lördag 26 februari 2011

Linfröscones med havregryn

Jag har läst om så många som äter scones till frukost så imorse var jag tvungen att testa. Sconesen blev väldigt goda och det blev en härlig smak med linfrönen i. Magnus hade gjort en jättegod fikonkompott tidigare som passade utmärkt att ha på sconesen. Det blev lite lyxfrukost så här på lördagen och jag är säker på att det blir scones fler helgfrukostar framöver här hemma.




LINFRÖSCONES MED HAVREGRYN
8 st

3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
0,5 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 dl linfrön
50 g smör
2 dl mjölk

Gör så här:

Blanda alla ingredienser med degkrokarna på elvispen eller i en matberedare. Klicka ut degen på en plåt och nagga bröden med en gaffel. Grädda sconesen i ca 12 minuter i 225 grader i mitten av ugnen.

16 kommentarer:

  1. Visst är det gott med nybakat på helgfrukostarna, känns verkligen extra lyxigt!

    SvaraRadera
  2. vi brukar äta scones till söndagsfrukosten, det har blivit lite av en tradition. en mycket god tradition dessutom!

    SvaraRadera
  3. Scones är himla gott, brukar ha linfrön och valnötter eller solrosfrön

    SvaraRadera
  4. Scones är så gott och smidigt att göra! Det har vi också till frukost ibland

    SvaraRadera
  5. Mmm vad gott med linfröscones! De här ska jag baka imorgon då jag liks ska baka en massa mer :)

    SvaraRadera
  6. Vad goda dom ser ut!!
    Ha en fortsatt jätte skön helg! Kram

    SvaraRadera
  7. Vi gör också ofta scones, det är så lätt att slänga ihop om man inte har något bröd på söndagsmorgonen. Och så gott! Det här såg supergott ut, lite nyttigare än de scones jag brukar göra och det är ju bra :)

    SvaraRadera
  8. Mårtenssons kök: Ja, det blev extra lyxkigt med scones.

    Frida: Det kanske blir tradition här med. :-)

    Cupcakesfluffan: Det låter jättegott med valnötter och solrosfrön i, får testa det.

    Linda - Bengtssons Baksida: Ja, det är gott och smidigt att göra.

    Sandra drömkaka: Ja, det blev jättegoda.

    Daniella - BakeCake: De blev väldigt goda. :-)

    Pernilla - bli min jäst: Precis, det är väldigt enkelt och snabbt att fixa scones.

    SvaraRadera
  9. Det är lät gott med linfrö och havregryn i sconsen. Det får jag prova någon gång.

    SvaraRadera
  10. Älskar scones och bakar dem ofta. Skall prova ditt recept nästa gång.. TAck

    SvaraRadera
  11. Lisa: Ja, scones är riktigt gott tycker jag.

    Helena mitt i smeten: Det var första gången jag testade att ha linfrön i scones och det var väldigt gott.

    Carola: Hoppas du gillar dem. :-)

    SvaraRadera
  12. Det är så gott med scones. Ska ta åt mig linfrötipset, för de skadar ju knappast hälsan, tvärtom =)

    SvaraRadera
  13. Cecilia: Ja, linfrön i sconesen tyckte jag var riktigt gott.

    SvaraRadera
  14. Mums scones är mycket gott! :)

    SvaraRadera
  15. Ida: Ja, jag håller med. Scones är mycket gott. :-)

    SvaraRadera