onsdag 16 februari 2011

Cupcakes som vardagslyx

För någon vecka sen var jag och Algot hemma själva en kväll och jag var nyfiken på att testa en ny sorts frosting. Jag slängde snabbt ihop några av mina favoritmuffins och gjorde en minisats chokladfrosting med vit choklad. Jag hade lite glasskräm i frysen som jag fyllde cupcakesen med.

Jag har sett så många sprisa frosting som en ros och ville testa det jag också. Resultatet blev väl inte riktigt som jag hoppats men med lite mer övning ska jag nog få till små rosor jag också. Jag och Algot fick i alla fall varsin cupcake till efterrätt den kvällen. Lite vardagslyx blev det.



Dessa cupcakes bestod av:
Erikas vaniljmuffins fyllda med glasskräm och spritsad med chokladfrosting med vit choklad. Dekorerad med mjuka sockerkulor.

25 kommentarer:

  1. Underbart fin och säkert ljuvligt goda också!

    SvaraRadera
  2. jag tycker det ser jättefint ut!

    SvaraRadera
  3. jättefin! Och goda med kan ja tänka mig :)

    SvaraRadera
  4. Vad fint det blev med en ros! :-) Det blir så lätt att man alltid spritsar på samma sätt, borde nog också pröva detta. Och vardagslyx är bra. :-)

    SvaraRadera
  5. Jag tycker rosen blev väldigt vacker!

    SvaraRadera
  6. glasskräm? Har du något recept på det? Lät jättespännande! :)

    (psst, du har väl inte missat att man kan vinna en söt liten grytvante?
    http://themuffinbaker.blogspot.com/2011/02/betty-crocker-en-liten-tavling.html )

    SvaraRadera
  7. Jag tyckte den blev jättefin! Och god verkar den med :-)

    SvaraRadera
  8. Fin tycker jag!
    Hälsn Eva

    SvaraRadera
  9. Finfint blev det allt. Fattar inte alls hur det går till att göra de där rosorna, har sett dom hos flera bloggar.

    SvaraRadera
  10. Tror inte alls att du har misslyckas, och öva behöver du inte heller, du gjorde ett bra jobb, men jag tror att du behöver en annan tyl, en avlång och smal eller jag vett inte riktigt, är värdens dåligaste på att spritsa.

    SvaraRadera
  11. jättefin cupcakes och så gott med vit choklad frosting

    SvaraRadera
  12. Jätte fin & det lät riktigt gott!

    SvaraRadera
  13. Tycker dom var jättefina! Man kan ju inte vara expert med en gång ;)

    SvaraRadera
  14. Jag tycker spritsningen blev jättefin! Vore kula att testa göra en ros någon gång men spritsning är inte min starka sida. ;-)
    Goda verkar de också! :-)

    SvaraRadera
  15. Jättefina! Är också sugen på att testa dessa söta rosor man ser överallt

    SvaraRadera
  16. Denne vart berre lekker! ;)

    SvaraRadera
  17. frostingen ser supergod ut!!!

    SvaraRadera
  18. Vilken fin!!! :)

    Här är en länk där du kan se hur "mitt" mjöl ser ut: http://www.specialkost.se/Produkter.htm

    SvaraRadera
  19. Det ser ju ut som en fin ros. Nog skulle jag kalla det för en ros. :)

    SvaraRadera
  20. Gillar mycket färg på din frostingen!!

    SvaraRadera
  21. Jag tycker att rosen blev fin =)
    Var har du fått de mjuka sockerkulorna ifrån?
    Kram
    //Nellie

    SvaraRadera
  22. Mamma Mimmi: Tack! Ja, den var god. :_)

    Sara: Tack!

    Charlotta: Tack!

    Sannas Goda: Tack!

    Tove: Tack! Ja, man gör ofta det som känns bekant och vant. Kul att prova lite nytt.

    Helena mitt i smeten: Tack!

    The Muffin Baker: Receptet på glasskräm finns här: länk. Det är väldigt gott, smakar som glass.

    Lisa: Tack!

    Linda - Bengtssons Baksida: Tack!

    Kakebakedamen: Det var de också. :-)

    Eva: Tack!

    Mårtenssons kök: Tack! Man spritsar med en stjärntyll och börjar innifrån och spritsar utåt. När man vill ha toppiga spritsningar så börjar man ytterst och jobbar sig innåt.

    MMCakeDesign: Tack för tipsen!

    Cupcakesfluffan: Tack!

    Sara: Tack!

    Milli: Tack! Nej, man kan inte vara expert på en gång, men jag blir frustrerad när det inte blir som jag vill. Vill nog vara expert direkt. :-)

    Carro: Tack!

    Viktoria-Pinkpastry: Tack!

    Monica: Tack!

    Lotte: Den var mycket god.

    Therése: Tack! Tack för länken, nu vet jag till nästa gång.

    Yasemin: Tack :-)

    Sana: Tack!

    Nellie - Sockertussen: Tack! De mjuka sockerkulorna kommer från Strössel och Annat.

    SvaraRadera