lördag 1 januari 2011

Bakglädje i december

Jag vill börja med att önska er alla ett riktigt gott nytt år! 2010 har för mig varit ett bra år som jag med glädje ser tillbaka på. Det bakades väldigt mycket under hösten eftersom det var kalas mest hela tiden kändes det som. Efter kalasen kom förberedelserna inför julen och Bakglädje i december handlade mest om julbak.

Sen julhelgen startade har jag inte bakat mycket, det har blivit två tårtor: Jessicas vintriga födelsedagstårta, se nedan, och en nyårstårta som det kommer bilder på inom kort. För övrigt har jag bara tagit det lugnt och njutit av att vara ledig tillsammans med min familj. Jag ser fram emot 2011 och dess utmaningar. Här kommer det jag tycker har varit bäst på bloggen under december månad.


VINTERTÅRTA TILL JESSICAS FÖDELSEDAG
Mitt i julstöket fick jag ett roligt uppdrag att göra en födelsedagstårta. Jag fick fria händer med dekorationerna och det blev en tårta med vintertema. Snöflingeutstickaren som jag använt till sidornas dekorationer är en favorit som jag hoppas kunna få stor användning av. Jag gillar den lilla snögubben och jag tycker granarna blev riktigt bra. Du kan läsa mer om tårtan här.
SNÖFLINGEKAKOR
Den härliga utstickaren för snöflingor fick jag användning för även till dessa små kakor. Härligt julröda, med vintrig snöflinga på. Du kan läsa mer om dessa kakor här.
TWIXKAKOR
Mums! De här kakorna blev en klar favorit. Krispig kakbotten fylld med vaniljkola och toppad med härlig mjölkchoklad. Du kan läsa mer om twixkakorna här.
SAFFRANSBISCOTTI
När alla gäster anlänt på julafton startan vi julfirandet med glögg, pepparkakor och saffransbiscotti. Saffransskorporna är otroligt goda och de är lätt beroendeframkallande. Passar självklart att baka året om. Du kan läsa mer saffransbiscotti här.
PISTAGEFUDGE
Sist men absolut inte minst viktig... julgodiset. Den här pistagefudgen gjorde jag första gången förra året och den kommer nog hänga med i många år framöver. Otroligt god! Byt gärna ut pistagenötterna mot andra valfria nötter, både salta och osaltade. Du kan läsa mer om pistagefudgen här.11 kommentarer:

 1. Jag är väldigt nyfiken på pistagefudgen. Vad skönt att få lite vila med familjen. Gott nytt år på dig med och god fortsättning.

  SvaraRadera
 2. Vad mycket gott du gjort!! Superfin vinterfödelsedagstårta!! Gott nytt år!!

  SvaraRadera
 3. Det är fascinerande att se dina bakverk. Tårtan är en superhöjdare!

  SvaraRadera
 4. Härlig månad det har varit! :-)
  Hoppas att ni haft en riktigt härlig jul och en kul nyårsafton!
  Stor KRAM
  Lisa

  SvaraRadera
 5. God fortsättning på det nya året, så mycket gott du bakat under december

  SvaraRadera
 6. Vad mycket gott & fint du bakat! Gott nytt år!!

  SvaraRadera
 7. Gott nytt 2011 till dig också Erika! Ser fram emot nya fina bakverk hos dig. Alltid glädjande att titta in här!

  SvaraRadera
 8. Yasemin: Jag kan verkligen rekommendera pistagefudgen, den är mycket god.

  Sandra: Detsamma!

  Carina - Bakkonst: Tack så mycket!

  BeBest: Tack! Kul att du gillar tårtan.

  Sockerrus: Tack! Julen och nyåret har varit mycket bra.

  Cupcakesfluffan: Detsamma!

  Lindablomqvist: Tack!

  Cecilia: Tack! Detsamma till dig!

  SvaraRadera
 9. Dom ser både snygga och goda ut.

  Gott Nytt År!

  SvaraRadera