Här är resultatet av provbakningen i min nya köksmaskin. Jag och Algot bakade rågbullar som vi sedan provsmakade i solen på uteplatsen... en mycket bra början på semestern! Köksmaskinen fungerade jättebra och jag är redan sugen på att testa mer. Rågbullarna blev fluffiga och mycket goda. De passar lika bra till frukost som till picknickkorgen. Nästa gång ska jag göra dubbel sats för de går åt snabbt.
RÅGBULLAR
12 st
50 g jäst
3 dl mjölk
70 g mörk sirap (0,5 dl)
35 g rumsvarmt smör
1 tsk brödkryddor
440 g rågsikt (8 dl)
1 tsk salt
Gör så här:
Smula jästen och rör ut i mjölken. Tillsätt alla ingredienser förutom saltet och knåda degen i 10 minuter. Tillsätt saltet och knåda ytterligare 5 minuter. Låt degen jäsa ca 40 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda degen lätt. Dela i 12 delar och forma varje del till en rund bulle. Låt bullarna jäsa på en plåt under bakduk i 30 minuter. Grädda i 7-10 minuter i 225 grader i mitten av ugnen. Låt bröden kallna på galler under bakduk.
RÅGBULLAR
12 st
50 g jäst
3 dl mjölk
70 g mörk sirap (0,5 dl)
35 g rumsvarmt smör
1 tsk brödkryddor
440 g rågsikt (8 dl)
1 tsk salt
Gör så här:
Smula jästen och rör ut i mjölken. Tillsätt alla ingredienser förutom saltet och knåda degen i 10 minuter. Tillsätt saltet och knåda ytterligare 5 minuter. Låt degen jäsa ca 40 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda degen lätt. Dela i 12 delar och forma varje del till en rund bulle. Låt bullarna jäsa på en plåt under bakduk i 30 minuter. Grädda i 7-10 minuter i 225 grader i mitten av ugnen. Låt bröden kallna på galler under bakduk.
Åh, så goda och fina :)
SvaraRaderaÅhhh så fina : ) kram Sofia
SvaraRaderaSer supergoda ut! Kul att den nya maskinen funkar som den ska :)
SvaraRaderaMums, de ser verkligen supergoda ut! Sonen måste ha varit stolt ;)
SvaraRaderaVilka goda och fina semlor! Dom ska jag testa snart!
SvaraRaderaFinns det nått godare än nygräddade rågbullar där smöret smälter och en ostskiva på, mums!
SvaraRaderaKänns som pimpade te-kakor. Ser gott ut!
SvaraRaderaHur var insidan - tung eller fluffig?
/Martin
martinbakar.se
Lite nybakat bröd är aldrig fel :-)
SvaraRaderaÅh vad gott det ser ut. Ska bli spännande att se allt du bakar i din nya maskin. :o) Trevlig semester!
SvaraRaderaDe såg goda ut :) Bakar alltid dubbel sats med bröd för de går verkligen fort även om vi bara är två eller just de vi är ju tre nu men den lilla äter inge bröd än ;)
SvaraRaderaMmm rågbullar som är så gott :)
SvaraRaderaÅh va gott de såg ut!
SvaraRaderamm ser ju urgoda ut.Jag brukar jämnt baka i stora lass,för det går åt här hemma så mycket.
SvaraRaderaVad roligt med en ny maskin,jag har ingen men skulle underlätta väldigt mycket.
Hovkonditorn: Ja, de blev mycket goda.
SvaraRaderaSofia: Tack!
Therése: Tack! Det var kul att prova maskinen. :-)
Alexandra - Kärlek på tallrik: Ja, han var stolt och tyckte att bröden blev väldigt goda. :-)
Matilda: Gör det. :-)
Lill-Ingrid: Precis! :-)
Martin: Insidan var fluffig.
Cupcakesfluffan: Nej, det kan aldrig bli fel. :-)
Carina - Bakkonst: Tack!
Milli: Ja, det en liten sats bröd är egentligen bara dumt att baka för den tar slut direkt.
Rebecka: Ja, mycket!
Jen: De var mycket goda.
Smulansbakblogg: Tack!
Jag bakade dessa häromdagen å de kvalar in bald de absolut godaste bröden jag nånsin bakat!
SvaraRaderaTusen tack för det receptet!
Lisa: Vad kul att du gillade dem. Jag tycker också att de är otroligt goda. :-)
SvaraRadera