Jag testade en ny variant av vaniljkräm och den var väldigt enkel att göra eftersom allt rördes ihop i kastrullen. Jag tyckte krämen blev för lös att ha som tårtfyllning men jag kommer säkert göra den igen som tillbehör till en kaka.
ENKEL VANILJKRÄM
2 äggulor
3 dl mjölk
3 msk strösocker
1 msk potatismjöl
1 vaniljstång
Gör så här:
Skrapa ur fröna från vaniljstången. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt blandingen sjuda och vispa samtidigt tils krämen tjocknat. Se till att krämen inte bränner fast i botten eller att den kokar upp. Låt krämen svalna.
Receptet hämtat från Söta saker
ENKEL VANILJKRÄM
2 äggulor
3 dl mjölk
3 msk strösocker
1 msk potatismjöl
1 vaniljstång
Gör så här:
Skrapa ur fröna från vaniljstången. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt blandingen sjuda och vispa samtidigt tils krämen tjocknat. Se till att krämen inte bränner fast i botten eller att den kokar upp. Låt krämen svalna.
Receptet hämtat från Söta saker
Har också provat detta receptet. Smakar gott men tyckte också att den blev för lös som tårtfyllning. Fick hälla i lite snabbmarsan för att få den lite tjockare. :o)
SvaraRaderaVad gott, det ska jag testa!
SvaraRaderaCarina - Bakkonst: Vad skönt att höra att fler tyckte krämen blev för lös.
SvaraRaderaKakmonsterna: Ja, god blev den. :-)