjöl)
0,5 msk citronsaft
Blanda alla torra ingredienser till kakorna. Tillsätt smör och ägg och blanda till en deg. Klicka ut deg på en bakplåt och gör små gropar i degen. Blanda alla ingredienser till fyllningen och fyll groparna i degen med lite av fyllningen. Grädda i ca 15 minuter i 175 grader i mitten av ugnen.
Har aldrig hört om såna kakor men de lät riktigt goda :D Å vad grönt gräs ni verkar ha :)
SvaraRaderaNej men vilket spännande recept och jag som älskar både kakor och cheesecake skulle säkert uppskatta dem VÄLDIGT mycket <3 Ja, de här måste jag prova, tackar för tipset!
SvaraRaderaRoligt med nya annorlunda recept! De ser goda ut :)
SvaraRaderaLåter som riktigt goda kakor
SvaraRaderaMmmm... det lät som goda kakor!
SvaraRaderaRoligt med philadelphiaost i :)
SvaraRaderaSå gott låter som en drömkaka
SvaraRaderaVilken rolig idé med den här kombinationen, låter ju så gott!
SvaraRaderaDessa kakor låter riktigt smarriga!
SvaraRaderaSer kanon smarriga ute =) Dessa måste jag testa!
SvaraRaderaLåter som namnet säger allt. Dessa måste var jättegoda.
SvaraRaderaMilli: Nej, jag hade inte heller hört talas om det så jag var tvungen att experimentera lite. :-)
SvaraRaderaAlexandra - Kärlek p tallrik: Testa gärna!
Amy's piece of cake: De var mycket goda också.
Cupcakesfluffan: Det var de! :-)
Linda - Bengtssons Baksida: Mycket!
Hovkonditorn: Ja, det piffar till kakorna. :-)
Millas Hälsoblogg: Ja, faktiskt! :-)
Tove: De blev mycket goda.
Annica - annicake: Jag tyckte de blev goda.
Vardagslyx: Gör gärna det. :-)
Remsan: Precis! :-)
kan man frysa in dessa?
SvaraRaderaMonique: Ja, de går utmärkt att frysa dem. :-)
SvaraRadera