måndag 7 juni 2010

Päronmousse

En klar favorit när det gäller tårtfyllningar är päronmoussen. Päronmoussen påminner om glassen Piggelin i smaken och känns väldigt fräsch. Det här receptet räcker till 1 lager i en normalstor tårta.


PÄRONMOUSSE
1 lager

1,5 dl Kiviks päronkräm
2 msk marsanpulver
2 dl vispgrädde
10 droppar päronessens
2 konserverade päronhalvor
(grön pastafärg eller karamellfärg)

Gör så här:
Blanda päronkrämen med marsanpulver. Ha i päronessens och finhackade bitar av konserverade päron. Färga eventuellt med lite grön pastafärg eller karamellfärg. Vänd ner i vispad grädde.

Päronmoussen passar väldigt bra till After eight-kräm.

14 kommentarer:

 1. Den här ska jag göra så fort jag kan äta mjölk igen :-) Fin blogg!

  /Anna
  Ps. Titta gärna in på min också
  http://kakbiten.blogspot.com/

  SvaraRadera
 2. Låter väldigt gott, måste ta och testa detta i en tårta, har själv precis startat en bakblogg

  SvaraRadera
 3. Vad gott med päronmousse. Det ska jag prova någon gång.
  Om du vill kan du titta in på min blogg bakar i bland oxå fast inte lika fina som du har mest mat recept och annat i hälsans tecken
  ha det bra
  millashälsoblogg

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Vilka fina tårtor och dekorationer. Jag har precis börjat experimentera med tårtor och känner att jag behöver lite hjälp med botten. Jag har sökt på internet och finner inget svar. Jag har för torra bottnar...blir torrt i tårtan och inte så saftigt. Vad kan jag göra för att öka saftigheten? Har provat olika temperaturer och gräddningstiden. Jag har inte provat hälla på något, känns som om man förstör den då?

  SvaraRadera
 5. Fredrik: Tricket är att låta fyllningen stå och dra i tårtbotten ordentligt, då gör det inget om botten är lite torr från början. Jag gör så här:

  Dag 1 (eller tidigare): Jag bakar tårtbotten och fryser in den. Förbered eventuella fyllningar som måste stå över natten (ex fluff).

  Dag 2: Ta fram tårtbotten och dela den med en vass brödkniv innan den tinar (smular mindre då). Ha i fyllningen och plasta in tårtan ordentligt. Låt stå i kylskåpet.

  Dag 3: Spackla, täck och dekorera tårtan. Förvara tårtan i kylskåpet, men har du täckt tårtan med sugarpaste eller marsipan så får du inte ha ett tätslutande lock över, då kan sugarpasten och marsipanen smälta.

  Dag 4: Ät och njut!

  SvaraRadera
 6. Hej erika.jag har letat efter den här moussen.ska ha födelsedagskalas i april och tänkte göra en tårta med päronmousse/glasscreme.
  Tack så mycket.

  SvaraRadera
 7. Smulansbakblogg: Jag tycker att den här moussen är jättegod. Passar utmärkt med glasskräm. :-)

  SvaraRadera
 8. Var köper man päronessens?

  SvaraRadera
 9. Anonym: Päronessens går att köpa bland annat hos Borgeby kryddgård och hos Strössel & Annat.

  SvaraRadera
 10. Hej! Låter jättegott! Men undrar, om man ska göra en "piggelintårta" vad ska man mer ha i tårtan för att behålla smaken?

  SvaraRadera
 11. Anonym: Jag skulle nog välja ett lager med lite konserverade päronbitar och glasskräm (vanilj) över och det andra lagret päronmousse. Eller helt enkelt två lager päronmousse, för den är god. :-)

  SvaraRadera
 12. Denna lät intressant. Undrar om den skulle passa ihop med apelsinmousse?! Tror bestämt jag får testa till nästa vecka och mors födelsedag. Körde på lime & hallon sist när sonen fyllde 1 och det var mycket väl godkänt av alla :)

  SvaraRadera
 13. Hur länge måste sen stå kallt innan man kan lägga den i tårtan ?? :) // Med vänlig hälsning, Sandra

  SvaraRadera
 14. Päronmousse och Center-fluff borde väl passa ihop ...... Gott

  SvaraRadera