söndag 28 augusti 2011

Enkel vaniljkräm

Jag testade en ny variant av vaniljkräm och den var väldigt enkel att göra eftersom allt rördes ihop i kastrullen. Jag tyckte krämen blev för lös att ha som tårtfyllning men jag kommer säkert göra den igen som tillbehör till en kaka.


ENKEL VANILJKRÄM

2 äggulor
3 dl mjölk
3 msk strösocker
1 msk potatismjöl
1 vaniljstång

Gör så här:
Skrapa ur fröna från vaniljstången. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt blandingen sjuda och vispa samtidigt tils krämen tjocknat. Se till att krämen inte bränner fast i botten eller att den kokar upp. Låt krämen svalna.


Receptet hämtat från Söta saker

3 kommentarer:

  1. Har också provat detta receptet. Smakar gott men tyckte också att den blev för lös som tårtfyllning. Fick hälla i lite snabbmarsan för att få den lite tjockare. :o)

    SvaraRadera
  2. Carina - Bakkonst: Vad skönt att höra att fler tyckte krämen blev för lös.

    Kakmonsterna: Ja, god blev den. :-)

    SvaraRadera