Jag var lite osäker på hur de här kakorna skulle bli och hade även tankar på att ersätta russinen med hackad choklad innan jag bakade dem. Som tur är så följde jag receptet och kakorna blev otroligt goda. De är inte hårda rakt igenom utan lite mjuka i mitten och de smakar underbart. Jag kommer absolut att baka dessa igen. Jag hade med mig dessa kakor när jag gick på höstens kakträff (du kan läsa mer om hur kakträffen går till här).
Enligt originalreceptet skulle det bli 20 st kakor men då hade de blivit gigantiskt stora. Jag valde att göra 40 st kakor och jag tycker inte att mina blev små.
Kakorna är perfekta att packa ner i picknickväskan när man vill ha något sött med sig när man ger sig ut på äventyr.
HAVRE- OCH RUSSINKAKOR
20 st (jag gjorde 40 st)
270 g osaltat smör, rumsvarmt
160 g strösocker
160 g farinsocker
2 ägg
0,25 tsk vaniljessens
380 g vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk malen kanel
110 g havregryn
220 g russin
Gör så här:
Vispa smör och socker till en lufig smet. Vispa ner äggen ett i taget och blanda ordentligt. Tillsätt vaniljessensen.
Blanda övriga ingredienser förutom russinen i en bunke och vispa ner mjölblandningen i smörsmeten. Rör ner russinen försiktigt så att de fördelas jämt.
Klicka ut degen på plåtar, fukta handen med vatten och platta till degen något och se till att det finns utrymme mellan kakorna eftersom de blir större i ugnen. Grädda ca 12 minuter i 175 grader i mitten av ugnen (ungefär samma tid om du gör 40 st kakor). Låt kakorna svalna något på plåten innan de läggs på galler för att kallna.
Receptet hämtat från boken Lyxiga cupcakes och läckra kakor - Bakverk från berömda Hummingbird Bakery i London
Enligt originalreceptet skulle det bli 20 st kakor men då hade de blivit gigantiskt stora. Jag valde att göra 40 st kakor och jag tycker inte att mina blev små.
Kakorna är perfekta att packa ner i picknickväskan när man vill ha något sött med sig när man ger sig ut på äventyr.
HAVRE- OCH RUSSINKAKOR
20 st (jag gjorde 40 st)
270 g osaltat smör, rumsvarmt
160 g strösocker
160 g farinsocker
2 ägg
0,25 tsk vaniljessens
380 g vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk malen kanel
110 g havregryn
220 g russin
Gör så här:
Vispa smör och socker till en lufig smet. Vispa ner äggen ett i taget och blanda ordentligt. Tillsätt vaniljessensen.
Blanda övriga ingredienser förutom russinen i en bunke och vispa ner mjölblandningen i smörsmeten. Rör ner russinen försiktigt så att de fördelas jämt.
Klicka ut degen på plåtar, fukta handen med vatten och platta till degen något och se till att det finns utrymme mellan kakorna eftersom de blir större i ugnen. Grädda ca 12 minuter i 175 grader i mitten av ugnen (ungefär samma tid om du gör 40 st kakor). Låt kakorna svalna något på plåten innan de läggs på galler för att kallna.
Receptet hämtat från boken Lyxiga cupcakes och läckra kakor - Bakverk från berömda Hummingbird Bakery i London
De här kakorna lät jättegoda, mmm och lite juligt med russin i! Och recepten från Hummingbird Bakery låter toppen :)
SvaraRaderaverkar goda!:)
SvaraRaderaa havrekakor är verkligen supergoda och du gjorde rätt i att följa receptet,för havre och russin är ju så gott tillsammans
SvaraRaderaSåna här kakor är ju också tacksamma att ge bort i någon söt burk.
SvaraRaderaJag ÄLSKAR havrekakor med russin, en av de godaste kombinationerna om du frågar mig, och det är kosntigt för russin är inte min favorit annars :) Gigantiskt stora eller mindre, lika gott båda två!
SvaraRaderaSandra Drömkaka: De är verkligen jättegoda, så jag kan rekommendera dem!
SvaraRaderaLisa: Mycket! :-)
Smulansbakblogg: Ja, jag är glad att jag följde receptet.
Remsan: Ja, det är kul att ge bort hemmagjorda kakor.
Alexandra - Kärlek på tallrik: Hihi... ja, det blev verkligen gott.
Älskar detta receptet!
SvaraRaderaEtt poppis recept hos min familj. När jag frågar vad dom vill ha till släktkalass är det alltid dessa.
SvaraRadera