onsdag 11 augusti 2010

Päronmacarons

Jaha, då har även jag testat att baka macarons. Det verkar som att det är årets bakverk eftersom de dyker upp överallt just nu. Resultatet blev väl inte riktigt som jag önskat rent utseendemässigt, så nästa gång ska jag testa ett annat recept och då hoppas jag att de kan bli snyggare. Trots utseendet blev de otroligt goda så det är ingen risk att de blir några kvar. Dessa är fyllda med päronsmörkräm.

18 kommentarer:

  1. Päron o mandel är ju jättegott! =) Vilket recept testade du denna gång? För mig tog det till gång 3 innan jag lyckades göra perfekta macarons =)

    Btw, jag läste att du inte använt vaniljpulver.. hur är det med vaniljstång då? Använt det någon gång?

    SvaraRadera
  2. Hejsan. Hitta hit genom en annan tårtblogg. Måste säga att du gör jättefina bakverk!! :) De nyckelpigorna var jättegulliga :D Har också tänkt prova att göra macarons eftersom så många lägger ut de i sina bloggar. Har dock aldrig smakat än men de låter goda och de verkar vara väldigt svårt att få de så där superfina som många större blogg-tårt-kak-görare gör...

    SvaraRadera
  3. Vad gott det lät med päronfyllning! Och visst är de goda? Jag skulle kunna äta macarons dygnet runt, typ :)

    SvaraRadera
  4. Pärron smak det gott!!
    Du måste kotrollera din ung (kanske det för varm) och din äggvitor när du vispa ;=)

    SvaraRadera
  5. Va gott det låter med Päronsmörkräm! Visst är det kul att baka dom små läckerbitarna?

    SvaraRadera
  6. Låter superläckert! Var köper du din päronesses (eller vad använder du i smörkrämen). Jag har en variant av biskvi med päsonkräm som ska vara päronessens i. Förut köpte jag på apoteket, men de hade inte det sist jag var där!

    SvaraRadera
  7. låter gott med päronfyllning, har ju päronessens hemma så det får jag testa nästa gång jag gör macarons, glöm inte låta dina macarons vila minst 30 minuter innan du gräddar dom, så ytan torkar så minskar du risken för att de spricker

    SvaraRadera
  8. Sockerrus: Jag använde det här receptet:
    http://miaohrn.wordpress.com/recept
    Angående vaniljpulver så har jag inte använt stång heller. Men idag köpte jag pulver så nu ska det povas. :-)

    Milli: Kul att du hittat hit och tack för din kommentar.

    Ida - Chokladsockerkaka: Ja, visst är de goda. Tur att de smakar gott trots utseendet. ;-)

    Sana: Jag vet inte vad som blev fel. Jag ska prova mig fram med olika recept och olika temperaturer tills jag får ett bra resultat. :-)

    Lena - Tårta: Ja, det var kul att baka macarons även om de inte blev så snygga. Hela familjen gillade dem så det blir fler försök.

    Sanne: Jag köper min päronessens på Tårtverkstan i Linköping. Vet att det går att beställa härifrån:
    http://borgebykryddgard.jetshop.se

    Cupcakesfluffan: Päronfyllning var jättegott. Jag lät dem vila 30-45 minuter innan jag satta in dem i ugnen så det måste ha varit något annat fel.

    SvaraRadera
  9. Testa receptet jag har på chokladmacarons. De brukar alltid bli jättebra och är lätt att följa =) http://sockerrus.wordpress.com/2010/06/17/chokladmacarons-recept/
    Har själv iofs inte testat det receptet du gjort men är som sagt nöjd med det jag använder. Går att göra det utan choklad oxå genom att bara använda vanligt florsocker.

    SvaraRadera
  10. Tack själv för din kommentarr :) Synd att sugarpasten blir så, brukar använda potatismjöl men de kanske inte gör nån större skillnad?
    I morgon kommer de ut enskilda kort på bara muffinsen och i morgon ska jag dessutom göra min första tvåvåningstårta så kika gärna in då =)

    SvaraRadera
  11. Sockerrrus: Tack för receptet, det ska jag kolla in. När jag surfat runt efter recept har jag sett att de skiljer sig ganska mycket i ugnstemperatur och tid inne i ugnen, så jag får göra ett nytt försök helt enkelt.

    SvaraRadera
  12. Jag tycker det är otroligt svårt att få till snygga macarons och i ärlighetens namn har mina nog varit godare när de blivit fula. Konstigt det där. Päronsmak låter underbart! Måste testas!

    SvaraRadera
  13. Låter himla gott med päronsmak.

    SvaraRadera
  14. Helena: Oj, om det blir godare när de är fula så kanske jag ska hålla mig till det här receptet. ;-)

    Yasemin: Jag gillar päronsmak på glass, dryck m.m. så det var ett självklart val att börja med.

    SvaraRadera
  15. Erika: det receptet du använde har jag också använt när jag gjordt macarons och jag fick inga snygga macarons heller, blev toppar på dom och blev heller inte blanka och fina och de ville liksom inte flyta ut alls, så det receptet använde jag aldrig igen.
    Här kan du se hur mina misslyckade macarons blev med det receptet från Mia Öhrn
    http://cupcakesfluffan.blogspot.com/2010/06/hallonmacarons.html

    SvaraRadera
  16. Cupcakesfluffan: Då ska jag inte använda det receptet igen eftersom du också misslyckades.

    SvaraRadera
  17. Ett litet tips på macaroons.. ingen fläkt i ugnen.. alltså ingen varmluft utan bara vanlig luft. Insåg att det var därför mina sprack ;) direkt jag endast använde vanlig värme så sprack dom inte utan blev släta och fina..

    Men du.. vad gott allting ser ut på din blogg ;)

    SvaraRadera
  18. Tulipan´s bakverk: Tack för tipset. Jag minns faktiskt inte om jag körde på varmluft eller inte. Tror jag slängde receptet när det inte blev bra. Men nästa gång jag testar, för det ska jag göra, så ska jag komma ihåg det.

    SvaraRadera