tisdag 17 maj 2011

Tävling: Vinn kakformar från Formina

Jag fick massor av fina kakformar från Formina som jag och sonen bakade gott knäckebröd med. Nu har du chansen att vinna en likadan uppsättning formar.

Många förknippar kakformar med pepparkaksbak men användningsområdet är större än så. Det skulle vara roligt att höra era idéer på användningsområden och det är just det som den här tävlingen handlar om.

För att vara med i tävlingen ska du skriva en kommentar till det här inlägget där du ger ett tips på vad kakformar kan användas till förutom pepparkaksbak. Skriv din kommentar senast söndagen den 22 maj kl 23.59. Tipsa gärna dina vänner om tävlingen.

47 kommentarer:

 1. Jag brukar använda mina - (några har jag trotsallt men de är inte många) - pepparkaksformar när jag bakar pizza.
  Då blir det roligt för alla, tillochmed den mest kräsna i familjen (han är 3 år) äter!
  "En hjärt eller stjärnformad pizza är ju roligare än en rund!"
  katten_jansson94@hotmail.com

  SvaraRadera
 2. jag brukar använda mina formar när jag steker pannkakor :D

  SvaraRadera
 3. Jag använder mina till att dekorera tårtor med,och de funkar jättebra och är väldigt lätt och sparar en massa tid då man kanske inte har det.

  SvaraRadera
 4. Hej
  Jag skulle kunna använda dessa fina formar till att stansa ut fina djur och traktor till en bondgårdstårta.
  Man kan även stansa ut falukorv för att göra middagen lite mer spännande.

  SvaraRadera
 5. Hei Erika
  Kakeformer blir flittig brukt her i huset, først og fremst til kjeksbaking , det er veldig gøy med barna . Jeg pleier også og bruke dem til å få treåringen i huset til å spise litt mere frukt, eple, pære, mango el skjæres i skiver så trykkes figurene ut og du verden så fort frukten forsvinner. Pannekaker spises i trippel porsjon når de får forskjellige former og 3 åringen som ifølge henne selv ikke liker egg spiser omelett som bare det når den har form som blomster , fisker etc. Jeg bruker dem også til å trykke ut figurer i marsipan og sugarpaste til å dekorere kaker og cupcakes med. Dessuten er de fine å bruke til å tegne rundt på papp, klippe ut pynte med litt glitter og perler og vips har du fine borddekorasjoner og/eller bordkort til tema festen Kjekt!
  Sikkert noe jeg har glemt i farten men flittig brukt det er kakeformene her i huset

  SvaraRadera
 6. Jag brukar kavla ut bulldegen, bre på fyllning och vika den dubbel. Sen stansar jag ut bullfigurer. Dessa formar skulle bli jättefina bullar.

  SvaraRadera
 7. Hej!
  På förskolan är formarna alltid med när barnen använder lekdegen! Dessutom funkar de jättebra som mallar vid pyssel. Mycket användbara med barn helt enkelt!

  SvaraRadera
 8. Ja vad kan man inte använda "pepparkaks" formar till ?! Jag har stekt ägg i dom, lite trixit är det eftersom ägget gärna vill fastna i formen , men smörar man in formen noggrant så blir det riktigt häftiga ägg att ha till tex pyttipannan.
  Att trycka ut mjuka kakor är också ett roligare sätt att piffa till kakfatet med, tex sockerkakan.

  SvaraRadera
 9. Man kan använda dem till olika kakor, t.ex chokladkakor. Sen kan man ju använda någon sorts kakform till att laga locket till semlan (fastlagsbullen)

  SvaraRadera
 10. Man kan använda dem som mall när man pysslar med en scrapbook, steka ägg (dock svårt att få det bra) eller som "strösselmall" till tårtor (strö strössel inuti formen)

  SvaraRadera
 11. Jag använder dom som mall för gratulationskort och julkort. Med glitterlim blir det jättefint!

  SvaraRadera
 12. Finns många saker att använda dessa till.
  Bland annat att trycka ut i falukorvsskivorna, mycket roligare att äta!
  Även vanliga mördegskakor är smidigt att göra med dessa, sedan valfri dekoration på.
  Barnen kan även använda dessa som mallar när de ritar.
  tessiesa@hotmail.com

  SvaraRadera
 13. Jag hade använt dem till att stansa ut figurer i sugarpaste och marsipan :). Tänk vilken rolig tårta de skulle bli! Eller varför inte till att göra kakor?! Klart man vill vara med och tävla om de fina formarna :).
  Hälsningar/ Caroline- St Heaven Street

  SvaraRadera
 14. Åhh, Jag ser framför mig jättefina caketoppers till cupcakes, tryck ut basen i sockerpasta & pilla sedan dit lite detaljer. Tillsammans med sugarcookies blir det perfekt till barnkalaset.

  Förutom som hjälpmedel till mat brukar pepparkaksformar vara min räddning när jag gör tårtor. Dottern sitter vid bordet med papper, pennor & pepparkaksformar, hon använder formarna till ritmallar & producerar små mästerverk. Under tiden får jag dekorera mina tårtor ifred på diskbänken

  Vi äger dock inga så här fina kakformar.

  SvaraRadera
 15. Hej, Jag brukar använda kakformar att trycka ut marsipanfigurer till dekoration samt till barnens mat ibland exempelvis blodpudding: ) Roligare att äta en hund blodpuddings bit istället för en halvmåne då man är 3 : ) Kul med tävling kram Sofia Pihlsgård

  SvaraRadera
 16. Oj, vilka roliga formar! Jag vill vara med! Vi brukar ta ut figurer i rostbröd och steka i smör, eller bara som roliga figursmörgåsar på barnkalaset med skinka, ost, leverpastej eller mjukost och någon grönsaksbit som dekoration :)

  SvaraRadera
 17. Man kan ha formarna i stekpannan och sen hälla i ett ägg och steka, så får det en mycket roligare form än annars. Fint att ha på smörgåsen :)

  SvaraRadera
 18. Jag brukar använda kakformar till brownies, bulldeg, stekt ägg, scones, pyssla födelsedagskort... :)

  SvaraRadera
 19. Åh,vilka fina formar! Här hemma används ibland kakformar vid matlagning. Har stekt ägg i formar. Stansat ut falukorvskivorna. Frukter o grönsaker är jättebra att stansa ut-läckra saftbål o fruktsallader! Har även vid något tillfälle gjort glassfigurer! Finns massor av användningsområden förutom vanliga kakor!

  SvaraRadera
 20. Vilka roliga formar :)
  Min första tanke är att jag skulle använda dom för att göra roliga och annorlunda cake toppings och dekorera cupcakes.
  Jag tycker också det är ypperligt att använda såna formar t.ex. när man steker falukorv/fisk till barnen, eller göra roliga förrätter (stansa ut t.ex halloumi, smördeg).

  SvaraRadera
 21. jag brukar använda formarna till att trycka ut figurer till tårtor, falukorv och såklart kakor :)

  SvaraRadera
 22. Jag brukar använda fina kakformar till att göra en speciell sorts småkakor (ungefär som sockerkakor). Efter att kakorna har svalnat tar man en pensel, mängder av karamellfärg och målar kakorna. Tuppar med rött och gult till påsk, grisar med röda rosetter till jul och delfiner med blåa kanter till sommaren.

  SvaraRadera
 23. Jag brukar använda pepparkaksformar till att stansa ut tjusiga mackor till barnen när man vill göra sig till lite extra :)

  SvaraRadera
 24. Vi brukar använda dem till att göra blommig-falukorv eller när vi steker ägg.

  Självklart använder vi dem även till kakor och ibland till scones (lite större formar) vem vill inte ha en bil eller en stjärna till frukost :)

  SvaraRadera
 25. Dottern älskar bland annat att modelera, med dessa skulle vi få ihop till en hel bond gård, med prinsessor och prinsar. Används även mycket till att göra kort pyssel, scrapping, bål frukter, smördegs pastejer, plättar, tårtpynt, frukt/grönsaker till ex grillspetten. Både mor och dotter skulle uppskatta om jag hade turen att vinna dessa häftiga kak former!

  Tack för en super blogg har fått en massa ny inspiration av dig! // CARRRE

  SvaraRadera
 26. Här skulle jag använda formarna till att dekorera cupcakes och kakor med marsipan.
  Sen skulle nog barnen vilja låna dem lite för att leka med modellera.
  Det är också roligt när man ska göra dubbla typ mördegskakor, eller brownies :)

  Hälsningar /anna

  SvaraRadera
 27. Hej Hej!
  Vilka roliga formar! Jag skulle använda de till att trycka ut figurer i sugarpaste till både tårtor och cupcakes. Jag hade även använt de till att baka lite roliga kakor till min sambos alla kusinbarn=)
  Hälsningar /Sofie
  sofiesbaktankar@hotmail.com

  SvaraRadera
 28. Man kan göra lite cookie-pops, stansa ut roliga figurer i en rulltårtebotten, figurer i sugarpaste eller marsipan, kanske skulle det funka att stansa ut glass med.

  I matlagning har jag använt pepparkaksformar till falukorv, små minipizzor och pannkakor

  SvaraRadera
 29. Jag vill gärna vara med och tävla. Använder formarna till att trycka ut saker i sockerpasta/marsipan och sedan dekorera tårtor och cupcakes. Sen älskar min treåriga son att stansa ut figurer i smörgåsen också =).
  /Helena S
  hellekk@gmail.com

  SvaraRadera
 30. Jag brukar använda dem när jag ska steka falukorv, och mindre formar till gurka bland annat.

  Och sen självklart när vi bakar alla sorters hårda kakor.

  SvaraRadera
 31. Jag använder dem när jag gör andra sorters kakor såklart, men sist gjorde jag roliga figurer när jag bakade scones. Sen använder vi dem när vi ritar också. :)
  När jag bakar pepparkakor brukar jag klippa ut nya STORA figurer i bakpapper att forma pepparkakorna efter och hänga dem i fönstret...
  //Johanna

  SvaraRadera
 32. Vill också jättegärna vara med och tävla. Förutom till pepparkakor så skulle jag använt formarna till vaniljkakor, sugarpastedekorationer, falukorv, pannkakor och bröd.

  SvaraRadera
 33. Oj vilka fina formar! Perfekt för sugarpaste! Skulle åxå vara kul att stansa ut å göra till tex. mellanmålssmörgåsar,små pannkaksbakelser osv. Borde även vara perfekt att stansa ut i färsk ananas för att få lite kul till sommargrillningen :-)
  Hoppas man har turen med sej ;-)

  SvaraRadera
 34. När jag ska steka falukorv och barnen inte är så där sugna så blir det roligare med små figurer

  använder de också till att stansa ut små sandwiches att ha med till stranden. Roligare att äta tydligen:)

  hillevianna@hotmail.com

  SvaraRadera
 35. Jag skulle använda dessa som mallar till roliga placeringskort!

  SvaraRadera
 36. Jag vill gärna nvända dem till dekorerade kakor till barnkalas. Gillar verkligen formarna man kan använda till prinsesstema :-)

  SvaraRadera
 37. Att få bjuda min son på plättar formade som traktorer och annat roligt hade varit helt underbart! =)

  SvaraRadera
 38. hej! jag använder mina "pepperkaks" formar till massor, bla tårt/cupcakes dekoration,kakor och falukorv, vilket barn tycker inte de är kul att få en traktor att äta. sonen använder gärna mina formar när han degar med trolldeg.

  SvaraRadera
 39. Jga vill vara med och tävla såklert :)
  Jag gifter mej om 6 veckor och skulle vara underbart roligt att göra fina dekorativa kakor och bjuda alla gäster på! :)

  SvaraRadera
 40. Jag vill vara med och tävla. :) Jag har upptäckt tårtrdekorering och bakning under det senaste halvåret och jag tycker att det är fantastiskt roligt! Jag kan ibland känna att jag inte har tillräckligt med utstickare (när jag endast har stjärnor och blommor). Hoppas att jag kan få vinna denna tävling och därmed utöka mina möjligheter i tårtkonstens värld :)

  Min blogg: http://tartoriminadrommar.blogspot.com

  //Janina Pedersen

  SvaraRadera
 41. Självklart vill jag vara med! Ja, som du redan vet så gör vi falukorvsfigurer med kakformar.

  SvaraRadera
 42. Jag skulle pröva att grädda maränger/kakor/havreflarn i formana, steka ägg/plättar i de, trycka ut frukt/ost/kakor (kladdkaka) med de, hälla smält choklad i de och låta stelna till tunna figurer som dekoration på bakverk och förutom det så skulle jag definitivt låta de följa med in till pysselrummet där kritor och tyger väntar!

  Mvh, Flii

  SvaraRadera
 43. Man kan använda formarna till att göra så kallade "shortbreads". Gjorde mycket sådant när jag bodde i England och sedan så kan spritsa över dom så dom ser extra smarriga ut :)

  SvaraRadera
 44. Veliga jag! Japp, jag ville vara med i tävlingen ;) Kopierar ín mitt förra inlägg på rätt ställe då :D
  Vilka härliga formar! Mina döttrar brukar måla när jag bakar och pepparkaksformar passar ju inte bara till bak utan även som mall till penna och papper.
  Tänk vilka härliga äventyrsteckningar det blir!

  SvaraRadera
 45. Med formar som heter duga.
  Kan jag få mina vänner att buga
  Då vi tårtbuffé ska ha.
  Vilken succé jag ska ta!

  Översättning (haha): Som student har jag inte riktigt tiden (läs ekonomin) till att baka. Men när jag väl bakar så blir det med dunder och brak. Att baka är en av mina stora passioner. Därför skulle dessa formar passa utmärkt till den 26/5 då jag och 6 vänner ska ställa till med en egen tårtbuffé. Men dessa formar hade jag gjort succé.

  SvaraRadera
 46. Oj, här vill ju jag vara med =D

  Med de formar som jag har stansar vi ut bröd,kakor,pannkakor oilka maträtter som går att stansa ut på, frukt, steka ägg i, frysa in egen glass i, och så självklart i barnpyssel med tex trolldeg och mall.

  Vi får hålla tummar och tår att jag vinner,för jag har aldrig vunnit något förr,skulle vara kul med nya formar och ny inspiration och nya ideer.

  /Masso

  SvaraRadera
 47. Jag har använt kakformar till att rita med. Perfekt för barnen när de blir lite sura när de inte får till en traktor eller ett knasigt djur. Perfekt att rita av även för de minsta.

  Det är även roligt att göra fågelmat i dem. Smälta kokosfett och röra ner lite olika fågelfrön och sen hälla dem i formarna. Stoppa i ett snöre innan det stelnar och hänga sedan upp dem i träden. Det kan ju vara roligt för fåglarna att få skåda lite vackra detaljer med när de ska äta.

  Kram Teres

  SvaraRadera