söndag 8 januari 2012

Cheesecakekakor i form

Det här är samma recept som till cheesecakekakorna som jag bloggat om tidigare men den här gången la jag degen i muffinsformar innan de gräddades. På det sättet blev kakorna inte lika platta. Samma smak men en annan form.



CHEESECAKEKAKOR

Kakor:
125 g osaltat smör
90 g strösocker (1 dl)
50 g muskovadosocker (1 dl)
1 ägg
0,25 tsk äkta vaniljpulver (eller 0,5 tsk vaniljsocker)
150 g vetemjöl (2,5 dl)
0,5 tsk salt
70 g havregryn (2 dl)
rivet skal av en citron

Fyllning:
25 g philadelphiaost
2u5 g osaltat smör
45 g strösocker (0,5 dl)
1 äggula
en nypa salt
0,5 krm äkta vaniljpulver (eller 1 krm vaniljsocker)
30 g vetemjöl (0,5 dl vetemjöl)
0,5 msk citronsaft

Blanda alla torra ingredienser till kakorna. Tillsätt smör och ägg och blanda till en deg. Lägg muffinsformarna i en muffinsplåt och fyll formarna med 1,5 - 2 msk deg och platta till lite ojämt. Blanda alla ingredienser till fyllningen och klicka på ca 1 tsk fyllning på varje kaka. Grädda i ca 15 minuter i 175 grader i mitten av ugnen.

7 kommentarer:

  1. Så goda de ser ut!! Måste jag testa nån gång :)

    SvaraRadera
  2. Dom såg väldigt goda ut!!

    SvaraRadera
  3. så smart att göra cheesecake i portionsformar! Låter väldigt smarrigt med! :)

    SvaraRadera
  4. Låter jätte gott, jag som älskar cheescake!

    SvaraRadera