fredag 16 september 2011

Vetescones

Saknar ni sommarsemestern så kan det kan vara härligt med lite lyxig frukost när helgen äntligen infinner sig. Ägget i smeten gör att sconesen inte blir så smuliga men det går alldeles utmärkt att baka dessa utan ägg om man har allergiker i familjen eller slut på ägg hemma.

Det här är mina favoritscones. De går snabbt att göra och de blir otroligt goda. Scones passar inte bara till frukost utan kan ätas även till lite eftermiddags- eller kvällste.




VETESCONES
8 st

4 dl vetemjöl
0,25 tsk salt
1 tsk strösocker
2,5 tsk bakpulver
50 g smör
1 ägg
2 dl filmjölk

Gör så här:
Blanda alla ingredienser med degkrokarna på elvispen eller i en matberedare. Klicka ut degen i åtta klickar på en plåt, fukta händerna med vatten och platta till sconesen lite. Nagga sconsen med en gaffel. Grädda i ca 12 minuter i 225 grader i mitten av ugnen.

11 kommentarer:

  1. Intressant med ägg i, ser gott ut! Scones påminner mig om min studenttid :) Kanske får baka scones till helgen!

    SvaraRadera
  2. åh, det är nog snart dags att baka scones tror jag, nu när jag ser hur goda dina ser ut! Vad spännande med ägg i =)

    SvaraRadera
  3. Scones som är så gott! Kanske man kan baka om man kommer upp i tid i morgon :-)

    SvaraRadera
  4. Perfekt helgfrukost för vår del med scones, snabbt och enkelt, sen kan man ju variera i oändlighet verkar det som.

    Ha en fin helg!

    SvaraRadera
  5. Mums får nog bli scones i morgon bitti : ) kram Sofia

    SvaraRadera
  6. Scones är en favorit, så mumsigt. Gott med sylt och clotted cream till :)

    SvaraRadera
  7. Godmorgon lånade ditt recept och bakade ditt goda recept på scones nu på morgonen. Har länkat till dig på min blogg tack för receptet urgoda blev de : ) Ha en bra lördag! kram Sofia

    SvaraRadera
  8. Scones är ju så himla gott! Har aldrig testat med ägg i, men det får jag ta och göra nästa gång! :)

    SvaraRadera
  9. Ha ha vad roligt, jag gjorde också scones, fast igår. Tyckte det var så länge sen och det är så perfekt när man inte har något bröd hemma :) Dina ser jättegoda ut, och spännande med ägg i, det har jag aldrig provat!

    SvaraRadera
  10. Mmm så gott! Jag älskar också scones, men gör det inte för ofta för det brukar bara sluta med att jag äter alldeles för mycket ;-)

    SvaraRadera
  11. Amy: Jag gillar vekligen sconsen med ägg i, blir inte lika smuliga.

    Alxandra - kärlek på tallrik: Iväg och baka bara. :-)

    Linda - Bengtssons Baksida: Men det är ju det som är så bra med scones att det inte tar så lång tid. På helgen kan man gott lyxa till det med nybakade scones.

    Mårtenssons kök: Precis, de går att göra i alla möjliga former och smaker.

    Sofia: Vad kul att du gillade receptet. :-)

    Hovkonditorn: Clotted cream vet jag inte om jag smakat.

    Joanna: Tack för din kommentar!

    Anna - annicake: Ja, testa gärna med ägg i, det blir väldigt gott.

    Pernilla - Bli min jäst: Hihi... många som är sugna på samma sak.

    Maria: Ja, det är lätt att äta för många. :-)

    SvaraRadera