torsdag 6 oktober 2011

Provbakning av tårtbotten blev en rulltårta

Här kommer några bilder från förra året. Trots att bilderna är gamla så är det inget fel på innehållet i dem, rulltårtan blev mycket god. Innan jag gjorde den stora tårtan till Magnus 40-årsfest provbakade jag tårtbotten för att se att det skulle fungera bra att baka den. Av tårtbotten gjorde jag en tjock rulltårta som jag tog med mig till jobbet för provsmakning. Tårtbotten är egentligen alldeles för tjock att använda till rulltårta men som provsmakning av tårtbotten fungerade det alldeles utmärkt och det uppskattades med fikabröd på jobbet.



Rulltårtan bestod av:
Tårtbotten i långpanna fylld med kesella vanilj och blandade trädgårdsbär.

8 kommentarer:

  1. Vilken bra idé att göra en rulltårta av provbaket! Annars står man där med en botten och vet inte riktigt vad man ska göra med den ;) Det låter i alla fall toppen <3

    SvaraRadera
  2. Alexandra - Kärlek på tallrik: Det gjorde inget att rulltårtan var lite tjock, den uppskattades som fika på jobbet. :-)

    Amy's piece of cake: Precis!

    SvaraRadera
  3. En riktigt god klassiker bland kakorna, görs alldeles för sällan.

    SvaraRadera
  4. Provsmakning på jobbet är alltid en hit! :)

    SvaraRadera
  5. Jag gillar rulltårta som är lite tjock hehe ;p

    SvaraRadera
  6. Mårtenssons kök: Sant... faktiskt första gången jag gjorde något rulltårtsliknande själv. Kan absolut göras oftare.

    Tina N: Precis :-)

    Sana: Ja, det blev absolut inget fel på smaken trots tjockleken.

    Katarina: Mycket :-)

    SvaraRadera