tag:blogger.com,1999:blog-5775182224688087897.post2595849931064445461..comments2024-02-16T11:23:43.715+01:00Comments on Bakglädje: Hemmagjord sugarpasteErika - Bakglädjehttp://www.blogger.com/profile/02758973582598278092noreply@blogger.comBlogger74125tag:blogger.com,1999:blog-5775182224688087897.post-79728480549305543872017-10-27T21:52:24.552+02:002017-10-27T21:52:24.552+02:00Provade detta recept idag och det behövdes mycket ...Provade detta recept idag och det behövdes mycket mer florsocker men för övrigt en väldigt bra och sammanhängande deg. 😀Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16532093698202076004noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5775182224688087897.post-5190980734628771132015-05-29T15:10:11.078+02:002015-05-29T15:10:11.078+02:00Hej, jag vill göra figurer av sugarpste I förväg s...Hej, jag vill göra figurer av sugarpste I förväg så att det är bara att täcka tårta sedan. Hur långt innan kan man förbereda dessa figurer? Hur bör jag förvara dem? TACK :)<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5775182224688087897.post-80119303657132596342015-04-01T22:23:30.184+02:002015-04-01T22:23:30.184+02:00Hej! Om jag ska använda flytande glykos hur mycket...Hej! Om jag ska använda flytande glykos hur mycket ska jag ta i då? Och hur gör jag? 😳JohannaStahrehttps://www.blogger.com/profile/11093004144391697774noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5775182224688087897.post-40509339384338417242015-04-01T22:22:03.960+02:002015-04-01T22:22:03.960+02:00Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.JohannaStahrehttps://www.blogger.com/profile/11093004144391697774noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5775182224688087897.post-30432209730525018512014-10-17T13:44:43.150+02:002014-10-17T13:44:43.150+02:00Har precis gjort sp enligt ovan recept. Till punkt...Har precis gjort sp enligt ovan recept. Till punkt och pricka. Den luktar lite underligt (cocosfett??) och blev otroligt kladdig. Fick ha i ytterligare 300g florsocker och tycker fortfarande den e lite skum. Har arbetat in extra florsocker efter att ha låtit den legat över natten. Nu vilar den igen. Vi får se vad det blir för resultat. Tror dock inte det blir billigare i längden än att köpa sp. Här kostar 1 kg 6 €. Vad kostar det i Sverige?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5775182224688087897.post-7608717489163674322014-05-05T18:26:25.240+02:002014-05-05T18:26:25.240+02:00Mat och dryck
Glycerin (E 422 Glycerol) får använ...Mat och dryck<br /> Glycerin (E 422 Glycerol) får användas utan mängdbegränsning i alla livsmedel som får innehålla tillsatser. Det används som konsistensmedel och neutralt lösningsmedel för andra ämnen. Vanligast är det i söta livsmedel (glass, kakor, godis, sprit, öl) med fördelen att vara sött utan att vara jäsbart, men det får inte användas som sötningsmedel.<br />Invärtes bruk<br /> Som laxerande medel; 1-2 msk är kraftigt avförande.<br />Giftighet<br /> Ogiftigt. Stora doser ger huvudvärk och illamående, mer sällan törst, förvirring, hjärtarytmi, lungödem. Liksom den liknande söta alkoholen sorbitol är det laxerande men inte lika mycket. Det deltar i kroppens ämnesomsättning och påverkar vätskebalansen och kan orsaka uttorkning (farligt särskilt för hjärtsvaga och njursjuka) och blodsockerhalten (riskabelt för diabetiker). Någon rekommendation om högsta acceptabla dagliga intag (ADI) finns inte.<br />Miljö<br /> Lätt nedbrytbart. Danska Miljøstyrelsen bedömer glycerins miljöfarlighet som liten. Godkänt som Bra Miljöval. <br /><br />Mat och dryck<br /> Glycerin (E 422 Glycerol) får användas utan mängdbegränsning i alla livsmedel som får innehålla tillsatser. Det används som konsistensmedel och neutralt lösningsmedel för andra ämnen. Vanligast är det i söta livsmedel (glass, kakor, godis, sprit, öl) med fördelen att vara sött utan att vara jäsbart, men det får inte användas som sötningsmedel.<br />Invärtes bruk<br /> Som laxerande medel; 1-2 msk är kraftigt avförande.<br />Giftighet<br /> Ogiftigt. Stora doser ger huvudvärk och illamående, mer sällan törst, förvirring, hjärtarytmi, lungödem. Liksom den liknande söta alkoholen sorbitol är det laxerande men inte lika mycket. Det deltar i kroppens ämnesomsättning och påverkar vätskebalansen och kan orsaka uttorkning (farligt särskilt för hjärtsvaga och njursjuka) och blodsockerhalten (riskabelt för diabetiker). Någon rekommendation om högsta acceptabla dagliga intag (ADI) finns inte.<br />Miljö<br /> Lätt nedbrytbart. Danska Miljøstyrelsen bedömer glycerins miljöfarlighet som liten. Godkänt som Bra Miljöval. <br /><br />Källa: http://www.shenet.se/ravaror/glycerin.htmlAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5775182224688087897.post-13737992987592126532014-04-15T14:25:25.058+02:002014-04-15T14:25:25.058+02:00Hej!Ville bara veta om glycerol. Hade också köpt p...Hej!Ville bara veta om glycerol. Hade också köpt på Apoteket den med röda bokstäver på flaskan.När jag gjorde sockerpasta så använde jag en matsked i den men sen fick jag veta att det var inte ärbart glycerol...Är det samma glycerol som du brukar använda eller är det något annat då?<br />Tack!!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5775182224688087897.post-14414398846804461372014-04-15T11:28:09.595+02:002014-04-15T11:28:09.595+02:00Hej!Ville bara fråga om glycerol.Köpte den på apot...Hej!Ville bara fråga om glycerol.Köpte den på apoteket och gjorde suggerpaste och reda på att glycerol var inte ätbart så nu vågar jag inte använda den igen.Få man äta den eller har en matsked med ...Tack!!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5775182224688087897.post-32564319186174460352014-03-13T22:31:32.588+01:002014-03-13T22:31:32.588+01:00Hej, går det att använda gélésocker istället för g...Hej, går det att använda gélésocker istället för gelatinpulver? och i så fall hur mycket och hur? Tack på förhand. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16064351299013596159noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5775182224688087897.post-26665911527186570342014-01-24T09:49:42.569+01:002014-01-24T09:49:42.569+01:00Blir lite fundersam då jag läser detta om att ni a...Blir lite fundersam då jag läser detta om att ni använder glycerol i bakningen.<br />Har det inte blivit något missförstånd någonstans och det är glukos som menas? Som ju är en sorts socker.<br />Det måste ju även bli bättre, då just glukos är det som används i mat och godis, för att det ska bli mjukt och man undviker sockerkristaller.Annelinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5775182224688087897.post-62443754686985038282013-07-23T15:50:50.322+02:002013-07-23T15:50:50.322+02:00hej, jag gjorde egen sugerpaste nu, men jag kunde ...hej, jag gjorde egen sugerpaste nu, men jag kunde inte använda mer en hälften utav florsockret, och då började den bli riktigt torr.. ;( Vad kjan jag ha gjort för fel? låtit den svallna för mycket? för lite? tagit bort den från vatten badet för tidigt? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5775182224688087897.post-30403223847922024552013-06-27T20:21:46.660+02:002013-06-27T20:21:46.660+02:00http://www.shenet.se/ravaror/glycerin.html
Raka s...http://www.shenet.se/ravaror/glycerin.html<br /><br />Raka svar om glycerol/glycerin<br /><br />Långt ner om detta i matLassenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5775182224688087897.post-60236408261634781062013-04-17T15:23:16.064+02:002013-04-17T15:23:16.064+02:00Hej. Har nu gjort min första sugarpaste o det enli...Hej. Har nu gjort min första sugarpaste o det enligt recept ovan. Vet inte vad jag gjort för fel men den fastnar hela tiden i kaveln när jag kavlar (den är av plast ). Ska jag ha i mer florsocker eller potatismjöl/maizena? Tycker det är svårt att veta vilken konsistens pasten ska ha när mn jobbar med den. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10302888589398962658noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5775182224688087897.post-29021898682418845532013-03-29T08:55:54.290+01:002013-03-29T08:55:54.290+01:00Det borde ju inte vara några problem.funkar ju på ...Det borde ju inte vara några problem.funkar ju på samma sätt. På baksidan av min förpackning av gelatinpulver så står det att 1 tesked pulver motsvarar 2 blad. Så räknar man om det så borde du behöva 6blad för att motsvara 1msk.Myhttps://www.blogger.com/profile/13344060546952973338noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5775182224688087897.post-85504165247444997562013-03-29T08:49:53.272+01:002013-03-29T08:49:53.272+01:00Ps. Hur blir smeten/degen om man bara låter den vi...Ps. Hur blir smeten/degen om man bara låter den vila i 12timmar?Myhttps://www.blogger.com/profile/13344060546952973338noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5775182224688087897.post-66238660729327057982013-03-29T08:42:12.384+01:002013-03-29T08:42:12.384+01:00Har precis gjort min första sugarpaste, som nu lig...Har precis gjort min första sugarpaste, som nu ligger och vilar. Smaksatte med citronessens. Smakade gott :)<br /><br />Under tiden jag stod med vispen så läste jag kommentarerna. Blev lite rädd när ni pratar om att glycerolen är giftig. Apoteket har bara 2sorters glycerol, den för kvistar och en annan som är ännu mer koncentrerad.<br />Jag använde den för kvistar. Pratade med apotekspersonalen. Visst tyckte dom det va konstigt att man har det när man bakar, men en så liten mängd borde inte vara någon fara.<br />Borde gå att baka utan glycerol då den bara är till för att göra hållbarheten längre och hålla bort mögel. Myhttps://www.blogger.com/profile/13344060546952973338noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5775182224688087897.post-8216483599183902252013-03-27T10:23:34.211+01:002013-03-27T10:23:34.211+01:00menar du inte glukos?menar du inte glukos?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5775182224688087897.post-87675823788915347242013-03-12T10:43:12.638+01:002013-03-12T10:43:12.638+01:00Hej!
Har använt mig av ditt recept flera ggr och ...Hej! <br />Har använt mig av ditt recept flera ggr och tycker det blir jättebra. Nu undrar jag om du vet ifall man kan använda gelatinblad istället för pulver?<br /><br />Mvh JosefinaJosefinahttp://www.josefiiina.blogg.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5775182224688087897.post-19566722756856405462012-08-12T14:18:22.698+02:002012-08-12T14:18:22.698+02:00Hej. Vi provade receptet både med och utan glycero...Hej. Vi provade receptet både med och utan glycerol, funka lika bra. Använde karmelfärg och fick tillsätta mera florsocker men det funkade bra. Använder oxå kakao som brun och det gick bara bra. <br />Tårtorna blev lyckade :-)Liznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5775182224688087897.post-40764224180849898982012-05-16T14:30:45.077+02:002012-05-16T14:30:45.077+02:00dom på apoteket ringde också tillverkaren och sa a...dom på apoteket ringde också tillverkaren och sa att dom skulle inte rekomendera att äta detmalinhttps://www.blogger.com/profile/12378675300663490586noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5775182224688087897.post-27404412821021031932012-05-16T14:28:35.102+02:002012-05-16T14:28:35.102+02:00var på apoteket och kollade efter glycerol. men en...var på apoteket och kollade efter glycerol. men enligt dom så var det för att tex konservera löv. du menar inte glukos?malinhttps://www.blogger.com/profile/12378675300663490586noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5775182224688087897.post-37478111990223456232012-04-18T13:16:29.481+02:002012-04-18T13:16:29.481+02:00Jag skulle göra två satser för säkerhets skull.Jag skulle göra två satser för säkerhets skull.Erika - Bakglädjehttps://www.blogger.com/profile/02758973582598278092noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5775182224688087897.post-28019161242453784252012-04-18T13:15:28.927+02:002012-04-18T13:15:28.927+02:00Det är den jag använder.Det är den jag använder.Erika - Bakglädjehttps://www.blogger.com/profile/02758973582598278092noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5775182224688087897.post-67851306767162747432012-04-18T13:14:59.403+02:002012-04-18T13:14:59.403+02:00Pralingrodan: Den håller väldigt länge eftersom de...Pralingrodan: Den håller väldigt länge eftersom den innehåller till största del socker. Jag har använt sugarpaste upp till två månader efter det att jag gjort den och det har fungerat bra/smakat bra.Erika - Bakglädjehttps://www.blogger.com/profile/02758973582598278092noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5775182224688087897.post-49404865064511929812012-04-18T13:13:36.405+02:002012-04-18T13:13:36.405+02:00Anonym: Förlåt sent svar. Jag brukar göra mina tår...Anonym: Förlåt sent svar. Jag brukar göra mina tårtor så här (<a href="http://bakgladje.blogspot.se/2012/03/steg-for-steg-nar-ska-man-baka-fylla.html" rel="nofollow">länk</a>).Erika - Bakglädjehttps://www.blogger.com/profile/02758973582598278092noreply@blogger.com