torsdag 1 september 2011

Bakglädje i augusti

Hjälp, vart tog augusti vägen? Månaden har gått otroligt fort samtidigt som det har hänt massor här hemma hos oss, Algot har fyllt sex år och han har börjat i förskoleklass... stora killen! På bakfronten har det faktiskt varit ganska lugnt, jag laddar batterierna inför hösten då det brukar vara härligt att vara inne och pyssla i köket när regnet slår mot fönsterrutorna. Här kommer det jag tycker har varit bäst på bloggen under augusti månad.


RIDDARBORGSTÅRTA
Min son Algot fyllde sex år i början av augusti och veckan efter var det kalas med mor- och farföräldrarna. Algot önskade sig en riddarborgstårta och så här blev den. Övre våningen är rice krispies treat och undre våningen är vanlig tårta. Du kan läsa mer om tårtan här.



CITRON- OCH LIMEBULLAR
De här bullarna är härligt goda och känns riktigt fräsha med sin citron- och limesmak. Jag kan varmt rekommendera dem. Du kan läsa mer om dessa bullar här.



DALAHÄST
Jag älskar dekorerade kakor, det kanske ni har märkt. De dyker upp lite titt som tätt här på bloggen. Den här gången testade jag en teknik som kallas brush embroidery på den här dalahästen. Du kan läsa mer om dalahästen här.



MOROTSKAKA
Algot ville baka den här morotskakan så fort han såg receptet i Bamsetidningen och det är klart att han fick det. Det är jätteroligt när han vill vara med i köket både vid matlagning och bakning och kakan blev jättegod. Du kan läsa mer om morotskakan här.


6 kommentarer:

  1. Nu kan ni sälja era bak deco saker ni
    inte vill ha längre eller som ni har förköpt er
    på eller varför inte köpa lite av de sakerna
    som nån vill sälja där som du inte har


    http://www.facebook.com/pages/S%C3%A4ljes-bak-deco-saker/244949685543215

    SvaraRadera
  2. Åh jag vet, Augusti bara rusade förbi! Du gjorde verkligen riktigt tjusiga bakverk under förra månaden, speciellt riddarborgen är ju fantastisk, den beundrar jag =D

    SvaraRadera
  3. Jamen vart tog augusti vägen? Jag missade din fina dalahäst tidigare, den var ju jättefin! Borgen tycker jag är såååå snygg :) Ha en skön helg! /T

    SvaraRadera
  4. Dalahästen var bland det finaste du gjort tycker jag. Du är så duktig!

    SvaraRadera
  5. Alltid lika roligt att läsa dina tillbakablickar :-) Din dalahäst blev verkligen jättefin!

    SvaraRadera
  6. Channe: Tack för tipset!

    Alexandra - Kärlekt på tallrik: Tack!

    Therése: Tack så mycket!

    Remsan: Tack!

    Linda - Bengtssons Baksida: Tack!

    SvaraRadera