fredag 11 juni 2010

After eight-kräm

Om du tycker om After eight så kommer du att tycka om den här tårtfyllningen. När jag första gången hörde talas om After eight-kräm så visste jag direkt att jag ville testa den. Jag blandar ut After eight med mörk choklad för att inte få en för kraftig mintsmak. After eight-krämen är också god att ha som efterrätt till konserverade päronhalvor med en klick vispad grädde till.


AFTER EIGHT-KRÄM
1 lager

3 dl vispgrädde
100 g mörk choklad
50 g After eight (ca 6 st)

Gör så här:
Värm grädden i en kastrull så att den blir varm. Hacka chokladen och häll den varma grädden över chokladen. Rör om tills all choklad smält. Låt blandningen stå kallt i kylskåp minst två timmar tills den blivit ordentligt kall. Vispa till lagom tjock fyllning.

After eight-krämen passar väldigt bra till päronmousse.

5 kommentarer:

 1. Tror du att det blir för mycket om man har både päronmousse och after eight kram på tårta :/?

  SvaraRadera
 2. Aurora: Det blir jättegott med både päronmousse och after eightkräm i en och samma tårta. Den kombinationen har jag gjort flera gånger.

  SvaraRadera
 3. har en päronmousse som jag ska göra tårtfyllning i en barntårta...men vet inte vad jag ska ha på laget två ..kan det funka med chokladmousse eller kanske bara marsankräm? eller ha du annat förslag som inte innebär choklad i ....

  SvaraRadera
 4. Marile: Glasskräm blir gott tillsammans med päronmousse.

  SvaraRadera
 5. Gjorde precis som man skulle men den vägrade bli "krämig". Va tvungen att ställa in den i frysen för att det skulle gå. När jag väl tagit ut den bara smälte den och blev en flytande sås. Även den delen som jag lämnat i kylen var bara en sås. Vad kan jag ha gjort fel? (lät det även stå över natten för att se hur det blev)

  SvaraRadera