onsdag 15 september 2010

Yoghurtfrosting

Den här frostingen är lite syrlig och inte så söt som många andra frostingar. Den är väldigt god och passar utmärkt till alla typer av mjuka kakor, gärna med bär i. Hos Tove såg jag fina cupecakes med den här frostingen, men jag måste ha gjort något fel för min gick inte att spritsa. Du kan se Toves fina cupecake här. Min frosting blev väldigt rinnig men otroligt god. Om någon har något tips på vad jag kan ha gjort konstigt så får ni gärna berätta.


YOGHURTFROSTING
Till 15 cupcakes

3 dl turkisk yoghurt (10 % fett)
1,5 dl vispgrädde
3-4 msk florsocker
2 tsk vaniljsocker

Blanda yoghurt, florsocker och vaniljsocker. Vispa grädden och blanda den med yoghurtblandningen.


Receptet hämtat från Baka baka liten kaka

6 kommentarer:

  1. Jag brukar ha den till kakor istället för grädde ibland och ett tips är att du vispar yoghurten och vispgrädden ihop och sedan tillsätter socker.

    Vill kan man låta yoghurten rinna av i ett kaffefilter/handduk ett par timmar, så blir den ännu fastare.

    SvaraRadera
  2. Låter som ett jättegott recept. Måste försöka testa det nån dag =)

    SvaraRadera
  3. De ser ju riktigt goda och fina ut.

    Jag har också gjort utifrån det receptet, och frostingen blev hyfsat hård, gick att spritsa. Såvitt jag kommer ihåg gjorde jag enligt recept, men tillsatte lite ingefära för smakens skull. Det var nog bara osis med konsistensen den här gången. Men den är ju hursomhelst väldigt god och fräsch

    SvaraRadera
  4. Tina N: Tack för tipset. Får försöka nästa gång.

    Sockerrus: Ja, testa gärna för den är jättegod.

    Hanna: Jag hade kanske bara otur. Jag får försöka igen. :-)

    SvaraRadera
  5. Cupcakesfluffan: Frostingen var väldigt god eftersom den inte var lika söt som frosting brukar vara.

    SvaraRadera