fredag 13 januari 2012

Bananbröd

Ibland hinner man inte äta upp alla bananer innan de blir lite för mogna och då är det här brödet perfekt att baka. Det går snabbt att röra ihop och det blir gott. Brödet går utmärkt att frysa in.



BANANBRÖD
1 st

2 mogna bananer
0,5 dl honung (70 g)
250 g kesella lätt (kan bytas ut mot 2,5 dl filmjölk eller naturell yoghurt)
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 dl fullkornsdinkel
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt

Gör så här:
Mosa bananerna och blanda med honung och kesella i en stor bunke. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål och rör ner i bananblandningen. Häll smeten i en smord avlång form. Grädda i ca 50 minuter i 200 grader i botten av ugnen. Täck brödet med aluminiumfolie efter 30 minuter. Låt brödet svalna under bakduk.

7 kommentarer:

  1. Jag har bakat bananbröd någon gång, just för att bananerna höll på att ge upp. Det blev väldigt saftigt och lite sött. Mycket gott med mycket smör och ost på.

    SvaraRadera
  2. Det här låter jättegott, ska jag testa!

    SvaraRadera
  3. Detta måste vi också testa, vi som inte är mycket för jäsdegar!

    SvaraRadera
  4. Lät spännande. kanske man får testa!

    http://pernillabredolt.blogspot.com

    SvaraRadera
  5. Åå mitt favvobröd! :) Så god smak och mycket saftigt!

    SvaraRadera
  6. Otroligt bra recept, jag använder 4 dl grahamsmjöl istället för 2 vete och 2 fullkorns. Funkar också jättebra!
    Supersmarrigt

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag brukar dessutom ha i nötter och russin, funkar bra det med

      Radera