lördag 3 september 2011

Vaniljfrosting

Det här är en härligt god vaniljfrosting som passar lika bra att spackla tårtor med som att spritsa på cupcakes. Receptet ger en stor sats, så till en normalstor tårta räcker det att halvera receptet. Frostingen går utmärkt att frysa, se till att ta fram den i tid så att den hinner tina innan du använder den. Vill man kan man använda 1 tsk äkta vaniljpulver istället för vaniljsockret för att få mer vaniljsmak, tänk då på att frostingen blir prickig av det svarta vaniljpulvret.


VANILJFROSTING

500 g rumsvarmt smör
60 ml vispgrädde
9 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Vispa smör så att det blir mjukt, tillsätt florsockret och vispa tills blandningen blivit vit och fluffig. Tillsätt grädden och vaniljen och vispa krämen lite till.


Receptet hämtat från boken Festliga tårtor

8 kommentarer:

 1. Borde kanske pröva den här? Men är den god (ja, eller det skriver du ju) trots smörmängden? Chokladfrostingar är ju nog goda trots att dom skulle ha en massa smör i sig, så kanske det funkar utan också. :)

  SvaraRadera
 2. Åh vaniljfrosting är den bästa!

  SvaraRadera
 3. Låter väldigt spännande! Men blir den väldigt söt? Jag menar sådär söt att det blir för mycket, eller helt lagom söt om du fattar min förklaring ;)

  SvaraRadera
 4. Åååå vad bra med ett nytt recept på frosting. Jag snöar lätt in de "gamla vanliga", men nu ska jag testa denna.

  SvaraRadera
 5. Ja har faktiskt prövat detta,och ja tyckte de inte alls var gott.ja körde absolut inte så mycket smör som de stod i receptet och ändå tyckte jag de var smörigt.ja körde 250g smör.
  men som tur har alla olika smaker.

  SvaraRadera
 6. Tycker detta med frostingar är jätte svårt! Försöker ön idag att hitta något ultimat att spackla tårtorna med som är lika "neutralt" som grädde men lika "pålitligt" som smörkräm!


  Var gärna med och tävla om en Decomax, en super hjälpreda då du skall dekorera och spritsa dina bakverk:

  http://maddesmumms.blogg.se/2011/september/vinn-en-decomax-dekorationssprits.html

  SvaraRadera
 7. Tove: Hihi... jag var väldigt tveksam innan om den skulle smaka för mycket smör eller inte. När jag smakade frostingen bara som den var tyckte jag att den var lite smörig i smaken men på kakan kände jag inte alls samma smörsmak.

  Sabina: Vaniljfrosting är gott. :-)

  Mamma K: Vet inte om den är jättesöt eller inte, smörkräm har ju en förmåga att vara ganska söt. Jag tyckte den var lagom söt och inte för söt.

  Helena: Ja, men visst gör man det. Jag känner att jag ofta gör samma som jag alltid gjort för att det är smidigt.

  Smulansbakblogg: Ja, smaken är väldigt olika. :-)

  Missmadde: Italiensk marängsmörkräm gillar jag, det kanske skulle vara något?

  SvaraRadera
 8. Jag gjorde efter receptet,och visst,smörigt smakar det :) Men jag rev ner lite limeskal och pressa i limesaften - och det blev en mkt god o fräsch frosting ! :)

  SvaraRadera