Jag har läst om så många som äter scones till frukost så imorse var jag tvungen att testa. Sconesen blev väldigt goda och det blev en härlig smak med linfrönen i. Magnus hade gjort en jättegod fikonkompott tidigare som passade utmärkt att ha på sconesen. Det blev lite lyxfrukost så här på lördagen och jag är säker på att det blir scones fler helgfrukostar framöver här hemma.
LINFRÖSCONES MED HAVREGRYN
8 st
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
0,5 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 dl linfrön
50 g smör
2 dl mjölk
Gör så här:
Blanda alla ingredienser med degkrokarna på elvispen eller i en matberedare. Klicka ut degen på en plåt och nagga bröden med en gaffel. Grädda sconesen i ca 12 minuter i 225 grader i mitten av ugnen.
LINFRÖSCONES MED HAVREGRYN
8 st
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
0,5 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 dl linfrön
50 g smör
2 dl mjölk
Gör så här:
Blanda alla ingredienser med degkrokarna på elvispen eller i en matberedare. Klicka ut degen på en plåt och nagga bröden med en gaffel. Grädda sconesen i ca 12 minuter i 225 grader i mitten av ugnen.
Visst är det gott med nybakat på helgfrukostarna, känns verkligen extra lyxigt!
SvaraRaderavi brukar äta scones till söndagsfrukosten, det har blivit lite av en tradition. en mycket god tradition dessutom!
SvaraRaderaScones är himla gott, brukar ha linfrön och valnötter eller solrosfrön
SvaraRaderaScones är så gott och smidigt att göra! Det har vi också till frukost ibland
SvaraRaderaMmm vad gott med linfröscones! De här ska jag baka imorgon då jag liks ska baka en massa mer :)
SvaraRaderaVad goda dom ser ut!!
SvaraRaderaHa en fortsatt jätte skön helg! Kram
Vi gör också ofta scones, det är så lätt att slänga ihop om man inte har något bröd på söndagsmorgonen. Och så gott! Det här såg supergott ut, lite nyttigare än de scones jag brukar göra och det är ju bra :)
SvaraRaderaMårtenssons kök: Ja, det blev extra lyxkigt med scones.
SvaraRaderaFrida: Det kanske blir tradition här med. :-)
Cupcakesfluffan: Det låter jättegott med valnötter och solrosfrön i, får testa det.
Linda - Bengtssons Baksida: Ja, det är gott och smidigt att göra.
Sandra drömkaka: Ja, det blev jättegoda.
Daniella - BakeCake: De blev väldigt goda. :-)
Pernilla - bli min jäst: Precis, det är väldigt enkelt och snabbt att fixa scones.
oh verkar smaskens!
SvaraRaderaDet är lät gott med linfrö och havregryn i sconsen. Det får jag prova någon gång.
SvaraRaderaÄlskar scones och bakar dem ofta. Skall prova ditt recept nästa gång.. TAck
SvaraRaderaLisa: Ja, scones är riktigt gott tycker jag.
SvaraRaderaHelena mitt i smeten: Det var första gången jag testade att ha linfrön i scones och det var väldigt gott.
Carola: Hoppas du gillar dem. :-)
Det är så gott med scones. Ska ta åt mig linfrötipset, för de skadar ju knappast hälsan, tvärtom =)
SvaraRaderaCecilia: Ja, linfrön i sconesen tyckte jag var riktigt gott.
SvaraRaderaMums scones är mycket gott! :)
SvaraRaderaIda: Ja, jag håller med. Scones är mycket gott. :-)
SvaraRadera